Kategoriarkiv: Sponsorat

Sådan finder du en billig cykel i København

Annonce:

København er kendt som cyklernes by. Overalt man kommer frem ses folk på cykler. Både på vej ud og hjem, men også for motionens skyld. Cykling er en helt naturlig del af københavnernes hverdag.

 

Cyklernes by

København, og nok også lidt Amsterdam, er kendt for at være cyklernes by. Danmarks hovedstad har blandt andet, i 2011 lagt asfalt til VM i landevejscykling, og i 2022 kommer Tour de France til byen. Men nok så vigtigt er, at det er plads til cykler i byen. For byen er nemlig udbygget med cykelstier og virkelig bygget op, så det ofte er lettere at komme frem på cykel end i bil. Københavnerne elsker det, og turisterne elsker det. De tohjulede er en del af DNA’et hos de fleste københavnere. Og så er det blevet et godt brand for byen.

 

Midt hovedstaden

Derfor er behovet for at købe cykler, og gerne billige af slagsen, enormt stort hos københavnerne. Og det er der heldigvis gode muligheder for. Midt i København findes butikken Pedalatleten. Et sted med et stort udbud af alle slags cykler til københavnerne, og med altid gode tilbud på billige cykler. Og i øvrigt kan der jo også købes online på Pedalatleten.dk.

 

Forskellig muligheder

Hos Pedalatleten tilbydes et bredt udvalg af de mange forskellige slags cykler, som danskerne efterspørger. Her findes dame- og herrecykler, mountainbikes, børnecykler og faktisk også racercykler plus børnecykler og selv elcykler har de hos Pedalatleten. Elcykler er blevet ekstremt populære i forskellige udgaver. Pedalatleten har en række knivskarpe tilbud, og de vejleder dig gerne til at finde den bedste løsning til netop dit behov. At køre på racercykel er blevet noget, rigtig mange danskere gør som træning. Derfor har de også et stort udvalg af racercykler hos Pedalatleten. De fører forskellige rammer, og sågar også enkeltstartscykler til dem, der kører på det niveau. Selv med et mindre budget har de en løsning hos Pedalatleten. Mountainbikes bliver hele tiden mere og mere populært. Det er en god måde at kombinere motion, og så det at opholde sig i naturen. Det er en helt speciel oplevelse at køre på cykel i skoven. Pedalatleten har et bred udvalg af mountainbikes til forskellige formål.

 

Masser af tilbehør

Lige meget om du cykler for træning eller sågar konkurrence, eller du blot bruger din cykel som transportmiddel, så har du oftest brug for en stor del udstyr. Cykelhjelm er efterhånden obligatorisk for alle. Men du skal jo også bruge cykellygter, cykellåse, cykelpumpe og nogen sågar også cykeltøj som trøjer, bukser med pude, sokker, veste, jakker og meget andet. Det hele har de hos Pedalatleten. Det er med andre ord stedet at gå hen for dig, der elsker at cykle.

Sådan bliver du den bedste vintercyklist, du kan blive

Annonce:

Motionscykling er herligt når vejret er varmt og der ingen vindmostand er at mærke, men danske vejr er langt fra altid perfekt cyklevejr. Det skal dog ikke holde dig fra at fortsætte træningen eller forbedre dig som motionscyklist under vinteren. Det kræver muligvis lidt mere udstyr, men vintercykling kan være lige så sjovt som cykling om sommeren.

 

Medmindre man absolut hader det kolde vejr, kan vintercykling byde på gode udfordringer, som sommeren ikke kan. Det mere barske vejr kan udfordre dig på det fysisk, men måske endnu mere på det mentale. Når vejret er koldt og du suser igennem luften, er det vigtigt at både din cykel og din beklædning er optimere til de kolde omstændigheder.

 

Dæk dig ind

Uanset om du kører ræs eller blot cykler for motionens skyld, kan det betale sig at dække dig ind på forskellige områder, inden du ruller ud på vejene. Det kolde vejr kan betyde glatte veje, hvorfor det kan være vigtigt, både for køreoplevelsen og for din sikkerhede, at skifte til pigdæk som griber bedre fat. Ligesom en bil har vinterdæk, kan det også være en god idé at din cykel får det.

 

Udover at sikre, at din cykel er mere forsvarlig at køre på, bør du også dække dig selv fysisk ind i vintervenligt cykeltøj, så du kan holde til de lange ture på sadlen. Det er for eksempel være at tilegne sig nogle gode cykelbukser med indlæg og vind- samt vandtæt overtøj for at beskytte dig selv fra de barske elementer.

 

Hvis under alle omstændigheder gerne vil undgå at cykle i vintervejret, men stadig gerne vil holde cykelformen, kan det være fantastisk med en hometrainer. Det gør at du hurtigere kan komme i gang med træningen derhjemme, frem for at skulle hoppe i vintergear og specialudstyr for at komme ud på vejen.

 

Dyrt at være sund

Cykelsporten er for mange ikke bare endnu en sport, men nærmest en livsstil. Det er en sund livsstil fordi man bruger kroppen og får gang i kredsløbet over længere tid, men det kan være en dyr sport at komme i gang med, når man skal sørge for en hurtig cykel, passende beklædning og sæsonvenligt udstyr. Det kan blive dyrt at fortsætte med sin cykelsport om vinteren og hvis det er noget man insisterer på at gøre, så tag og overvej det, og tag et privatlån hos Santander nu.

 

Så er du dækket ind, både på den økonomiske front og den cykelmæssige front. Det kræver lidt mere at vedligeholde sin cykelform om vinteren, men med det rigtige udstyr, burde det ikke være noget problem. Der er mange muligheder at vælge imellem, for at fortsætte cyklingen om vinteren. Det kan gøres indendørs eller udendørs – det kan endda være en blanding af begge.

 

Med en hometrainer kan du få noget variation og dermed også bedre holde motivationen oppe. Det kan også være smart at have sig en cykelpartner, så man ikke nemt kan tale sig ud af at tage på dagens cykeltur. Mulighederne er mange for at blive den bedste vintercyklist, du kan blive.

Få en mere aktiv hverdag med en ergonomisk kontorstol, der inviterer til en aktiv sidestilling

Annonce:

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange af os, der sidder meget ned i løbet af den normale hverdag. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, hvis man arbejder på et kontor – og på sigt kan det være meget usundt for kroppen. Netop fordi den ikke får den bevægelse i hverdagen, som der er behov for. Og derfor er det vigtigt at have en god og ergonomisk kontorstol, der nemlig inviterer til en aktiv siddestilling.

Aktivitet i arbejdslivet fører også til en mere fri fritid

Når du oplever en mere aktiv siddestilling på din arbejdsplads, vil du også opleve, hvordan du får mindre gener og ubehag i din krop. Derfor er det ikke kun en fordel, mens du er på arbejde, men det kan også komme dig til gode i din fritid.

Når du ikke føler gener i din krop, vil du nemlig også have større mulighed for at være aktiv uden for dit arbejde. Og det betyder, at du med stor frihed for eksempel kan hoppe op på din motionscykel og på den måde få endnu mere aktivitet ind i din hverdag.

Find en kontorstol der er god for ryggen online

Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en rigtig god ide, så bør du tage et kig online. Det kan for eksempel være inden for på en side som dynamostol.dk, hvor du netop kan finde en ergonomisk kontorstol. Her er der således tale om en kontorstol der er god for ryggen, idet det den giver den støtte og den komfort, som der er behov for, men den gør det også muligt for dig at regulere på din siddestilling, netop så du tilgodeser din krop – og det er ikke blot ryggen, men faktisk hele kroppen.

Oplever du gener efter fysisk aktivitet?

Annonce:

Der er i dag rigtig mange af os, der er hoppet med på den bølge, der efterhånden skyller ind over os – og for en gang skyld er der faktisk tale om en positiv en af slagsen, og derfor er der flere af os, der burde følge trop. Her er der nemlig tale om sundhedsbølgen, og det betyder, at der i dag er flere, der er begyndt at gå op i deres generelle helbred for eksempel, når det kommer til sund kost og regelmæssig motion.

Desværre er der mange, der med den fysiske aktivitet oplever gener.

Der kan være flere grunde

Når kroppen ikke er vant til at dyrke regelmæssige motion, kan det betyde, at den bliver belastet på nye måder, som synes uvante for den. Derudover kan man hurtigt komme til at overanstrenge sig lige såvel, som man kan komme ud for diverse skader for eksempel, hvis man presser sig lidt ekstra.

Og det er noget, der kan give gener, men også mere vedvarende smerter i kroppen, som faktisk også kan være med til at begrænse i hverdagen.

Heldigvis er det noget, der for mange findes en god løsning på. Og her er der tale om behandling fra en dygtig kiropraktor nær Ballerup, Farum, Hørsholm og Værløse.

Søg lindring hos en kiropraktor

Med det sagt har du rig mulighed for at forebyg skader hos en kiropraktor, og det betyder, at du kan få meget mere ud af din motion. For udover at du vil slippe for dine gener og smerter, så vil du også kunne forebygge dem. Og det betyder ikke blot, at du får mere energi til at blive ved med at leve dit aktive liv, det betyder nemlig også, at du bliver i stand til at yde mere, når du dyrker motion. Og derfor vil du få meget mere ud af det.

Supplerende styrketræning for cykelryttere

Som cykelrytter er det meget vigtigt at prioritere træningen på cykel, men mange glemmer vigtigheden af at lave supplerende styrketræning. For at kunne opnå de bedste resultater på cyklen, er det ikke kun benene der skal trænes, men i høj grad også flere andre store muskelgrupper.

Specielt ved MTB og Cross er det vigtigt at styrke musklerne i arme, skuldre og ryg. Alle øvelserne kan du lave derhjemme uden udstyr, eller med noget af det mest basale træningsudstyr til hjemmet.

Fordele ved supplerende styrketræning

Udover at du generelt opnår en stærkere krop ved at lave styrketræning, er der flere andre fordele, du som cykelrytter kan drage fordel af – bl.a. kan du:

 • Minimere risikoen for skader som følge af overbelastning
 • Opbygge stærke coremuskler, der supplerer musklerne i benene
 • Undgå smerter og ømhed i kroppen under og efter træning

Du kender sikkert fornemmelsen af, at teknikken og kroppens bevægelser begynder at svigte, efterhånden som du bliver træt, og musklerne bliver udmattede. Ved at supplere cykeltræningen med styrketræning, får du opbygget stærkere muskler omkring kroppens bevægelige dele.

Ved længerevarende træning eller lange cykelløb, vil den øgede muskelmasse gøre det lettere at holde den rette teknik og dermed opretholde de mest optimale bevægelser i længere tid. Det vil på sigt minimere skader pga. overbelastning.

På samme måde kan du øge din samlede præstationsevne ved at træne coremuskler. Hvis dine mave og rygmuskler ikke er stærke nok, vil de blive trætte før dine ben. Det vil betyde at du ikke kan få den fornødne kraft ned i benene, og dermed vil du forringe din præstation.

Hvis alle dine muskler er lige så stærke som musklerne i dine ben, vil du få mulighed for at presse kroppen maksimalt. Det er ikke optimalt, hvis din præstation påvirkes negativt, fordi du bliver hurtigere træt i lænd og ryg end i andre af kroppens muskler. Ved at lave supplerende styrketræning, kan du på kort øge dine præstationer på cyklen, og chancen for skader vil blive markant mindre.

Hvilke styrketræningsøvelser er de bedste?

Hvis du laver en god allround træning, der kommer omkring de fleste muskelgrupper, er du godt på vej. Hvis vi skal udpege nogle enkelte øvelser, kunne det bl.a. være:

 • Planke og sideplanke – Styrker stabiliteten i kroppen
 • Squats (evt. jump squats) – Træner primært ben
 • Hip Thrust – Styrker baglår, baller og lænd
 • Lunges – Benøvelse
 • Vægttræning – Til styrkelse af arme, skuldre og ryg

Hvis du savner lidt ekstra vægt i øvelserne, kan du tage en vægtvest på, eller bruge en vægtstang, hvor det er muligt. Der findes naturligvis en masse andre øvelser, som du med fordel kan lave. Det vigtigste er at få en god og afvekslende træning.

Hvis du ikke tidligere har dyrket styrketræning, så husk at starte langsomt op. Hvis du kører for hårdt på, bliver du meget træt og øm, og der er større risiko for, at du opgiver træningen. Tung styrketræning kan være godt for de fleste, men med utrænede muskler, kan du let opbygge skader – og det er netop det, vi gerne vil undgå.

Vinterperioden er perfekt, når du som cykelrytter, vil bygge lidt ekstra træningen ind i hverdagen. Nogle af de mest basale hjemmetræningsøvelser, kan du dog sagtens holde fast i sommeren igennem. Når først du får opbygget vanen med supplerende styrketræning, vil du snart se resultaterne melde sig.

Motionscykling på en effektiv og sjov måde

Dette indhold er sponsoreret

Lige nu er vi inde i en periode, hvor det for mange kan være svært at få dyrket den motion, som man plejer; grundet corona er fitnesscentrene lukket og vejret er humørsygt og byder på sol den ene dag og snestorm den næste. Det kan derfor være svært at finde motivationen, men måske det er på tide at finde nye veje til at få rørt kroppen. Et godt bud er at anskaffe sig en motionscykel, så kan du træne hjemmefra og er hverken afhængig af vejr eller fitnesscenter. Vi giver dig nogle bud på fordelene ved motionscykling, og hvordan du får en effektiv og sjov træning ud af det. Er du nysgerrig på hvilken motionscykel, du skal vælge, så Læs sportssektionen.dks motionscykel test her

Kom i god form med en motionscykel

En klar fordel ved en motionscykel og cykling generelt er at det er en effektiv motionsform, hvor du hurtigt vil mærke, at din kondition bliver forbedret. 

Det kan dog blive en lidt kedelig og ensformig fornøjelse, hvis du vælger bare at sætte dig i sadlen og cykle en time. Sådan en time kan hurtigt blive meget lang. Men det er der heldigvis råd for. En god måde at variere sin tid på motionscyklen er ved at lave intervaltræning. Dette får ikke kun træningstiden til at gå hurtigere, men gør også, at du kommer i bedre form på kortere tid. 

Du undgår udendørstræning i dårligt vejr og turen til fitnesscentret

Mange kender nok følelsen efter en lang stillesiddende arbejdsdag; man føler sig træt og uoplagt og samtidig så både blæser det en halv pelikan og småregner. Vejret er slet ikke på ens side, når det kommer til den løbetur eller cykeltur, som var planlagt efter arbejde. Et andet scenarie kunne være, at du havde planlagt en tur i fitnesscentret efter arbejde, men så er du gudhjælpemig kommet afsted uden dit træningstøj. Og vi ved alle, at hvis man først er kommet hjem efter en lang dag, så er det sjældent, man orker at skulle ud af døren igen. 

 

Det er her motionscyklen kommer ind i billedet. Med en motionscykel slipper du for at planlægge din træning efter ugens vejrforhold, og du skal heller ikke huske træningstøjet tidligt om morgenen, inden du tager på arbejde. I stedet kan du taget stille og roligt hjem fra arbejde, hoppe i træningstøjet og sætte dig til rette på motionscyklen. Det bliver altså ikke meget nemmere.     

God musik

En anden klar fordel ved hjemmetræning på en motionscykel frem for for eksempelvis en tur i fitnesscentret er at du kan være din egen DJ. Du skal ikke høre på den samme radiokanal dag ind og dag ud, som dit fitnesscenter lige vælger at tune ind på. I stedet kan du lave en liste med din yndlingsmusik og på den måde blive ekstra motiveret til at give den en skalle på motionscyklen

Cykeludstyr i god kvalitet

Annonce:

Der er få ting så fantastiske som at suse afsted på en motionscykel i godt vejr, mærke vinden i håret og nyde den vidunderlige frihed. Måske er det derfor, at cykling er så populær en motionsform og hvert år tiltrækker massevis af danskere – unge som gamle. Men for rigtigt at kunne nyde cykelturen er det også vigtigt at have noget godt udstyr. Det kan nemlig gøre din tid på cyklen meget bedre, og derfor er det bestemt værd at bruge penge på. Du kan læse meget mere om køb af cykeludstyr i denne guide.

 

Prioriter kvalitet

Markedet for cykeludstyr er heldigvis rigtig stort, og derfor kan du finde en masse forskelligt gear til din cykel. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan være stor forskel på kvaliteten fra butik til butik. Hvis du gerne vil have dig en god racercykel, kan det for eksempel sjældent betale sig at købe den første og den billigste, du får øje på. Du kan ikke forvente, at den holder særligt længe, og derfor kan det være en bedre strategi at købe en dyrere model, som kan holde i mange år. Det er også bedre for miljøet.

 

Lån altid med omtanke

Hvis du gerne vil have en god racercykel og noget godt cykeludstyr, der passer til, så kan det være en idé at tage et lån. Det er dog vigtigt at slå fast, at man altid skal låne med omtanke, og overvej gerne, om du har andre muligheder end at tage et lån. Hvis du har tænkt dig grundigt om, kan du bruge denne låne sammenligning og finde ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig. Sørg også for at lægge en realistisk plan for, hvordan du kan betale lånet tilbage, eksempelvis ved at gøre plads til gælden i dit budget hver måned.

Elsker du at cykle? Læs om hvordan du kan tage din hobby til et nyt niveau

Artiklen indeholder sponsoreret indhold 

 

Denne artikel er til dig, som elsker at cykle. Dig, som elsker vinden suse forbi ørerne, når du flyver afsted på landevejene. Artiklen er også relevant til dig, som ønsker at begynde at cykle, men mangler inspiration til, hvordan du skal bære dig ad. Vi giver dig nemlig hér tre tips til tre forskellige måder, hvorpå du kan vælge at dyrke din passion for cykling.

Udfordr dig i et anderledes terræn

Det bliver mere og mere populært at forsøge sig i udfordrende terræn for mange cykelentusiaster. Det kan eksempelvis være i skove eller på grusveje. Denne form for cykling kaldes også for ‘mountainbiking’. 

 

Til denne form for cykling kan du ikke cykle på din normale cykel, men du skal derimod ud at have en mountainbike. Disse cykler er beregnet til bakkede og besværligt terræn. Mountainbikes har blandt andet støddæmpere, store dæk og kan derfor holde til lidt af hvert. De er altså beregnede til trek.

 

Ønsker du at prøve en ny form for cykling, eller har du aldrig rigtig været til at cykle på landevejene i høj fart? I så fald kan mountainbiking være noget for dig.

Race på landevejene

Elsker du at se Tour de France i fjernsynet, og ønsker du at kopiere ryttere såsom Jakob Fuglsang, Chris Froome eller Mark Cavendish? Hvis det er tilfældet, kan landevejscykling være noget for dig.


Der er mange fordele ved landevejscykling. Først og fremmest får du masser af motion, idet en tur på racercyklen ofte betyder en masse kilometer i benene. Derudover kan du med fordel vælge nye ruter fra gang til gang, således at du får set nye, fantastiske landskaber hver eneste tur, du tager på.

 

Mangler du det sidste skub til at komme i gang på racercyklen? Mange vælger at cykle sammen med en ven eller sin partner, således at man sammen kan dyrke en hobby.

 

BMX – til de mest ekstreme

Har du efterhånden prøvet alt, eller ønsker du blot ikke at kaste dig ud i det, som alle andre gør? Måske kan BMX i så fald være noget for dig.

 

Her er tale om en af de mest actionprægede sportsgrene inden for cykling, hvor rytterne på en 20” hjulstørrelses cykel suser gennem et bakket terræn med alt lige fra skarpe sving til flyvehop, som giver anledning til flotte tricks.

 

Ligesom i landevejscykling eller mountainbike er det også muligt at konkurrere i BMX. Faktisk er der mange klubber og turneringer herhjemme, som konkurrerer i sportsgrenen. Sportsgrenen er tilmed for alle aldersgrupper.

Hold dig sund og rask på cyklen

Dette indhold er sponsoreret

De fleste kan blive enige om, at det er dejligt at cykle, og mange foretrækker denne motionsform fremfor for eksempelvis løb. Muskelsmerter og træthed er imidlertid cykelturens værste fjende, og det er derfor en god investering i ‘cykelkarrieren’ at passe godt på sig selv, både før, under og efter cyklingen. Besøg et apotek webshop for at finde kosttilskud og produkter til behandling af for eksempelvis ømme muskler. 

Til de ømme muskler

Ømme muskler forekommer hos de fleste, både de øvede og de uerfarne motionister. Det er altså helt naturligt. Alligevel er ømme muskler ofte årsagen til, at vi dropper den daglige motion og i stedet bliver liggende på sofaen. Det er imidlertid en skam, for det er netop her, hvor den onde spiral starter. Ømme muskler forekommer næsten altid, når der går for længe imellem, at vi er aktive. Har du derfor et ønske om at komme op på cyklen flere gange i ugen, men allerede er øm om mandagen, kan du med fordel behandle kroppens ømme områder med det samme. Behandl for eksempelvis med Voltaren Gel, der er et antiinflammatorisk middel, der lindrer muskel- og ledsmerter.

Til den generelle sundhed

Foruden muskel- og ledsmerter kan træthed være skyld i fraværet af kilometer på cyklen og mangel på motivation i det hele taget. Mens den bedste kur mod træthed er og bliver søvn, kan vitamin- og kosttilskud imidlertid være en kærkommen hjælp, når trætheden forfølger en i hverdagen. D-vitamin optages af huden, når solens stråler rammer os, og mangler vi D-vitamin, bliver vi søvnige og energiforladte – så simpelt er det. Derfor lider mange danskere af træthed i perioder af året, hvor den danske sol er en mangelvare. Skal du bruge hurtig energi til cykelturen, kan du med fordel supplere din kost med Cofi-tabs, som er koffeintabletter. Cofi-tabs giver umiddelbar energi, hvorimod D-vitamin virker på den lange bane.

Huskelisten til cykelferien 

Skal du ud og cykle på landevejene – eller blot cykle langt på motionscyklen – kan det være en god idé at have styr på plaster og forbinding, hvis uheldet skulle være ude – også selv, hvis uheldet er i småtingsafdelingen. Vabelplastre bør altid være i enhver taske til cykelturen, da sko har en tendens til at gnave under langvarig friktion mellem hud og tekstil. Vabelplastre fra Compeed har den fordel, at de beskytter sår mod snavs og bakterier, hvilket fremskynder helingsprocessen. Desuden virker plastrene smertelindrende, så du trygt kan fortsætte cykelturen til trods for vabler. 

Ting til cykelværkstedet du ikke må være foruden

Som cykelentusiast skal din kærlighed til cykling selvfølgelig have lov til at skinne igennem. Her tænker vi ikke kun på din påklædning og udstyr, men også på dit værksted. De fleste cykler er designet til at kunne holde til lidt af hvert. Alligevel er det altid en god idé at passe godt på ens cykel, udstyret dertil og mulige reservedele med henblik på at reducere kommende reparationer, vedligeholdelse og pleje. Hvordan dette gøres, og hvad dit cykelværksted absolut ikke må være foruden, vil vi nedenfor hjælpe dig med.

 

Arbejdsplads og ophæng i én

Når din cykel ikke er i brug, er det altid en god idé med en slags opbevaring. Eksempelvis et vægophæng. Dels for at undgå, at cyklen vælter, men også fordi at hjulene på cyklen ikke har godt af at stå. Uden cykelopbevaring risikerer cyklen at blive skæv – særligt hvis den placeres i kulden eller kælderen.

Er pladsen knap i værkstedet, kan det være en idé at kombinere cykelopbevaringen med din arbejdsplads omkring cyklen. Der findes et hav af forskellige løsninger, blandt andet arbejdsstandere, der står på gulvet og hvorpå cyklen kan monteres. Alternativt til en arbejdsstander kan man anskaffe sig et ophæng, der som udgangspunkt består af to kroge, der hænges op i loftet, og som cyklen kan hænge i.

Ekstra tip: Brug hulplader til opbevaring af værktøj. Se eksempler på denne side

Vælg den rette reol

Rent fysisk kan man selvfølgelig ikke gøre hverken sin cykel eller alt det medfølgende udstyr mindre – faktum er, at det ofte fylder en del i værkstedet. Men med de rette løsninger kan du få alt grejet til at virke af mindre, samtidig med at du opbevarer det mere hensigtsmæssigt. Tag for eksempel din opbevaring af reservedæk. Liggende vil dækkene fylde en del, da de har en bred diameter. Stående risikerer de at gå ud af form, falder sammen og går i stykker. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en grenreol. På en grenreol kan du nemlig hænge dækkene op – og tilmed i flere lag af gangen.

 

Opbevaringskasser, der holder tørt og giver overblik

Når det gælder generel opbevaring og organisering, er plastkasser sjældent en dårlig idé. Heller ikke når det gælder dit cykeludstyr. Med plastkasser kan du lynhurtigt adskille cykelslangerne fra de resterende reservedele, og dit værktøj behøver ikke opbevares i én stor rodebunke, men kan i stedet sorteres og sættes i system. Opbevaringskasser kan nemlig sørge for, at du holder styr på dine sager, og så er de en mobil og fleksibel løsning, der sørger for, at dit cykelgrej ikke bliver ridset, ruster eller forsvinder blandt alle dine andre ting. Samtidig undgår du en masse unødig rod og med en låg på toppen bliver de tilmed nemme at stable og skidt og snavs holdes borte.

Motioner med dit barn – disse ting kan I lave sammen

Annonce: Som forældre får man ikke ligefrem skænket flere timer i døgnet – nogle gange kan det faktisk føles som om, der kommer endnu færre med børn. På den gode måde. Alligevel kan det være svært at få passet arbejde, motion, indkøb og alt det andet praktiske ind i en i forvejen tæt pakket hverdag. Derfor får du nu et par gode grunde til at motionere med dit barn, og hvordan I kan gøre det.

Kvalitetstid med øget puls

Selvom det måske udspringer af praktiske årsager, synes dine børn faktisk, det er sjovt at være en del af din træning. For dem betyder det kvalitetstid, samtidig med de bliver budt på nye udfordringer. Alle har godt af at bevæge sig – også børnene. Men måske du ikke skal presse dem helt så hårdt.

Hvis du vil finde noget tøj, dine børn kan træne med, så tjek siden her. Der er af også et udvalg af babytøj, hvis du vil lave noget med de helt små.

Disse typer motion kan I dyrke

Hvad, I skal lave, kommer selvfølgelig an på, hvor gamle dine børn er. Alligevel kan man med små variationer gøre de fleste motionstyper familievenlige. Her er tre gode idéer:

 • Cykling – hvis dit barn er gammel nok til at cykle selv, er det naturligvis bare op på hver sin cykel og afsted på en trilletur. Hvis du har et lille barn, kan du overveje et barnesæde og få lidt ekstra vægt på.
 • Løb – er en rigtig god type motion til dig med små børn. Invester i en baby jogger og tag den mindste med på eventyr.
 • Yoga – det er ikke sikkert, dit barn forstår helt, hvad der foregår. Eller kommer helt ud i et hundestræk. Men det styrker motorikken, og de kan få lov at udforske kroppens bevægelighed.

Sådan udnytter du svømning til at blive en bedre cykelrytter

Cykling er en yderst populær sport i Danmark. Vi har ryttere, der kører for nogle af de bedste cykelhold i verden. Vi har traditionelt set også været en stor cykelnation. Det er der selvfølgelig flere grunde til.

Vi har velstanden, til at kunne købe nye cykler. Alle har altså muligheden for at cykle, hvilket ikke er tilfældet i alle lande. VI har samtidig et klima, som indbyder til, at man kan cykle året rundt. Sådanne faktorer kan altså være med til at forklare, at vi er rigtig gode til cykling her i Danmark.

Benyt det bedste udstyr

Hvis man tager cykling bare en smule seriøst, så vil man også have det bedste udstyr. Der er mange danskere, der dyrker cykling på hobbyniveau og selv her er udstyret vigtigt. Der er ikke noget værre end at cykle på en forkert dimensioneret cykel eksempelvis. Nej, det handler om at udstyret skal være i orden. Det gør oplevelsen med at sidde på cyklen markant bedre.

Der findes mange forskellige ting, som man kan kigge på, hvis man er ude efter noget nyt cykeludstyr. Man kan altid bruge internettet, til at danne sig et overblik over, hvor meget forskelligt der egentlig er. Det vil hjælpe en med at træffe den bedst mulige beslutning.

Sådan forbedrer du dine præstationer

Hvis man selv har cyklet, så ved man, at man hele tiden er interesseret i at forbedre ens resultater. Man kan nemlig hele tiden bygge på og blive bedre. Der findes i dag forskellige måder, hvorpå man kan blive en dygtigere og mere kapabel cykelrytter. Noget som kan forbedre ens resultater er svømning. Det lyder måske lidt underligt, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Med svømning kan man blive bedre på cyklen. Man kan bruge en pullboy til svømmetræningen. Det vil være en god måde at forbedre ens svømmeevner på. For når man forbedrer sig gennem sin svømmetræning, så bliver man også en dygtigere cykelrytter. Det skal naturligvis ikke stå alene, men det kan være en god hjælp, til at forbedre ens cykling.

Svømning og cykling

Svømning og cykling har flere ting tilfælles. Det er først og fremmest to sportsgrene, der ofte bliver afgjort på små marginaler. Det betyder at atleterne, der dyrker disse to sportsgrene, skal være helt trimmet for at præstere på det højeste niveau. Det afspejler sig særligt i den kost som svømmere og cykelryttere indtager. Det er ofte meget proteinholdig mad, som de får brug for, når de skal præstere.

Udover den stramme kostplan, så skal svømmere og cykelryttere også træne rigtig meget. Det er her hvor svømmetræningen kan være gavnlig for cykelryttere. Det at svømme er heller ikke så belastende for led og muskler, som løb eksempelvis er. Det kan også være en fordel ved at bruge tid på at svømme.

Det mentale aspekt

Når man har fokuseret på kost, træning og udstyr, så er der ikke så meget mere man kan kigge på. Det er der dog alligevel. Det kan godt være man mener, at man lever sundt, har godt udstyr og træner som man skal. Der er dog en faktor mere, som kan være altafgørende. Ens mentale helbred og velbefindende er nemlig rigtig vigtigt. Det er noget, som der kommer større fokus på i disse år. Det er ikke uden grund. Vil man konkurrere på eliteniveau, så kommer den slags til at spille en central rolle, men selv på amatørniveau skal man have hovedet det rette sted.

Sådan er det med alt sport, men måske særligt indenfor cykling. Når man skal sidde så mange timer på cyklen, så går det ikke, at man får mørke tanker. Man skal kunne abstrahere fra den slags.

Find den bedste svømmetræner

Det kan måske endda være en god idé at få en personlig svømmetræner. Det vil hjælpe en med at blive bedre i bassinet. Ved at blive det, så kan man også blive en bedre cykelrytter. Det handler nemlig om hele tiden at optimere, der hvor det er muligt. Det kan være vidt forskellige ting, men svømning er noget som giver en et fysisk overskud, da det er utrolig godt for kroppen og ens form. Du kan allerede i dag finde en svømmetræner, som kan hjælpe dig.

Søg inspiration på internettet

Internettet kan bruges til mange ting. Man kan eksempelvis finde gode træningsøvelser. Det er sådan noget, der kan være med til at forbedre en som idrætsudøver. Det har du formentlig også en interesse i.

Du kan også finde det nyeste udstyr på internettet. På den måde kan du holde øje med alle de nye trends indenfor cykling. Det er nemlig en sportsgren, hvor der hyppigt kommer nyt spændende udstyr. Det er da fedest at følge med den udvikling, så man sørger for at udvikle sig som rytter. Det er som sagt mange forskellige ting man kan pille ved, for at blive en bedre cykelrytter. Du bør særligt overveje svømning, hvis du vil se resultater i løbet af kort tid.

 

 

 

 

 

Tre gode råd til at undgå skader på

Dette indhold er sponsoreret

Man er inde i en stime. Man får trænet hver eneste dag. Motionscyklen er blevet ens bedste ven, og man kan mærke at forholdet mellem jer to bliver bedre og bedre. Man kan mærke formen aldrig har været bedre og man er tæt på at opnå den perfekte teknik. Lige pludselig bliver man skadet, og hele ens fremskridt bliver skyllet ud i toilettet. Det kan være alt lige fra en fibersprængning til en hælspore – uanset hvad det er, så er det skod at blive skadet. Der er heldigvis mange måder hvorpå man kan forebygge eller nedsætte en skadesrate, og man vil kunne læse om tre gode råd til hvordan det sker i denne artikel. 

 

Opvarmning er vigtigere end man tror 

Da man var yngre, og formentlig også stadig, var opvarmning noget der skulle overstås. Det var de værste 10-15 minutter til fodboldtræningen eller på cykelturen. Det er desværre bare vigtigt – ikke både for opvarmningen – men også for at kunne præstere masksimalt. Dette skyldes blandt andet, at man ved opvarmning igangsætter musklerne og gør dem klar til at kunne yde. Samtidig har muskler og led sværere ved at blive skadet, hvis de først er varme. Kroppen fungerer tit som en gammel VW Golf, hvis den har stået lang tid nok uden at blive startet, det tager lidt tid om at få den igang, hvis altså den overhovedet kan komme i gang. 

 

Udstrækning efter træning – også vigtigt 

Ja, det er kedeligt at undgå skader. Udstrækning virker også som spild af tid, men det er virkelig vigtigt for at kunne forbedre restitution, muskeltræthed og ledsmerter. Det er samtidig også vigtigt for kroppen at den varmer ned. Det er derfor man ofte ser fodboldspillere løbe nogle ture på banen efter kamp – det er for at musklerne ikke går fra 100 til 0 i timen, hvilket har en dårlig effekt på dem. 

 

Udstrækning er med til at beskytte muskler og led, og derfor er det vigtigt, at man tager denne del seriøst. 

 

Den rigtige kost kan også hjælpe 

Kost har også noget at sige for muskelskader og ledsmerter. De fleste vil kunne klare alt det vigtige og behøver ikke en speciallavet kost for at undgå skader, men pointen er at hvis man ikke får en varieret kost, hvor de vigtigste vitaminer og mineraler er til stede, kan kroppen ikke følge med den store træningsbyrde og skader kan forekomme hyppigere. 

Åbent vand svømning – kom i gang selvom du er cykelrytter

Som cykelrytter er det med god grund, at du har valgt denne sportsgren. Du elsker sikkert at mærke vinden slå imod dig, føle hvordan at endorfinerne breder sig i kroppen i takt med at lårene bliver ømmere og ømmere, og samtidig kunne nyde den smukke natur, du passerer på din vej. Ja, det er bestemt med god grund, at cykling er så populær en sportsgren!

Når du så er så vild med cykling, kan tanken om at prøve en anden sportsgren af måske godt afskrække lidt. Sådan behøves det dog ikke at være! Der findes nemlig mange sportsgrene, som komplimenterer cykelsporten. En af disse er svømning i åbent vand.

Derfor er mange glade for svømning i åbent vand

Ligesom at du er fan af at cykle, findes der også rigtig mange fans af svømning i åbent vand. Denne svømmegren adskiller sig fra andre svømmediscipliner, som ofte foregår indendørs i en hal. Grunden til at så mange vælger at svømme i åbent vand, minder om grunden til at du er glad for at cykle: Det giver nemlig et helt særligt kick at motionere ude i naturen.

Når man svømmer i åbent vand, kan man nemlig også nyde den fantastiske natur, der omgiver en. Her kan man få godt med bevægelse ind i sin hverdag, og mærke hvordan at humøret forbedres for hvert svømmetag. Ja, der er ikke noget at sige til at så mange hvert år flokkes mod kysterne for at tage en svømmetur i det kølige vand!

Cykling og svømning i åbent vand er en kendt kombination

Cykling og svømning er ikke ligefrem en ukendt kombination. Du kender den sikkert allerede, og har måske endda overvejet at give den et forsøg. Her er der selvfølgelig tale om triathlon. Denne disciplin kaster mange sig ud i, og den ses ofte som det ultimative styrke bevis.

Her kombineres cykling med svømning og løb, hvilket skaber en brav kamp mod kroppens egen formåen. At cykling og svømning allerede er en kendt kombination, er blot med til at understrege, hvorfor det er en god idé at kombinere de to sportsgrene. De komplimenterer nemlig hinanden godt, og du kan som motionsrytter få en masse ud af at give svømning i åbent vand en fair chance.

Det udstyr får du brug for

Når du vil i gang med svømning i åbent vand, får du ligesom ved cykling brug for noget udstyr. Heldigvis er svømning i åbent vand knap så dyr en disciplin som cykling. Det udstyr du skal bruge, koster nemlig ikke i nærheden af, hvad man skal give for en god landevejscykel. Men hvilket udstyr er det så, at man skal have fingrene i?

Først og fremmest får du brug for en våddragt. En tri våddragt er essentiel for at kunne svømme i åbent vand. Den beskytter dig nemlig mod kulde og andet, som du udsættes for i denne sportsdisciplin og er også helt oplagt at bruge, hvis man deltager i et triatlon.

Derudover kan du også få brug for en svømmehætte. Den holder nemlig dit hår både tørt og på plads, og sørger for at du har lettere ved at få varmen igen, når du er færdig med din svømmetur.

Derudover kan nu nok også få god gavn af nogle svømmesko, som hjælper med at holde dine fødder langt væk fra skarpe sten og andet, som de kan møde på havbunden. Efter din svømmetur er det rart at have et godt og stort håndklæde til at tørre sig med, og et sæt tøj, som er nemt at smutte i med en kold og fugtig krop. Sidst men ikke mindst gør en varm kop te underværker efter en tur i vandet.

Det bedste fra begge verdener

Svømning og cykling er på mange måder to modsætninger inden for sportsverdenen, men har på samme tid rigtig mange lighedspunkter. For det første er det begge sportsformer, hvor du virkelig kan få pulsen op. De foregår begge to i naturen, hvor der er højt til himlen og masser af frisk luft. Det betyder dog, at sportsgrenene er afhængig af vejrforhold såsom regn og blæst. Og så frigiver kroppen en masse endorfiner ved begge af disse sportsdiscipliner. Men så hører lighedspunkterne også op.

Hvor cykling er en sportsgren, som kan være særdeles hård for kroppen, er svømning mere skånsom for kroppen, selvom du får et stort træningsmæssigt udbytte. Cykling fokuserer på lårbasserne, hvorimod du bruger hele kroppen, når du svømmer.

Dyrker du begge sportsgrene, kan du så at sige få det bedste fra begge verdener. Du får den benhårde træning af benmuskler fra cyklingen, og den fulde men skånsomme helkropstræning fra svømningen. Kombinerer du disse to sportsgrene, kan du forbedre dit helbred i høj grad. Og supplerer du din cykling med svømning, kan du opnå bedre resultater på mange områder. Ja, der er gode grunde til at begynde på svømning i åbent vand som cykelrytter!

Hold dig sund på andre måde end med cyklen

Dette er sponsoreret indhold

Det er sundt og dejligt at cykle en god tur, og så er det den perfekte måde at komme ud i naturen på. Nogle dage er vejret dog ikke helt optimalt for en cykeltur, eller det kan være, at der kommer andre ting i vejen for det. Derfor er det en god ide at vide lidt om, hvordan du kan holde dig sund, når det ikke skal være i forbindelse med cyklen. I denne artikel finder du et par tips til hvordan.

Andet træning er et godt supplement

Selvom det er sundt at cykle, er det en god ide også at træne på anden vis. Denne anden form for træning kan du klare de dage, hvor cyklen virker lidt for uoverskuelig eller lignende. Du kan blandt andet vælge at løbe en tur, tage i svømmehallen, fitnesscenteret eller lave lidt træning hjemme på stuegulvet. Uanset hvad du vælger som supplerende motion, kan du læse mere om udstyr hertil her. Ved at træne på andre måder end kun cyklen, sørger du for at få trænet de muskler, som bliver lidt forsømt, når du cykler. Du holder derfor hele din krop ved lige ved at kombinere forskellige motionsformer. Desuden kan det være rart med lidt afveksling i ny og næ.

Magien sker i køkkenet

Hvis du ønsker at være så sund som muligt, er der særligt ét sted, du skal lægge dit fokus, og det er i køkkenet. Mange glemmer, at det er her, at den største magi og forandring sker. Det bedste du kan gøre, er at skrue op for grøntsagerne og ned for de søde sager. Du kan enten vælge at servere flere grøntsager til dine måltider, eller du kan gemme dem i klassiske retter som spaghetti og kødsovs, boller i karry, lasagne og lignende. Dette kan særligt være en god ide, hvis du har børn i familien, der ikke er så glade for rene grøntsager.

Det er vigtigt med et hvil

Selvom det er dejligt at motionere, er det vigtigt, at du sørger for at tage et hvil i ny og næ. Din krop har nemlig brug for at restituere, så den kan yde sit bedste igen den efterfølgende dag. Det kan derfor være en god ide, hvis du aftaler nogle faste dage, hvor du enten ingen sport dyrker eller kun meget lidt i form af en gåtur eller lignende.

Sådan kan du tabe dig og komme i bedre form

Dette er sponsoreret indhold

Der kommer ofte et tidspunkt i de fleste menneskers liv, hvor de får lyst til at smide nogle ekstra kilo og komme i bedre form. Er det noget, du kender til? Det kan være svært at tabe sig, da det både kræver noget af dig fysisk såvel som psykisk. Mange møder udfordringer undervejs, og der vil med garanti komme dage, hvor badevægten leger kispus med en. Du må dog hverken opgive håbet eller troen på, at det kan lade sig gøre. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan tabe dig og komme i bedre form. Læs videre Sådan kan du tabe dig og komme i bedre form

Vil du gerne i bedre form?

Annonce:

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag skyller en bølge ind over os, og for en gang skyld er her tale om en bølge af den positive slags. Det er nemlig en, som der bringer masser af sundhed med sig. Og det er netop derfor, at der er så mange, der strømmer ned i de lokale fitnesscentre lige såvel, som de sunde madvaner er begyndt at vinde frem. Er det en bølge, som du også gerne vil hoppe med på? Men er du i tvivl om, hvordan du kommer godt fra start? Så kan de være, at du skal hoppe op på cyklen.

 

Start med at gøre cyklen til en normal del af hverdagen

Det kan nemlig godt være for meget at starte med at træne og spise sundt hver dag. Derfor kan det være, at du bare skal begynde at cykle på arbejde og i ny og næ og tage en tur ud i det fri på de mange stier, som der helt sikkert findes i nærheden af, hvor du bor. Her vil du kunne nyde lidt frisk luft, vinden omkring din hud, den smukke natur, og det at du får banket nogle kilometer ind i dine ben. Det er med til at aktivere nogle af de største muskelgrupper i din krop, og derfor får du med bare en lille tur forbrændt masser af usunde kalorier.

 

Find alt det udstyr du skal bruge online

Synes du, at det lyder fornuftigt? Så tag et kig online på en side som; velomio.com. Her finder du nemlig et stort udvalg af kvalitetsudstyr til alt, hvad du behøver for at komme i gang med at cykle. Her er alt det nødvendige lige såvel, som du har kan finde det, der blot kan være med til at gøre det hele lidt mere behageligt og motiverende for dig.

Sådan slipper du af med dine skader

Annonce: Der er intet værre end skader, både i forbindelse med sport og i forbindelse med diverse operationer. Men på en eller anden måde, skal vi som mennesker hele igen. Vi heler ikke hvis ikke vi gør noget for at opretholde vores fysiske tilstand. Derfor er det vigtigt i forbindelse med skader, eller andre skavanker, at vi som mennesker sørger for at få det hele genoptrænet. For at undgå nye skader, eller for at undgå de gamle skader bliver værre.

Genoptræning efter operation

Efter en operation skal der oftest i gang med noget genoptræning af den ene og den anden art. Selvfølgelig er der nogle ting der kræver mere genoptræning end andet. F.eks. hvis du har brækket et ben eller lign, jamen så kræver det at du har gang i genoptræningen, og ikke bare har gang i andet. Det er ikke det nemmeste at genoptræne, men mange får tildelt en fysioterapeut i forløbet. Fysioterapeuten formår at hjælpe, vejlede og træne dig op og klar til at du kan komme i gang med din hverdag igen. Det er ikke altid det er ret nemt at genoptræne selv nemlig, så få en der vejleder dig i stedet.

Genoptræning efter skade

Genoptræning efter en skade er også engang imellem nødvendigt. I forbindelse med sport og sport på høj plan, kan du til tider også opleve en af de trælse ting som en skade. Der er bare intet værre end når man får en skade og spiller en slags sport på høj plan. For det kan oftest føles som et kæmpe nederlag, ikke at kunne spille i flere måneder, måske år. Så er det altid rart at kunne have en fysioterapeut som kan vejlede, og sørge for at kunne spille fodbold eller håndbold eller hvad det nu måtte være.

Hjælp imod kramper i benene

Annonce: Har du ofte problemer med, at du får kramper i benene? Det er bestemt ikke rart, da det skyldes en sammentrækning af musklerne, der resulterer i, at musklerne føles helt vildt spændte, og det kan være meget voldsomt. Endvidere er det noget, der er meget udmattende for din krop, og det gælder især, hvis kramperne bliver væk i flere minutter ad gangen. Søger du hjælp imod kramper i benene? I så fald er du kommet til det helt rigtige sted, da du kan læse meget om det her i artiklen. Læs videre Hjælp imod kramper i benene

El-cykel eller el-løbehjul: Hvad er det bedste valg?

Reklame: En cykel kan bruges til meget andet end motion. Der er også mange, der bruger deres cykel som deres daglige transportmiddel. Hvis du er én af dem, så er det værd at overveje øvrige transportmidler. Du kan med fordel vælge at købe enten et el-cykel eller et el-løbehjul, da begge dele er mere bekvemme transportmidler. Læs videre El-cykel eller el-løbehjul: Hvad er det bedste valg?

Sådan køber man det rigtige elektroniske løbehjul

De fleste har set folk komme susende forbi på elektriske løbehjul. Det er en god måde at nyde det gode vejr, få vind i håret og komme hurtigt fra a til b. Det kan dog være noget af en jungle at finde rundt i det store udbud, som der tilbydes. Derfor er det vigtigt, at man undersøger markedet grundigt og gør op med sig selv, hvilke funktioner man behøver og hvilke, man godt kan undvære. På den måde får man de bedste forudsætninger for at finde det el-løbehjul, som passer bedst til sine behov. Læs videre Sådan køber man det rigtige elektroniske løbehjul

Elcyklen er et godt valg

Når man har besluttet sig for at købe en elcykel, så er det vigtigt, at man ikke bare hurtigt køber den som sælgeren siger er bedst, eller den billigste man finder. Man skal finde den, som passer bedst til ens behov. Der er flere ting som skal tages i betragtning. I forhold til din økonomi, er prisen selvfølgelig en vigtig faktor. Det skal dog blandt andet kombineres med kvaliteten på cyklen, batteriets levetid, god komfort og så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden samt at motoren er støjsvag. Læs videre Elcyklen er et godt valg

10 julegaveideer til cykelrytteren

Skal du give gave til ham eller hende, der elsker cykling? Hvis ja, har du god grund til at læse med nu. Her har jeg nemlig samlet 10 gode bud på julegaveideer til cykelrytteren og cykelentusiasten. Budene/gaveideerne spænder vidt med henblik på at ramme så mange forskellige ”cykelpersonaer” som muligt. Så mon ikke du kan finde en passende gave i dit tilfælde? Læs med og find ud af det!

Sort kaffe og hvide sokker

Der findes et hav af uskrevne regler inden for cykelsporten. Regler som for ”nybegynderen” kan være svære at finde hoved og hale i. Heldigvis er der nu skrevet en bog, hvori mange af disse regler bliver gennemgået og forklaret. Bogen hedder Sort Kaffe og Hvide Sokker – Takt, tone og traditioner på landevejen.

Bogen er skrevet af blandt andre Bjarne Riis, Brian Holm, Dan Frost, Jens Veggerby, Jesper Skibby og Rolf Sørensen. Der er altså tale om nogle af de største profiler inden for dansk cykelsport. I bogen kan du bl.a. læse om cykelhistorier fortalt af nogle af de største, danske ryttere gennem tiderne. Historierne omfatter bl.a. taktiske genistreger (og ikke mindst brølere), tips og tricks til optimering cyklen, træningstips og meget mere!

Læs anmeldelse af bogen på AltomCykling.dk

Værktøjssæt

Noget som står på mange cykelrytteres ønskeliste, det er værktøj til reparation af cyklen. Hvorfor ikke opgradere ønsket lidt og give et helt værktøjssæt? Fordelen ved at have et værktøjssæt er, at du får en kasse med alt det vigtigste værktøj. På den måde kan langt de fleste reparationer og lignende klares selv – helt uden hjælp fra cykelmekanikeren. Værktøjssæt koster fra 500 kr. og op til 4.000 kr.

2 timers banecykling i Ballerup Superarena

Har han eller hun længe ytret sig om, at det kunne være sejt at prøve banecykling? Hvis ja, så er denne gaveide oplagt. Det ér faktisk muligt at prøve kræfter med banecykling. I Ballerup Superarena på Sjælland er det muligt at køre 2 timer for kun 750 kr. – tit og ofte billigere.

Det unikke ved denne oplevelse er, at han eller hun vil blive instrueret af det tidligere par nr. 7 Michael Sandstød og Jimmy Madsen. Det er i øvrigt værd at vide, at det er muligt at låne cykel, tøj, cykelsko, cykelhjelm m.m. Så det eneste der skal medbringes, det er GODT HUMØR.

Køb gaven her

proev-banecykling
Har du prøvet banecykling! Foto: DuGlemmerDetAldrig.dk

Cykelrejse til Sydens bjerge

I Danmark er det meget svært at finde stigninger som er mere end 2 kilometer lange. Derfor kan det være svært at få stillet sin ”sult” som dansk bjergrytter. Kender du en som trænger til at komme sydpå og cykle i bjerge og få stillet sulten? Giv ham eller hende en cykelrejse til Sydens bjerge.

Som cykelrytter er bjergkørsel en fantastisk oplevelse. Der findes ikke noget bedre end at være på vej op ad en alpetop og se landskabet udfolde sig foran dig. Selvom det kan være ekstremt hårdt at træde i pedalerne, så glemmes smerten helt naturligt, når den flotte udsigt udspiller sig på vej op ad bjerget. Se bare nedenstående eksempel – er det ikke smukt?

Der findes i øvrigt en række forskellige cykelrejsebureauer i Danmark, hvor det er muligt at bestille rejser til for eksempel Alpe d’Huez. Derfor anbefaler jeg, at du tager kontakt til dem, hvis du gerne vil vide mere om cykelrejser til Syden. På den måde kan du også se priser på de forskellige rejser.

Cykelkuffert til cykelrejsen

Til cykelrejsen er det meget belejligt at have en cykelkuffert. Især hvis han eller hun skal flyve til destinationen. En cykelkuffert er en stor og stærk kuffert, der er lavet specielt til at fragte cykler fra A til B. Derudover er cykelkufferten nem at håndtere, da de fleste af dem er udstyret med hjul under bunden, så de kan rulle. En oplagt gaveide til ham eller hende, der rejser meget med sin cykel.

Bikefit

Denne gaveide er måske lidt utraditionel, men det gør den bestemt ikke mindre betydningsfuld. Hvis gavemodtager tit og ofte beklager sig over smerter i forbindelse med cykling, så er det et meget sikkert tegn på, at positionen på cyklen er helt forkert. Hvis sadlen er for bred, klamperne sidder forkert og styret måske er for lavt, vil det med stor sandsynlighed give smerter. Derfor kan det altså godt betale sig at bruge tid og penge på at sidde optimalt på cyklen.

Og det er lige præcis i denne forbindelse, at du skal give et såkaldt bikefit. Med et bikefit kan gavemodtager komme til at sidde optimalt på cyklen, så smerterne minimeres og forsvinder samtidig med, at der kommer mere power ud i pedalerne. Bikefit er en glimrende gave til cykelentusiasten. Gaven koster i omegnen af 2.000 kr. Det er altså 2.000 kr. som er med til at minimere smerter og gøre glæden ved cykling markant større – og det er pengene værd!

Læs alle indlæg om bikefit

Garmin cykelcomputer

En Garmin cykelcomputer er en super gaveide til ham eller hende, der gerne vil nørde træningsdata og ikke mindst have mere ud af sin træning. Med en Garmin cykelcomputer kan gavemodtageren bl.a. se puls, fart, distance, højdemeter, kalorier, måle watt (kræver wattmåler) og meget mere. Kort sagt: Sådan en computer vil gøre det meget sjovere at køre på cykel, da der er mulighed for at holde øje med så mange data og parametre. Garmin cykelcomputere kan købes hos langt de fleste cykelhandlere og sportsforretninger.

Olie, rens m.m. til vedligehold

Trænger han eller hun til at få renset sin cykel? Hvis ja, er denne gaveide selvskrevet. Forær cykelrytteren olie, rens, børster m.m., så cyklen igen kan komme til at skinne som en ny. Der findes et væld af lækre rensemidler på markedet. En god ide er at gå efter mærket ”Muc Off”. På den måde er du sikret en høj kvalitet. Team Sky benytter sig bl.a. af ”Muc Off”, hvilket vidner om mærkets høje kvalitet.

Ny og sikker cykelhjelm

Noget cykelryttere absolut ikke må gå på kompromis med, det er cykelhjelmen. Derfor er cykelhjelmen selvfølgelig med på denne oversigt over gaveideer til cykelrytteren. Det er vigtigt, at hjelmen fungerer 100% optimalt. Det vil sige, at den skal sidde godt på hovedet, den må ikke have revner og så skal den selvfølgelig være CE-mærket. Der findes gode cykelhjelme fra 500 kr. og op til 3.000 kr. De dyreste cykelhjelme bliver benyttet af de professionelle atleter, hvor lav vægt og aerodynamik betyder uhyre meget.

Et lækkert sæt cykeltøj

Sidste gaveide for denne gang. Der er altid plads til et ekstra sæt cykeltøj i skabet. Derfor skal denne gaveide selvfølgelig også medtages. Hvis du gerne vil give cykeltøj som bærer præg af en ekstra høj kvalitet, så er det en god ide at gå efter mærker såsom:

 • Assos
 • Castelli
 • Rapha
 • Ale

Ovenstående mærker er nogle af de absolut bedste på markedet, hvilket bl.a. kommer til udtryk i form af de mange protour-hold som kører i mærkerne.