Kategoriarkiv: Sponsorat

Hold dig sund på andre måde end med cyklen

Dette er sponsoreret indhold

Det er sundt og dejligt at cykle en god tur, og så er det den perfekte måde at komme ud i naturen på. Nogle dage er vejret dog ikke helt optimalt for en cykeltur, eller det kan være, at der kommer andre ting i vejen for det. Derfor er det en god ide at vide lidt om, hvordan du kan holde dig sund, når det ikke skal være i forbindelse med cyklen. I denne artikel finder du et par tips til hvordan.

Andet træning er et godt supplement

Selvom det er sundt at cykle, er det en god ide også at træne på anden vis. Denne anden form for træning kan du klare de dage, hvor cyklen virker lidt for uoverskuelig eller lignende. Du kan blandt andet vælge at løbe en tur, tage i svømmehallen, fitnesscenteret eller lave lidt træning hjemme på stuegulvet. Uanset hvad du vælger som supplerende motion, kan du læse mere om udstyr hertil her. Ved at træne på andre måder end kun cyklen, sørger du for at få trænet de muskler, som bliver lidt forsømt, når du cykler. Du holder derfor hele din krop ved lige ved at kombinere forskellige motionsformer. Desuden kan det være rart med lidt afveksling i ny og næ.

Magien sker i køkkenet

Hvis du ønsker at være så sund som muligt, er der særligt ét sted, du skal lægge dit fokus, og det er i køkkenet. Mange glemmer, at det er her, at den største magi og forandring sker. Det bedste du kan gøre, er at skrue op for grøntsagerne og ned for de søde sager. Du kan enten vælge at servere flere grøntsager til dine måltider, eller du kan gemme dem i klassiske retter som spaghetti og kødsovs, boller i karry, lasagne og lignende. Dette kan særligt være en god ide, hvis du har børn i familien, der ikke er så glade for rene grøntsager.

Det er vigtigt med et hvil

Selvom det er dejligt at motionere, er det vigtigt, at du sørger for at tage et hvil i ny og næ. Din krop har nemlig brug for at restituere, så den kan yde sit bedste igen den efterfølgende dag. Det kan derfor være en god ide, hvis du aftaler nogle faste dage, hvor du enten ingen sport dyrker eller kun meget lidt i form af en gåtur eller lignende.

Sådan kan du tabe dig og komme i bedre form

Dette er sponsoreret indhold

Der kommer ofte et tidspunkt i de fleste menneskers liv, hvor de får lyst til at smide nogle ekstra kilo og komme i bedre form. Er det noget, du kender til? Det kan være svært at tabe sig, da det både kræver noget af dig fysisk såvel som psykisk. Mange møder udfordringer undervejs, og der vil med garanti komme dage, hvor badevægten leger kispus med en. Du må dog hverken opgive håbet eller troen på, at det kan lade sig gøre. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan tabe dig og komme i bedre form. Læs videre Sådan kan du tabe dig og komme i bedre form

Vil du gerne i bedre form?

Annonce:

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag skyller en bølge ind over os, og for en gang skyld er her tale om en bølge af den positive slags. Det er nemlig en, som der bringer masser af sundhed med sig. Og det er netop derfor, at der er så mange, der strømmer ned i de lokale fitnesscentre lige såvel, som de sunde madvaner er begyndt at vinde frem. Er det en bølge, som du også gerne vil hoppe med på? Men er du i tvivl om, hvordan du kommer godt fra start? Så kan de være, at du skal hoppe op på cyklen.

 

Start med at gøre cyklen til en normal del af hverdagen

Det kan nemlig godt være for meget at starte med at træne og spise sundt hver dag. Derfor kan det være, at du bare skal begynde at cykle på arbejde og i ny og næ og tage en tur ud i det fri på de mange stier, som der helt sikkert findes i nærheden af, hvor du bor. Her vil du kunne nyde lidt frisk luft, vinden omkring din hud, den smukke natur, og det at du får banket nogle kilometer ind i dine ben. Det er med til at aktivere nogle af de største muskelgrupper i din krop, og derfor får du med bare en lille tur forbrændt masser af usunde kalorier.

 

Find alt det udstyr du skal bruge online

Synes du, at det lyder fornuftigt? Så tag et kig online på en side som; velomio.com. Her finder du nemlig et stort udvalg af kvalitetsudstyr til alt, hvad du behøver for at komme i gang med at cykle. Her er alt det nødvendige lige såvel, som du har kan finde det, der blot kan være med til at gøre det hele lidt mere behageligt og motiverende for dig.

Sådan slipper du af med dine skader

Annonce: Der er intet værre end skader, både i forbindelse med sport og i forbindelse med diverse operationer. Men på en eller anden måde, skal vi som mennesker hele igen. Vi heler ikke hvis ikke vi gør noget for at opretholde vores fysiske tilstand. Derfor er det vigtigt i forbindelse med skader, eller andre skavanker, at vi som mennesker sørger for at få det hele genoptrænet. For at undgå nye skader, eller for at undgå de gamle skader bliver værre.

Genoptræning efter operation

Efter en operation skal der oftest i gang med noget genoptræning af den ene og den anden art. Selvfølgelig er der nogle ting der kræver mere genoptræning end andet. F.eks. hvis du har brækket et ben eller lign, jamen så kræver det at du har gang i genoptræningen, og ikke bare har gang i andet. Det er ikke det nemmeste at genoptræne, men mange får tildelt en fysioterapeut i forløbet. Fysioterapeuten formår at hjælpe, vejlede og træne dig op og klar til at du kan komme i gang med din hverdag igen. Det er ikke altid det er ret nemt at genoptræne selv nemlig, så få en der vejleder dig i stedet.

Genoptræning efter skade

Genoptræning efter en skade er også engang imellem nødvendigt. I forbindelse med sport og sport på høj plan, kan du til tider også opleve en af de trælse ting som en skade. Der er bare intet værre end når man får en skade og spiller en slags sport på høj plan. For det kan oftest føles som et kæmpe nederlag, ikke at kunne spille i flere måneder, måske år. Så er det altid rart at kunne have en fysioterapeut som kan vejlede, og sørge for at kunne spille fodbold eller håndbold eller hvad det nu måtte være.

Hjælp imod kramper i benene

Annonce: Har du ofte problemer med, at du får kramper i benene? Det er bestemt ikke rart, da det skyldes en sammentrækning af musklerne, der resulterer i, at musklerne føles helt vildt spændte, og det kan være meget voldsomt. Endvidere er det noget, der er meget udmattende for din krop, og det gælder især, hvis kramperne bliver væk i flere minutter ad gangen. Søger du hjælp imod kramper i benene? I så fald er du kommet til det helt rigtige sted, da du kan læse meget om det her i artiklen. Læs videre Hjælp imod kramper i benene

El-cykel eller el-løbehjul: Hvad er det bedste valg?

Reklame: En cykel kan bruges til meget andet end motion. Der er også mange, der bruger deres cykel som deres daglige transportmiddel. Hvis du er én af dem, så er det værd at overveje øvrige transportmidler. Du kan med fordel vælge at købe enten et el-cykel eller et el-løbehjul, da begge dele er mere bekvemme transportmidler. Læs videre El-cykel eller el-løbehjul: Hvad er det bedste valg?

Sådan køber man det rigtige elektroniske løbehjul

De fleste har set folk komme susende forbi på elektriske løbehjul. Det er en god måde at nyde det gode vejr, få vind i håret og komme hurtigt fra a til b. Det kan dog være noget af en jungle at finde rundt i det store udbud, som der tilbydes. Derfor er det vigtigt, at man undersøger markedet grundigt og gør op med sig selv, hvilke funktioner man behøver og hvilke, man godt kan undvære. På den måde får man de bedste forudsætninger for at finde det el-løbehjul, som passer bedst til sine behov. Læs videre Sådan køber man det rigtige elektroniske løbehjul

Elcyklen er et godt valg

Når man har besluttet sig for at købe en elcykel, så er det vigtigt, at man ikke bare hurtigt køber den som sælgeren siger er bedst, eller den billigste man finder. Man skal finde den, som passer bedst til ens behov. Der er flere ting som skal tages i betragtning. I forhold til din økonomi, er prisen selvfølgelig en vigtig faktor. Det skal dog blandt andet kombineres med kvaliteten på cyklen, batteriets levetid, god komfort og så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden samt at motoren er støjsvag. Læs videre Elcyklen er et godt valg

10 julegaveideer til cykelrytteren

Skal du give gave til ham eller hende, der elsker cykling? Hvis ja, har du god grund til at læse med nu. Her har jeg nemlig samlet 10 gode bud på julegaveideer til cykelrytteren og cykelentusiasten. Budene/gaveideerne spænder vidt med henblik på at ramme så mange forskellige ”cykelpersonaer” som muligt. Så mon ikke du kan finde en passende gave i dit tilfælde? Læs med og find ud af det!

Sort kaffe og hvide sokker

Der findes et hav af uskrevne regler inden for cykelsporten. Regler som for ”nybegynderen” kan være svære at finde hoved og hale i. Heldigvis er der nu skrevet en bog, hvori mange af disse regler bliver gennemgået og forklaret. Bogen hedder Sort Kaffe og Hvide Sokker – Takt, tone og traditioner på landevejen.

Bogen er skrevet af blandt andre Bjarne Riis, Brian Holm, Dan Frost, Jens Veggerby, Jesper Skibby og Rolf Sørensen. Der er altså tale om nogle af de største profiler inden for dansk cykelsport. I bogen kan du bl.a. læse om cykelhistorier fortalt af nogle af de største, danske ryttere gennem tiderne. Historierne omfatter bl.a. taktiske genistreger (og ikke mindst brølere), tips og tricks til optimering cyklen, træningstips og meget mere!

Læs anmeldelse af bogen på AltomCykling.dk

Værktøjssæt

Noget som står på mange cykelrytteres ønskeliste, det er værktøj til reparation af cyklen. Hvorfor ikke opgradere ønsket lidt og give et helt værktøjssæt? Fordelen ved at have et værktøjssæt er, at du får en kasse med alt det vigtigste værktøj. På den måde kan langt de fleste reparationer og lignende klares selv – helt uden hjælp fra cykelmekanikeren. Værktøjssæt koster fra 500 kr. og op til 4.000 kr.

2 timers banecykling i Ballerup Superarena

Har han eller hun længe ytret sig om, at det kunne være sejt at prøve banecykling? Hvis ja, så er denne gaveide oplagt. Det ér faktisk muligt at prøve kræfter med banecykling. I Ballerup Superarena på Sjælland er det muligt at køre 2 timer for kun 750 kr. – tit og ofte billigere.

Det unikke ved denne oplevelse er, at han eller hun vil blive instrueret af det tidligere par nr. 7 Michael Sandstød og Jimmy Madsen. Det er i øvrigt værd at vide, at det er muligt at låne cykel, tøj, cykelsko, cykelhjelm m.m. Så det eneste der skal medbringes, det er GODT HUMØR.

Køb gaven her

proev-banecykling
Har du prøvet banecykling! Foto: DuGlemmerDetAldrig.dk

Cykelrejse til Sydens bjerge

I Danmark er det meget svært at finde stigninger som er mere end 2 kilometer lange. Derfor kan det være svært at få stillet sin ”sult” som dansk bjergrytter. Kender du en som trænger til at komme sydpå og cykle i bjerge og få stillet sulten? Giv ham eller hende en cykelrejse til Sydens bjerge.

Som cykelrytter er bjergkørsel en fantastisk oplevelse. Der findes ikke noget bedre end at være på vej op ad en alpetop og se landskabet udfolde sig foran dig. Selvom det kan være ekstremt hårdt at træde i pedalerne, så glemmes smerten helt naturligt, når den flotte udsigt udspiller sig på vej op ad bjerget. Se bare nedenstående eksempel – er det ikke smukt?

Der findes i øvrigt en række forskellige cykelrejsebureauer i Danmark, hvor det er muligt at bestille rejser til for eksempel Alpe d’Huez. Derfor anbefaler jeg, at du tager kontakt til dem, hvis du gerne vil vide mere om cykelrejser til Syden. På den måde kan du også se priser på de forskellige rejser.

Cykelkuffert til cykelrejsen

Til cykelrejsen er det meget belejligt at have en cykelkuffert. Især hvis han eller hun skal flyve til destinationen. En cykelkuffert er en stor og stærk kuffert, der er lavet specielt til at fragte cykler fra A til B. Derudover er cykelkufferten nem at håndtere, da de fleste af dem er udstyret med hjul under bunden, så de kan rulle. En oplagt gaveide til ham eller hende, der rejser meget med sin cykel.

Bikefit

Denne gaveide er måske lidt utraditionel, men det gør den bestemt ikke mindre betydningsfuld. Hvis gavemodtager tit og ofte beklager sig over smerter i forbindelse med cykling, så er det et meget sikkert tegn på, at positionen på cyklen er helt forkert. Hvis sadlen er for bred, klamperne sidder forkert og styret måske er for lavt, vil det med stor sandsynlighed give smerter. Derfor kan det altså godt betale sig at bruge tid og penge på at sidde optimalt på cyklen.

Og det er lige præcis i denne forbindelse, at du skal give et såkaldt bikefit. Med et bikefit kan gavemodtager komme til at sidde optimalt på cyklen, så smerterne minimeres og forsvinder samtidig med, at der kommer mere power ud i pedalerne. Bikefit er en glimrende gave til cykelentusiasten. Gaven koster i omegnen af 2.000 kr. Det er altså 2.000 kr. som er med til at minimere smerter og gøre glæden ved cykling markant større – og det er pengene værd!

Læs alle indlæg om bikefit

Garmin cykelcomputer

En Garmin cykelcomputer er en super gaveide til ham eller hende, der gerne vil nørde træningsdata og ikke mindst have mere ud af sin træning. Med en Garmin cykelcomputer kan gavemodtageren bl.a. se puls, fart, distance, højdemeter, kalorier, måle watt (kræver wattmåler) og meget mere. Kort sagt: Sådan en computer vil gøre det meget sjovere at køre på cykel, da der er mulighed for at holde øje med så mange data og parametre. Garmin cykelcomputere kan købes hos langt de fleste cykelhandlere og sportsforretninger.

Olie, rens m.m. til vedligehold

Trænger han eller hun til at få renset sin cykel? Hvis ja, er denne gaveide selvskrevet. Forær cykelrytteren olie, rens, børster m.m., så cyklen igen kan komme til at skinne som en ny. Der findes et væld af lækre rensemidler på markedet. En god ide er at gå efter mærket ”Muc Off”. På den måde er du sikret en høj kvalitet. Team Sky benytter sig bl.a. af ”Muc Off”, hvilket vidner om mærkets høje kvalitet.

Ny og sikker cykelhjelm

Noget cykelryttere absolut ikke må gå på kompromis med, det er cykelhjelmen. Derfor er cykelhjelmen selvfølgelig med på denne oversigt over gaveideer til cykelrytteren. Det er vigtigt, at hjelmen fungerer 100% optimalt. Det vil sige, at den skal sidde godt på hovedet, den må ikke have revner og så skal den selvfølgelig være CE-mærket. Der findes gode cykelhjelme fra 500 kr. og op til 3.000 kr. De dyreste cykelhjelme bliver benyttet af de professionelle atleter, hvor lav vægt og aerodynamik betyder uhyre meget.

Et lækkert sæt cykeltøj

Sidste gaveide for denne gang. Der er altid plads til et ekstra sæt cykeltøj i skabet. Derfor skal denne gaveide selvfølgelig også medtages. Hvis du gerne vil give cykeltøj som bærer præg af en ekstra høj kvalitet, så er det en god ide at gå efter mærker såsom:

  • Assos
  • Castelli
  • Rapha
  • Ale

Ovenstående mærker er nogle af de absolut bedste på markedet, hvilket bl.a. kommer til udtryk i form af de mange protour-hold som kører i mærkerne.