Motionscykling er min nye form for motion!

I de unge år var det fodbold, så det blev det næsten 3 år med karate, efterfulgt af mere end 20 års vægttræning med svømning i et enkelt år, hvor jeg også arbejdede som livredder… i dag hedder det motionscykling.

Mit navn er Jan Jensen og denne blog handler om cykling og det at være motionscykellist, om at begynde at cykle og om alle de dejlige timer ude på landeveje og cykelstier, samt alle de forskellige ting som du hen af vejen anskaffer dig, for at forbedre din cykel oplevelse!

Den daglige motion stoppede da jeg blev selvstændig tilbage i 2006, der havde jeg svært ved at finde den nødvendige tid til dette, noget jeg i dag ikke kan forstå – men sådan blev det altså på daværende tidspunkt!

Da jeg så lukkede min virksomhed i 2013 og var så heldig at finde et lønmodtager arbejde i Januar 2014, var det helt naturligt for mig at tage bilen, men da foråret bankede på, tænkte jeg, om jeg ikke ligeså godt kunne tage cyklen de ca. 8,5 km. der er frem og tilbage til mit arbejde og så få lidt motion samtidigt.

Det endte med at være en joke på arbejdet!

Vi var et par stykker på arbejdet som talte lidt om at vi kunne cykle sammen til og fra arbejdet hver dag og på den måde holde hinanden selskab og ikke mindst holde os til ilden og sørge for at vi ikke hver især faldt tilbage til bilen.

Det blev kun til snakken og senere hen blev det mere en joke, fremfor alvor… Men jeg besluttede en lørdag at prøve at tage cyklen ud til arbejdet, for at se hvor lang tid det ville tage at køre den tur (jeg havde ikke siddet på en cykel, længere end til bageren, i de sidste syv år) – og de 8,5 km. tog mig da også noget nær 45 minutter at køre… og så skulle jeg hjem igen bagefter… pyha!

Men jeg startede op om mandagen og kunne med rette hoverer overfor mine kolleger og spørge om hvornår de tog sig sammen og begyndte at cykle på arbejdet – det er stadigvæk kun mig der cykler til og fra arbejdet 🙂

everton-cykel
Foto: Jan Jensen

I dag har jeg fået en anden sadel på, et andet styr (flatbar) og nogle andre håndtag!

Nu har jeg så, i en alder af 49 år valgt cyklingen som min nye form for motion… jeg cykler som skrevet ovenfor dagligt 8,5 km hver vej til og fra arbejdet – men jeg kunne godt mærke at jeg havde lyst til mere!

Så jeg begyndte at cykle nogle små omveje hjem fra arbejdet og cyklede også nogle småture om aftenen og i weekenderne. Og jeg har nu også rundet mine første ture på 20 km, 30 km. og 40 km…. vel at mærke på min “havelåge” som du ser herover – en ny cykel (en rigtig racercykel) må vente til næste år!

Men det er så dejligt at kunne mærke den nye og ekstra energi i kroppen igen, specielt efter jeg har været totalt inaktiv igennem de sidste 7 år, da jeg var selvstændig…

Mit mål er vægttab, bedre kondition, overskud og velvære… og jeg er godt på vej 🙂

I bedre form og kondition!

Jeg tabte mig ca. 2,5 kg. på de første 2 måneder og gik fra en livvidde på 103 cm til en livvidde på 99 cm. en blanding af vægttab og strammere mavemuskler!

En tur på 20 km. eller 30 km. blev hurtigt normalt, havde du spurgt mig om dette inden jeg startede med at cykle, havde jeg forsvoret at jeg ikke ville kunne komme til at køre den distance på så kort tid uden problemer.

Men hvor der er vilje er der vej, og viljen og ikke mindst lysten den har jeg – det kræver det, ellers er det ikke sjovt at køre på cykel – og det er rent faktisk sjovt at køre på cykel…

Opdateret! (31-01-2015)

Så skriver vi d. 31-01-2015 og jeg er i mellemtiden fyldt 50 år. Det er nu ca. 8 måneder siden at jeg startede med at cykle igen… og der er virkelig sket meget på de otte måneder.

Jeg har tabt mig 9 kilo i alt og min livvidde måler nu 92 cm. I skrivende stund er cyklingen flyttet indendørs og her cykler jeg mellem 175 -200 km. om ugen. Min hvilepuls er faldet fra 60 til 42 og min max. puls ligger på 180.

Så den daglige cykeltur og træning har virkelig båret frugt og dette giver mig blot endnu mere blod på tanden.

Og med et klap på skulderen fra en af de andre besøgende i motionscentret med bemærkningen, “du er sq da i god form, selvom du er et gammelt røvhul” så giver det bare et ekstra skub på vejen.

Så det er aldrig for sent at komme i gang med motionen!

Nu venter jeg blot på at det bliver sommer eller blot varmt nok til jeg igen kan komme udenfor og cykle, således at min fine nye racercykel som i øjeblikket hænger på væggen kan komme i brug 🙂