Ny inden for cykelsport? Her er det nødvendige tøj til at komme i gang

Annonce:

Hvis du netop er kommet i gang med cykelsport, er det vigtigt at få fat i det rette udstyr. Her handler det ikke kun om at finde den rette cykel og købe en god hjem. Dit cykeltøj spiller nemlig også en stor rolle for både din komfort og dine præstationer på cyklen.

 

Derfor får du her en kort guide til, hvad du skal købe af cykeltøj, inden du sætter dig op på din racercykel.

 

1.    Cykelshorts

Hvis der er én beklædningsdel, du ikke kan komme udenom, når du skal købe cykeltøj, er det cykelshorts. Det meste andet cykeltøj er rart at have men ikke strengt nødvendigt. Cykelshorts er dog undtagelsen, og derfor skal du som det det første investere i et par gode cykelshorts.

 

Det er nemlig dine cykelshorts, der sørger for, at de lange ture på cyklen ikke bliver smertefulde og uudholdelige. Komforten skyldes en indbygget pude, der sørger for, at du kommer til at side godt på sadlen, mens cykelshortsenes stramme pasform sørger for at minimere friktionen mellem stof og hud – hvis du vælger den rette størrelse.

 

2.    Svedundertrøje

Når du cykler om sommeren, kommer du helt sikkert til at svede. Her sørger en svedundertrøje for at transportere sveden væk fra din krop, mens undertrøjen også sørger for at holde din krop varm i køligere vejr.

 

3.    Cykeltrøje

Cykeltrøjen er en cykelrytters varemærke, og derfor skal du naturligvis også have en flot og praktisk cykeltrøje, inden du sætter dig op på din racercykel.

 

Den klassiske cykeltrøje er dog ikke kun flot at se på, for trøjen spiller selvfølgelig også en rolle i forhold til at holde din krop varm, hvor især en langærmet cykeltrøje er et godt valg til det danske klima.