Nattesøvnen – derfor bør du vælge en god seng

Dette indhold er sponsoreret 

Danskerne får langsomt større og større problemer med at sove om natten. Faktisk så lider mellem 10 og 20 procent af befolkningen af alvorlige søvnproblemer eller ligefrem decideret kronisk søvnløshed. Deraf døjer mange med eftervirkningerne af nattens ophold i seng. Det er derfor altafgørende, at du investere i en god seng, der kan støtte din krop mest muligt, samtidig med, at den kan bidrage til, at du får bedre søvnvaner.

Hvis du sover alene for at sikre den gode restitution efter de lange dage på cyklen, er en solid 140×200 boksmadras et godt valg, hvor du med sikkerhed vil få en god nats søvn. Hvis I er to, der deler sengen, anbefales typisk en dobbeltseng på enten 160 eller 180 cm i bredden.

Mange sengeforhandlere har en guide, så man kan finde en passende løsning til de behov, der gør sig gældende. 

40 procent af alle danskere klager over deres nattesøvn

40 procent af den voksne befolkning i Danmark klager over, at de sover dårligt om natten. Det er faktisk med til at føre til flere færdselsuheld i hverdagen, fordi man ikke har en fuld koncentration på grund af søvnmangel.

Den nedsatte søvnkvalitet kan på sigt føre til et svækket immunforsvar og give en større risiko for både overvægt, diabetes 2 samt en lang række alvorlige kræftformer. Så vil du forbedre din nattesøvn, så kræver det en ændring af dine vaner, samt at du finder en god seng, som kan støtte hele din krop – uanset hvordan du ligger, når du sover om natten. 

Ondt i ryggen, når du vågner om morgenen?

Rigtig mange danskere sætter deres helbred og fysik over styr, når de køber en for billig og dårlig seng, da den ikke kan give den nødvendige og rigtige støtte til deres krop over længere tid. Derfor kan din seng godt være årsagen til en dårligere søvn samt fysiske problemer i din hverdag som f.eks. ondt i ryggen, hold i nakken, forvredne skuldre eller problemer med bevægeapparatet.

Hvis du vil undgå det, så bør du investere i en seng, som støtter din krop og tilpasser sig den måde, som du ligger på, når du sover. Der findes mange forskellige sengetyper på markedet både i henhold til komfort og design, og det er en god idé at sætte sig ind i de forskellige typer, før du vælger din næste seng.

Tilbehør, som giver en bedre nattesøvn

Din nattesøvn afhænger ikke kun af dine vaner, før du går i seng eller den seng, som du sover i om natten. Det afhænger lige så meget af tilbehør som puder, dyner og topmadrasser.

Er dynen eller din topmadras for varm og din hovedpude for flad, så kan det blive en hård nat uden ordentlig hvile. Hvis I er to i sengen, kan i overveje en dobbeltdyne, som løsning for jer. Den rigtige hovedpude skal støtte nakken, så du undgår nakke og skuldersmerter. Dynen må hverken være for tung, varm eller kold, og skal tillade din krop at ånde. Topmadrassen skal sørge for at fordele kroppens vægt jævnt og lede din sved væk.

Der er mange faktorer at regulere på, men er sengen ikke den rette, kan de andre ting næppe rette op på det og sikre dig en god nats søvn.