Kategoriarkiv: Udstyr og tilbehør

Investér i gode cykellygter for din egen sikkerheds skyld

Annonce: Lige meget om du dyrker motionscykling eller blot cykler primært som transport er det vigtigt at have de rette cykellygter. Der findes et stort udvalg på markedet, så det er blot at finde frem til hvad, der er dit behov og slå til. Men det er også en god ide at tage miljøpåvirkningen med i dine overvejelser.

Overvej dit behov

Dit behov for cykellygter hænger sammen med, hvordan og hvornår du cykler. Kører du MTB i skoven skal du have nogle kraftige lygter, kører du frem og tilbage til arbejdet i dagslys er behovet nok noget mindre. Kører du steder, hvor det er vigtigt, at bilerne kan se dig, skal du naturligvis også have kraftige lygter. Alle har forskellige behov.

Derfor er det vigtigt

Under alle omstændigheder er det en god ide at investere i nogle rigtig gode lygter. Cykellygterne, både i LED og med almindelige lyspærer, er en stor del af sikkerheden omkring din cykling, og man skal altså ikke gå på kompromis med sin sikkerhed. Og så er der naturligvis også en lovgivning at tage hensyn til.

Elcykler

Man ser dem overalt. Elcyklerne fylder mere og mere i gadebilledet. Og naturligvis skal der også cykellygter på en elcykel. Der findes på markedet en række lygter udviklet specifikt til elcykler. Så er det bare at søge råd og vejledning om, hvordan du vælger den cykellygte, der passer til dit behov på din elcykel.

LED cykellygter er en god investering

LED belysning vinder ind overalt. De gør LED cykellygter også. LED betyder at der genereres lys via strøm gennem en elektronisk komponent.
Der findes et stort udvalg af LED cykellygter på markedet, der opfylder lovkrav og som giver en rigtig god belysning fra din cykel. Disse kan være lidt dyrere i indkøb end traditionelle cykellygter, men i længden sparer du penge ved mindre strømforbrug. Du behøver ikke indkøbe batterier løbende, da lygterne blot skal genoplades. Så en LED cykellygte kan være en god investering.

Miljøvenlig løsning

Også når det handler om cykellygter skal man kigge på påvirkningen af miljøet. Heldigvis findes der en løsning, der er nærmest optimal til at mindske påvirkningen af miljøet. Magnetlygter fungerer ved at der via magneter dannes strøm til belysningen. Og det er muligt at danne strøm nok at lygten kan både lyse og blinke. Disse egner sig nok bedst til bykørsel, hvor belysningen ikke behøver være så kraftig. Den store fordel er dog, at du aldrig løber før strøm, og altid har lygterne lige ved dig på din cykel. Der findes flere gode løsninger for cykellygter, så er det bare om at undersøge markedet og slå til.