Elsker du at cykle? Læs om hvordan du kan tage din hobby til et nyt niveau

Artiklen indeholder sponsoreret indhold 

 

Denne artikel er til dig, som elsker at cykle. Dig, som elsker vinden suse forbi ørerne, når du flyver afsted på landevejene. Artiklen er også relevant til dig, som ønsker at begynde at cykle, men mangler inspiration til, hvordan du skal bære dig ad. Vi giver dig nemlig hér tre tips til tre forskellige måder, hvorpå du kan vælge at dyrke din passion for cykling.

Udfordr dig i et anderledes terræn

Det bliver mere og mere populært at forsøge sig i udfordrende terræn for mange cykelentusiaster. Det kan eksempelvis være i skove eller på grusveje. Denne form for cykling kaldes også for ‘mountainbiking’. 

 

Til denne form for cykling kan du ikke cykle på din normale cykel, men du skal derimod ud at have en mountainbike. Disse cykler er beregnet til bakkede og besværligt terræn. Mountainbikes har blandt andet støddæmpere, store dæk og kan derfor holde til lidt af hvert. De er altså beregnede til trek.

 

Ønsker du at prøve en ny form for cykling, eller har du aldrig rigtig været til at cykle på landevejene i høj fart? I så fald kan mountainbiking være noget for dig.

Race på landevejene

Elsker du at se Tour de France i fjernsynet, og ønsker du at kopiere ryttere såsom Jakob Fuglsang, Chris Froome eller Mark Cavendish? Hvis det er tilfældet, kan landevejscykling være noget for dig.


Der er mange fordele ved landevejscykling. Først og fremmest får du masser af motion, idet en tur på racercyklen ofte betyder en masse kilometer i benene. Derudover kan du med fordel vælge nye ruter fra gang til gang, således at du får set nye, fantastiske landskaber hver eneste tur, du tager på.

 

Mangler du det sidste skub til at komme i gang på racercyklen? Mange vælger at cykle sammen med en ven eller sin partner, således at man sammen kan dyrke en hobby.

 

BMX – til de mest ekstreme

Har du efterhånden prøvet alt, eller ønsker du blot ikke at kaste dig ud i det, som alle andre gør? Måske kan BMX i så fald være noget for dig.

 

Her er tale om en af de mest actionprægede sportsgrene inden for cykling, hvor rytterne på en 20” hjulstørrelses cykel suser gennem et bakket terræn med alt lige fra skarpe sving til flyvehop, som giver anledning til flotte tricks.

 

Ligesom i landevejscykling eller mountainbike er det også muligt at konkurrere i BMX. Faktisk er der mange klubber og turneringer herhjemme, som konkurrerer i sportsgrenen. Sportsgrenen er tilmed for alle aldersgrupper.