Gode motionsformer i kombination med cyklen

Annonce

I Danmark er vi kendt som et af verdens mest cyklende folkefærd. Nogle bruger cyklen mest til transport, mens det for andre er vejen til at få mere motion i hverdagen. Uanset hvad du bruger cyklen til, så er der en række andre motionsformer du med fordel kan dyrke for at forbedre dine præstationer på cyklen.

Her i artiklen kan du læse om hvilke, og hvorfor det er en god ide at kombinere dem med cykling.

Hoverboards og segboards

Her er vi ikke ude i den helt store konditionstræning men tværtimod noget der er meget sjovt. Så føler du af og til at cykelturen kan være en lidt kedelig affære, så kan det her være en kærkommen afveksling.

Segboards og hoverboards er nemlig sjove at lære at stå på, men samtidig stiller de store krav til dine balanceevner, og dermed bliver de helt små muskler i fødder, ben og ankler trænet.

For at holde balancen og samtidig bevæge dig kræver det faktisk også styrke i både ryg og mave.

Mens cykling fokuserer mere på de store muskelgrupper kan segboards og hoverboards altså give dig styrke i de små muskler du ikke så ofte får trænet.

Du skal dog huske at det ikke er tilladt at færdes på offentlig vej med hoverboards.

Svømning

En anden god sportsgren at kombinere med cyklingen er svømning. Hovedsageligt fordi du her får god mulighed for også at træne dine arme, som du jo måske ikke bruger så meget når du cykler. Samtidig træner du konditionen på en anden måde, og det vil du måske kunne mærke på dine tider når du sætter dig tilbage i sadlen igen. Om du vælger at svømme crawl, brystsvømning eller noget helt andet er faktisk underordnet.

Har du svært ved at slippe cyklen så kan du faktisk også gå til aquaspinning.

Yoga eller pilates

Okay, når du er vant til der er fart over feltet, så er det forståeligt at du synes yoga eller pilates lyder røvsygt, men ikke desto mindre, hvis du gerne vil forbedre dine resultater på cyklen så kan det være en god ide at supplere træningen op med en gang yoga eller pilates.

I yoga og pilates er der nemlig sat fokus på smidighed, og her bliver de helt små muskler nemlig også trænet, hvilket du hurtigt vil opdage, giver dig en bedre holdning på cyklen, og samtidig får du generelt en større styrke og bedre udholdenhed.