Træning er vigtigt – men lige så er restitution

Sponsoreret:

Træning er en vigtig del af et sundt liv, men du kan ikke bare træne benhårdt hver eneste dag. Din krop har brug for restitution. Men hvad er det, og hvordan gør man det? Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvad er restitution, og hvordan gør man det?

Restitution er ligesom en slags helbredelse. Det er den genoprettelse af koppen, som du går igennem efter en hård omgang træning, hvor du bare er øm over det hele. Der er brug for pause og hvile til kroppen, så den igen kan bygge sig stærk til den næste store opgave. Det er altså derfor rigtig vigtigt at give din krop en pause, hvis du har givet den virkelig gas med styrketræning eller en hård og lang løbetur.

Det er ikke sådan, at efter kroppen har holdt sin pause, mister den styrken, den lige har fået. Du bliver kun stærkere af at give kroppen hvile, for hvis ikke du giver den nok ro, kan du ende med at skade den. Man kan restituere på mange måder. Hvis benene er ømme, kan du få en omgang massage. Har du været ude og løbe, så har du måske brug for en portion mad med ris eller pasta. Er det mellem mindre opgaver, så træk vejret og få en tår vand. Ellers så handler det jo bare om at hvile din krop og at få slappet af.

Hvad kan du ellers gøre?

recovery boots

Det er så utrolig vigtigt, du ikke overbelaster kroppen, og det er derfor hviledage og pauser er nødvendige. Selvfølgelig er der en masse andre ting, du kan prøve, hvis du for eksempel har meget ømme muskler. Det kunne være recovery boots fra YourBoots, som er en form for muskelbehandling. Det skulle være utroligt hjælpsomt på ømme muskler, og de er desuden rimelige behagelige. Det er nemt at have med at gøre, det er simpelt, og det er derfor den perfekte ide til dig, som træner ekstra hårdt og bare får de der meget ømme muskler.

Mange tror, hviledage gør en doven – det er forkert!

Bare fordi man ikke træner hver eneste dag, betyder det på ingen måde, at man er doven. Det at have en hviledag, er ikke bare en dårlig undskyldning for ikke at træne den dag. Det er dine hviledage, der er med til at gøre din krop stærk og sund, samtidigt med, at du sikrer dig, din krop ingen skader får. Træning er jo ekstremt hårdt for kroppen, så derfor giver det også kun mening at give den en pause ind imellem.

Så du ved nu, at restitution er helbredelse af din krop, altså de pauser, du skal give din krop efter en lang hård træning. Husk nu altid at være rar mod din krop, så er din krop også rar mod dig. Det er sådan, du undgår smerter og andre ærgerlige situationer, du kunne have undgået, hvis bare du havde hvilet dig en smule. Husk det.