Sådan bliver du den bedste vintercyklist, du kan blive

Annonce:

Motionscykling er herligt når vejret er varmt og der ingen vindmostand er at mærke, men danske vejr er langt fra altid perfekt cyklevejr. Det skal dog ikke holde dig fra at fortsætte træningen eller forbedre dig som motionscyklist under vinteren. Det kræver muligvis lidt mere udstyr, men vintercykling kan være lige så sjovt som cykling om sommeren.

 

Medmindre man absolut hader det kolde vejr, kan vintercykling byde på gode udfordringer, som sommeren ikke kan. Det mere barske vejr kan udfordre dig på det fysisk, men måske endnu mere på det mentale. Når vejret er koldt og du suser igennem luften, er det vigtigt at både din cykel og din beklædning er optimere til de kolde omstændigheder.

 

Dæk dig ind

Uanset om du kører ræs eller blot cykler for motionens skyld, kan det betale sig at dække dig ind på forskellige områder, inden du ruller ud på vejene. Det kolde vejr kan betyde glatte veje, hvorfor det kan være vigtigt, både for køreoplevelsen og for din sikkerhede, at skifte til pigdæk som griber bedre fat. Ligesom en bil har vinterdæk, kan det også være en god idé at din cykel får det.

 

Udover at sikre, at din cykel er mere forsvarlig at køre på, bør du også dække dig selv fysisk ind i vintervenligt cykeltøj, så du kan holde til de lange ture på sadlen. Det er for eksempel være at tilegne sig nogle gode cykelbukser med indlæg og vind- samt vandtæt overtøj for at beskytte dig selv fra de barske elementer.

 

Hvis under alle omstændigheder gerne vil undgå at cykle i vintervejret, men stadig gerne vil holde cykelformen, kan det være fantastisk med en hometrainer. Det gør at du hurtigere kan komme i gang med træningen derhjemme, frem for at skulle hoppe i vintergear og specialudstyr for at komme ud på vejen.

 

Dyrt at være sund

Cykelsporten er for mange ikke bare endnu en sport, men nærmest en livsstil. Det er en sund livsstil fordi man bruger kroppen og får gang i kredsløbet over længere tid, men det kan være en dyr sport at komme i gang med, når man skal sørge for en hurtig cykel, passende beklædning og sæsonvenligt udstyr. Det kan blive dyrt at fortsætte med sin cykelsport om vinteren og hvis det er noget man insisterer på at gøre, så tag og overvej det, og tag et privatlån hos Santander nu.

 

Så er du dækket ind, både på den økonomiske front og den cykelmæssige front. Det kræver lidt mere at vedligeholde sin cykelform om vinteren, men med det rigtige udstyr, burde det ikke være noget problem. Der er mange muligheder at vælge imellem, for at fortsætte cyklingen om vinteren. Det kan gøres indendørs eller udendørs – det kan endda være en blanding af begge.

 

Med en hometrainer kan du få noget variation og dermed også bedre holde motivationen oppe. Det kan også være smart at have sig en cykelpartner, så man ikke nemt kan tale sig ud af at tage på dagens cykeltur. Mulighederne er mange for at blive den bedste vintercyklist, du kan blive.