Floating: En ny tilgang til restitution

Restitution har altid været en kompleks og udfordrende proces. I de senere år er en ny metode blevet meget populær, nemlig floating. Men hvad er det egentlig, og hvordan fungerer det?

 

Floating refererer til en praksis med, at bruge sensoriske deprivationstanke til at fremme dyb afslapning og selvrefleksion. Under en floating session flyder en person i en mørk, lydtæt tank fyldt med vand og en høj koncentration af Epsom-salt. Kombinationen af vandet og saltet skaber en følelse af vægtløshed, så personen kan svæve ubesværet på overfladen. Det sensoriske aspekt ved at flyde fjerner alle eksterne stimuli, hvilket tillader personen at gå ind i en tilstand af dyb afslapning.

 

Undersøgelser har vist, at floating kan have en dyb indvirkning, på både fysisk og mentalt velbefindende. Den dybe afslapning opnået ved floating, kan hjælpe med at reducere stress og angst, forbedre søvnen og booste kreativitet og kognitiv funktion. Derudover kan den tid brugt på introspektion under en flydende session hjælpe individer til at få en dybere forståelse af sig selv og deres motivationer, hvilket kan føre til større selvbevidsthed og personlig vækst.

 

Læs mere om hvad floating er og hvordan det virker(https://oplev-floating.dk/).

 

Så hvordan passer floating ind i begrebet restitution? Ideen bag at bruge floating som en form for restitution er enkel: Du ligger i tanken i en times tid, og du laver ikke andet end at slappe helt af. Du giver kroppen lov til at komme sig efter en træning eller skader. På denne måde kan floating ses som et værktøj til at hjælpe med restitution, da det nok er de færreste der har råd til at floate efter hver træning.

 

De steder der sælger floating, tilbyder det også ofte som en pakkeløsning med andre behandlinger, der fremmer restitution. Det kan være ting som recovery boots eller massage.

 

Som konklusion repræsenterer floating et spændende alternativ til restitution, der har potentialet til at hjælpe personer med skader eller bare folk der træner meget.