Få afveksling – kombiner cykling med anden motion

Cykling er en motionsform stort set alle kan dyrke, det kræver ikke meget andet end en cykel. For nogle er cykling livet, de kan bare ikke for nok, andre har brug for mere variation i sin motion og ønsker at kombinerer det med andet motion eller sport. Motionscykling kan dyrkes både ude og inde, men der er klart størst aktivitet inden for cykling i sommerhalvåret. 

Er det vigtigt at kombinere sportsgrene?

Nej, det er bestemt ikke vigtigt. Hører du til dem som bare ikke kan få nok af cykling og trodser vind og vejr – eller har en hometrainer derhjemme til de mest våde og forblæste dage – skal du endelig bare give den gas med cykling. Hører du derimod til dem der ikke kommer på cyklen så ofte i vinterhalvåret, giver det god mening at kombinere motionscykling med anden sport.

Hvilken sport skal jeg vælge?

Der er mange gode bud på en sport du kan kaste dig over ved siden af din cykling. En af fordelene ved cykling, er at det er forholdsvis skånsomt for kroppen, og man kan køre sit eget tempo. Som alternativ til cykling, kan vi foreslå Padel tennis. Ja, det er en helt anden boldgade, men Padel tennis er faktisk også ret skånsomt mod kroppen, i forhold til fx. almindelig tennis og badminton. Kender du ikke Padel tennis – eller bare Padel som det ofte kaldes, kan vi anbefale dig at kigge på linket herunder

 

Læs mere her.

 

Kort fortalt spilles Padel på en bane der er afgrænset af glasvægge, som man bruger som bander og spiller op ad. Denne måde at spille på, gør at man ved at placere sig rigtigt på banen, kan undgå at løbe unødigt meget. Man udnytter simpelthen at en lang bold vil ramme bagvæggen, og komme tilbage til en. Ud over det er banen lidt mindre end en tennisbane, og så spiller man 2 mod 2, så man er 2 til at dække banen. Dog skal du nok få pulsen op, der skal løbes og slås til bolden, men du har mange muligheder for selv at variere dit spil og få det til at passe til dit tempo. 

Udstyr

Vil du prøve kræfter med Padel, er det bare at booke tid i den nærmeste Padel hal, de findes over hele landet. Du møder op i sportstøj som fx. shorts og t-shirt, og så et par gode løbesko. Får du smag for det, er der dog lidt udstyr det kan betale sig at investere i, bl.a. et par gode Padel sko. Bolde og bat kan du også gå ud og købe, men stort set alle haller stiller dette til rådighed, så det er ikke et krav for at komme i gang. Du kan læse meget mere om det hele på førnævnte link. God fornøjelse.