Kom i form med forskellige cykelture

Annonce

Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan dyrke sport og komme i form. Nogle sportsgrene er mere fysisk krævende end andre, og nogle sportsgrene er bedre til at øge muskelmasse og styrke, mens andre er bedre til at øge din kondition og udholdenhed. Cykling er en populær sportsgren, hvor du blandt andet kan træne din kondition og komme i bedre form. Der findes flere forskellige slags cykler, som passer til forskellige typer cykling.

 

Fuld fart fremad på landevejene med racercyklen

Du kan kom ud i det fri på de danske landeveje på racercykel, hvis du ønsker fuld fart fremad. En racercykel er altså god, hvis du gerne vil dyrke motion ligesom de professionelle i Tour de France og cykle mange kilometer om dagen. En racercykel er særlig god til landevejskørsel, da den er aerodynamisk opbygget, hvor du blandt andet sidder meget foroverbøjet for at mindske vindmodstanden. Derudover er cyklen også lettere i vægt end nogle andre cykler for at øge evnen til landevejscykling.

 

Kør offroad på mountainbike

Kan du godt lide spænding og gode udfordringer, så kan det være, du vil overveje at komme i form på mountainbike. Denne cykel er lidt mere robust bygget og har bredere dæk med mønster sammenlignet med racercyklen. Dermed er denne type cykel bedre til offroad cykling i mere udfordrende terræn såsom på mountainbikerouterne i danske skove.

 

Den gode middelvej er gravel cyklen

Hvis du ønsker en god blanding mellem mountainbike og racercyklen, kan en gravel cykel være et godt valg. Denne cykel har lidt bredere dæk end racercyklen, og har også dækmønster som kendt fra mountainbiken. Den har til gengæld stadig det samme styr som racercyklen, hvor du sidder mere foroverbøjet for at øge hastigheden og mindske vindmodstanden. Med denne type kan du komme i form på en cykel, der egner sig til både landevejs- og offroadcykling.