Motionscykling på en effektiv og sjov måde

Dette indhold er sponsoreret

Lige nu er vi inde i en periode, hvor det for mange kan være svært at få dyrket den motion, som man plejer; grundet corona er fitnesscentrene lukket og vejret er humørsygt og byder på sol den ene dag og snestorm den næste. Det kan derfor være svært at finde motivationen, men måske det er på tide at finde nye veje til at få rørt kroppen. Et godt bud er at anskaffe sig en motionscykel, så kan du træne hjemmefra og er hverken afhængig af vejr eller fitnesscenter. Vi giver dig nogle bud på fordelene ved motionscykling, og hvordan du får en effektiv og sjov træning ud af det. Er du nysgerrig på hvilken motionscykel, du skal vælge, så Læs sportssektionen.dks motionscykel test her

Kom i god form med en motionscykel

En klar fordel ved en motionscykel og cykling generelt er at det er en effektiv motionsform, hvor du hurtigt vil mærke, at din kondition bliver forbedret. 

Det kan dog blive en lidt kedelig og ensformig fornøjelse, hvis du vælger bare at sætte dig i sadlen og cykle en time. Sådan en time kan hurtigt blive meget lang. Men det er der heldigvis råd for. En god måde at variere sin tid på motionscyklen er ved at lave intervaltræning. Dette får ikke kun træningstiden til at gå hurtigere, men gør også, at du kommer i bedre form på kortere tid. 

Du undgår udendørstræning i dårligt vejr og turen til fitnesscentret

Mange kender nok følelsen efter en lang stillesiddende arbejdsdag; man føler sig træt og uoplagt og samtidig så både blæser det en halv pelikan og småregner. Vejret er slet ikke på ens side, når det kommer til den løbetur eller cykeltur, som var planlagt efter arbejde. Et andet scenarie kunne være, at du havde planlagt en tur i fitnesscentret efter arbejde, men så er du gudhjælpemig kommet afsted uden dit træningstøj. Og vi ved alle, at hvis man først er kommet hjem efter en lang dag, så er det sjældent, man orker at skulle ud af døren igen. 

 

Det er her motionscyklen kommer ind i billedet. Med en motionscykel slipper du for at planlægge din træning efter ugens vejrforhold, og du skal heller ikke huske træningstøjet tidligt om morgenen, inden du tager på arbejde. I stedet kan du taget stille og roligt hjem fra arbejde, hoppe i træningstøjet og sætte dig til rette på motionscyklen. Det bliver altså ikke meget nemmere.     

God musik

En anden klar fordel ved hjemmetræning på en motionscykel frem for for eksempelvis en tur i fitnesscentret er at du kan være din egen DJ. Du skal ikke høre på den samme radiokanal dag ind og dag ud, som dit fitnesscenter lige vælger at tune ind på. I stedet kan du lave en liste med din yndlingsmusik og på den måde blive ekstra motiveret til at give den en skalle på motionscyklen