Kategoriarkiv: Cykelture

Bliv klædt på til Tour de France

Annonce

Tour de France i Danmark

Tour de France starter som bekendt i Danmark i år, og når verdens  største cykelløb kommer til Danmark, skal man også være klædt på til det.

Derfor har vi ved Chandize.dk designet disse Limited Editions prints, som vil være perfekte til dig og familien, når Tour karavanen og feltet kører forbi din hjemstavn. Her finder du Tour de France inspireret tøj til hele familien. Du kan b.l.a få de fedeste Tour de France t-shirts, Tour krus og Tour Caps til hele familien.

Chandize har bl.a. designet den sejeste Tour de France t-shirt med navnene på de byer tourkaravanen og cykelfeltet kommer igennem på de i alt tre etaper som tour feltet er kommer til. T-shirten kan fås til herrer, damer og børn.

Åbningsetapen, den såkaldte Grand Départ, afholdes i København fredag den 1. juli 2022. Som er en enkeltstart over 13 km., hvor vi måske kan få en dansker i gult. Tempospecialister som Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mikkel Bjerg vil nok alle gøre et meget ihærdigt forsøg på at køre sig i gult på hjemmebanen i Danmark.

De tre Tour Etaper

1. etape: Enkeltstart i København, Fredag d. 1. Juli 2022

Tour de France 2022 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Københavns gader bliver indtaget af verdens bedste cykelryttere, som kommer til at kæmpe om løbets første gule trøje. Den flade rute gennem hovedstadens brede gader uden skarpe sving giver mulighed for fuld fart i pedalerne. Skal rytterne gøre sig forhåbninger om en etapesejr, er kodeordene højt gear og aerodynamisk holdning gennem hele etapen. For Tour-favoritterne er målet først og fremmest at begrænse tidstabet.

2. Etape: Roskilde – Nyborg – Lørdag d. 2. Juli 2022

En lang og vindblæst dag over Sjælland, med en spændende finale over en af verdens længste broer. Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen. Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet.

Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje, og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.

3. Etape: Vejle – Sønderborg – Søndag d. 3. Juli 2022

Etapen starter i kuperet terræn, hvorefter ruten går sydpå. De danske ryttere i feltet vil uden tvivl forsøge at komme i udbrud og bevise deres værd foran deres hjemmepublikum. Anden del af etapen byder ikke på de store udfordringer, hvorfor etapen bør ligge til sprinterholdene, som må satse på en velforberedt slutspurt. Forholdene med de brede gader i fladt terræn omkring Sønderborg er særligt gunstige for de hurtigste af feltets ryttere, der må ventes at kæmpe om sejren.

Når rytterne krydser stregen i Sønderborg, er der en velfortjent hviledag inden feltet fortsætter touren til Dunkerque i Frankrig.

Min første cykeltur på 60 kilometer!

Den 20/9-2014 kørte jeg min første cykeltur på 50 kilometer og det betød at det næste naturlige mål var en tur  på 60 kilometer.

Turen på de 60 kilometer, havde jeg forestillet mig skulle være omkring april/maj måned i 2015 – med andre ord, vinteren skulle være overstået og jeg skulle have nogle kilometer i benene inden jeg ville tage ud på mine første 60 kilometer! Læs videre Min første cykeltur på 60 kilometer!

Husk regntøjet hvis det bliver regnvejr på cykelturen!

Ligeså skønt og dejligt det er at cykle en varm sommerdag, hvor solen den skinner fra en skyfri himmel – ligeså irriterende er det at cykle i regnvejr – medmindre at du er forberedt med det rigtige tøj, så er det ikke så slemt endda!

Så inden du bevæger dig ud på landevejene og cykelstierne, så skal du sikre dig at du tøjmæssigt er forberedt på en ordentlig regnskylle. Læs videre Husk regntøjet hvis det bliver regnvejr på cykelturen!

Planlæg din cykeltur og cykelrute!

De første par cykelture jeg drog ud på, var blot rundt i mit nabolag – ud og se min bopælskommune på en anden måde end fra bilen… og blot ud og få lidt vind i håret og lidt sol i hovedet… dejligt!

Og alt efter hvor langt du er vant til at køre, så bliver 5 km., 10 km. eller 15 km. pludselig ikke nok – der skal ligesom ske lidt mere, turene må gerne være lidt længere og det kunne også være sjovt at se noget andet end de sædvanlige cykelstier og veje… selvfølgelig er der undtagelser, men det tager vi en anden gang! Læs videre Planlæg din cykeltur og cykelrute!