Mountainbike er en sund, spændingsfyldt og udfordrende side af cykelsporten – måske er det noget for dig

Annonce

Cykelsport på landevejen er sundt, men kan være ensformigt. En anden form for cykling, der kan være mere spændende, er mountainbiking, og Danmark har ideelt terræn til det mange steder. Hvis du foretrækker skovterræn frem for landeveje, når du cykler, så få nogle gode råd til at komme i gang her.

Vælg cyklen, der hjælper dig i gang

Ligesom med cykelløb, kommer mountainbikes i rigtig mange varianter, og det er vigtigt, at du køber en, der passer til dig. Ved øjekast ser det ikke ud, som om der er stor forskel på typen mountainbike herre og dame bruger, men du bør alligevel være opmærksom på cyklens specifikationer, når du gennemgår et katalog med modeller. Mountainbikens størrelse kan nemlig påvirke meget, og det kan være dyrt at få selv små ting justeret, når du først har købt en.

Ved siden af cyklen, skal du også være beredt på andet udstyr specifikt til mountainbiking. Ting som cykelhjelm, handsker eller termotøj kan som oftest bruges til forskellige former for cykling, men det er mest optimalt at købe udstyr særligt til mountainbike.

Søg efter et godt track nær dig

Inden du har udstyret på plads, kan du også tjekke, om der er et track i nærheden af dig. Mountainbike KAN dyrkes i de fleste terræner, men i mange skove rundt i landet har vi dedikerede områder til at bruge mountainbikes, hvor du og folk, der ellers er ude i skoven, er mere opmærksomme på hinanden.

Du kan også undersøge om tracket, du har fundet, anbefales til nybegyndere eller mere øvede ryttere. Tracks kan have svære ramper eller stigninger, som du bør være opmærksom på, hvis du er ny i sporten, og det vil som oftest være udmeldt af dem, der vedligeholder tracket.

Find en klub og hav et fællesskab

Hvis du derimod starter på en ny sport lige så meget for fællesskabet som for motionens skyld, kan du også undersøge, om der er en mountainbikeklub i nærheden af dig. Hvis du får din opstart gennem den, kan du også få erfarne rytteres hjælp til at vælge udstyr og track til dig, samt lære dig de basale ting, inden du går i gang.

At køre mountainbike har – bogstavelig talt – både op og nedture. Foreningssport er en vigtig del af dansk kultur, og du har derfor også gode muligheder for at finde noget til mountainbiking. Dyrk motionen i selskab med andre, og du vil opleve et helt andet tilhørsforhold til sporten.