Hold dig sund og rask på cyklen

Dette indhold er sponsoreret

De fleste kan blive enige om, at det er dejligt at cykle, og mange foretrækker denne motionsform fremfor for eksempelvis løb. Muskelsmerter og træthed er imidlertid cykelturens værste fjende, og det er derfor en god investering i ‘cykelkarrieren’ at passe godt på sig selv, både før, under og efter cyklingen. Besøg et apotek webshop for at finde kosttilskud og produkter til behandling af for eksempelvis ømme muskler. 

Til de ømme muskler

Ømme muskler forekommer hos de fleste, både de øvede og de uerfarne motionister. Det er altså helt naturligt. Alligevel er ømme muskler ofte årsagen til, at vi dropper den daglige motion og i stedet bliver liggende på sofaen. Det er imidlertid en skam, for det er netop her, hvor den onde spiral starter. Ømme muskler forekommer næsten altid, når der går for længe imellem, at vi er aktive. Har du derfor et ønske om at komme op på cyklen flere gange i ugen, men allerede er øm om mandagen, kan du med fordel behandle kroppens ømme områder med det samme. Behandl for eksempelvis med Voltaren Gel, der er et antiinflammatorisk middel, der lindrer muskel- og ledsmerter.

Til den generelle sundhed

Foruden muskel- og ledsmerter kan træthed være skyld i fraværet af kilometer på cyklen og mangel på motivation i det hele taget. Mens den bedste kur mod træthed er og bliver søvn, kan vitamin- og kosttilskud imidlertid være en kærkommen hjælp, når trætheden forfølger en i hverdagen. D-vitamin optages af huden, når solens stråler rammer os, og mangler vi D-vitamin, bliver vi søvnige og energiforladte – så simpelt er det. Derfor lider mange danskere af træthed i perioder af året, hvor den danske sol er en mangelvare. Skal du bruge hurtig energi til cykelturen, kan du med fordel supplere din kost med Cofi-tabs, som er koffeintabletter. Cofi-tabs giver umiddelbar energi, hvorimod D-vitamin virker på den lange bane.

Huskelisten til cykelferien 

Skal du ud og cykle på landevejene – eller blot cykle langt på motionscyklen – kan det være en god idé at have styr på plaster og forbinding, hvis uheldet skulle være ude – også selv, hvis uheldet er i småtingsafdelingen. Vabelplastre bør altid være i enhver taske til cykelturen, da sko har en tendens til at gnave under langvarig friktion mellem hud og tekstil. Vabelplastre fra Compeed har den fordel, at de beskytter sår mod snavs og bakterier, hvilket fremskynder helingsprocessen. Desuden virker plastrene smertelindrende, så du trygt kan fortsætte cykelturen til trods for vabler.