De rette vitaminer kan hjælpe dig i hverdagen

Annonce

Holder du af cykle, men ønsker i højere grad at få en sundere livsstil, som muligvis vil medføre, at du kan cykle hurtigere og længere? Netop dette kan de rette vitaminer hjælpe dig med. Der findes flere vitaminer, som er vigtige for din krop. Du kan læse nærmere her om vitaminer og multivitaminer, og hvordan de netop kan fremme din livsstil.

 

Hvad er vitaminer?

Vitaminer er nærringstoffer til din krop, og de er derfor yderst vigtige. De fås gennem kosten, hvilket kræver, at den er sund og varieret. Af samme grund er kosten derfor ligeledes vigtig. Ved køb af dine vitaminer, bør du vide, at der findes forskellige vitaminer. Disse opdeles i vandopløselige, herunder B- og C-vitaminer og fedtopløselige, herunder A-, D-, E-, og K-vitaminer. Du kan både få de forskellige vitaminer i form af kosttilskud i glas.

 

Sådan får du vitaminer udover i din kost

Du kan først og fremmest fokusere på maden, du indtager. Intet kosttilskud kan erstatte en varieret kost, og du bør derfor kun se vitaminer og mineraler som et tilskud – aldrig en erstatning. Du kan købe vitaminer separate, eller du kan købe multivitaminer. Netop denne kombination kan være en fordel, idet de går ind og opfylder dit vitaminbehov, hvis du ikke helt får det, du skal have via kosten, du kan blandt andet køb dine multivitaminer her.

 

Hvilket kosttilskud skal du vælge?

Når du skal vælge, hvilken kosttilskud du skal have, bør du tænke på, hvordan du lever. Det gælder særligt i forhold til din kost. Er der nogle ting, du ikke kan spise, og hvis vitaminer du derfor skal have på anden vis?  Et andet godt råd er at læse om de forskellige vitaminer. Ved køb af dine multivitaminer, bør du overveje at få rådgivning i butikken eller online. Det er ligeledes en mulighed at få rådgivning af din læge eller på apoteket. Særligt i vinterhalvåret, er der mange, som tager D-vitaminer, idet vi ikke i samme grad får solstråler på kroppen, som netop tilfører D-vitaminer.