5 hyppige cykelskader, du kan få hjælp til

Du ved formentlig godt, hvor hårdt og krævende det kan være at give sig fuldt ud i flere timer på jernhesten. Det kræver god fysisk form, god udholdenhed og vedholdenhed.

 

Cykling er fysisk krævende, men kan ligesom mange andre sportsgrene føre til skader.

 

Her på siden vil vi gennemgå fem af de hyppigste cykelrelaterede skader, du måske allerede er stødt på, og hvordan du kan få professionel hjælp i København.

1)  Nakkesmerter

Nakkesmerter er generelt noget, som en stor andel af den danske befolkning oplever i løbet af et år. Hvis du selv bruger meget tid på cykelsadlen, er du i højere grad udsat for nakkesmerter.

 

Det skyldes især den foroverbøjede position, det kræves, når du tonser af sted på cyklen.

 

Det kan forårsage hold, låsning eller stivhed i nakken, skæv nakke, svimmelhed, migræne og meget andet. Derfor er det optimalt at få professionel hjælp, når du udsætter dig for en anspændt position på cyklen.

2)  Prikkende og sovende hænder

Den her gene påvirker ofte de motionister, der primært arbejder stillesiddende på et kontor flere timer hver dag. Den prikkende og sovende fornemmelse opstår, da blodkarrene og nerverne bliver klemt, når cyklisten hænger sig på cykelstyret.

 

Derfor kan din position på cyklen påvirke blodtilførslen ud til dine hænder.

3)  Rygsmerter

Som cyklist er din lænd et af de mest udsatte områder. Det skyldes den foroverbøjede position, som belaster rygsøjlen efter mange timer i samme stilling.

 

Du skal samtidigt have bevægelighed sidelæns, da kræfterne transporteres fra dine core-muskler gennem benene og ned i pedalerne. Du udsætter derfor din lænd for et krævende arbejde, når du pisker af sted på de danske landeveje.

 

Det kan derfor være en fordel at søge professionel rådgivning og træning.

 

Kontakt Aarhusosteopati.dk for fysioterapi i København

4)  Hofte- og bækkensmerter

Endnu en konsekvens ved den krævende stilling på cyklen kan være hofte- og bækkensmerter. Der sker typisk, fordi lårknogler klemmer ledlæber i hofteskålen.

 

Det kan resultere i spændinger i hoftebøjer og baldemuskler, som kan føre til inflammatoriske tilstande i hofteleddet.

5)  Knæsmerter

Ligesom i andre sportsgrene som fodbold, håndbold, gymnastik og tennis kan cykling også føre til smerter i knæene.

 

Knæene er bindeleddet mellem kraftoverførslen fra dine core-muskler og ned i pedalerne. Det stiller derfor store krav til dine knæ. Derudover er dit knæ ikke fastbundet på samme måde som andre led, hvilket udsætter knæet for et endnu større pres.

 

Døjer du med nogle smerter eller skavanker, som ikke er blevet nævnt?

 

Bare rolig. I København kan du med garanti finde en fysioterapeut, som kan hjælpe dig med problemet nu og fremadrettet.