Få en aktiv hverdag på kontoret

Annonce:

Der er i dag mange af os, der er beskæftiget på et kontor. Og det betyder, at vi gennemlever en hverdag, hvor vi sidder meget stille, hvilket på sigt kan give forskellige gener i kroppen. Det kan også i værste tilfælde føre til kroniske lidelser, netop fordi at muskler og led belastes forkert i for lang tid ad gangen.

Derfor er det så vigtigt at have styr på ergonomien, især når man arbejder på et kontor. Og bevægelse er også noget, der bør gøres til en naturlig del af arbejdslivet.

Få trampet godt i pedalerne mens du arbejder

Det er noget, du kan opnå med for eksempel en motionscykel.

Disse kan placeres i et lokale, der støder op til dit kontor, hvorfor de er let for dig at komme til en sådan. Her kan du nyde din pause, mens du får cyklet nogle kilometer, eller du kan tage et viggigt opkald, mens du tramper i pedalerne.

Der findes også motionscykler, der kan bruges som en del af din kontor-opsætning, hvorfor det kan være en stol, du kan sidde og cykle på, mens du foretager dit arbejde.

Sadelstole er rigtig gode for ryggen

Hvis det ikke er en mulighed for dig, så bør du tage et kig på sadelstole der er gode for ryggen. Her sidder du anderledes og mere retrygget, og derfor vil du opleve, at din ryg ikke udsættes for nær så meget belastning, som det gør sig gældende med en normal kontorstol.

På en sadelstol får du også en aktiv siddestilling, der understøtter kroppens behov for aktivitet, mens du sidder ned og arbejder. Benene kan bevæge sig frit samtidig med, at du er i fuld balance. Og du kan let komme omkring uden at belaste hofterne, som du ellers hurtigt kan komme til at opleve, når du sidder på en traditionel kontorstol.