Gå dig i form til cykelturen

Et stort spørgsmål melder sig sikkert allerede i din bevidsthed: Kan man overhovedet det? Og det er en smule tvetydigt, at vi må svare både ja og nej. For den bedste måde du kan komme i god cykelform til din cykeltur på, er ved at sætte dig op på cyklen og komme ud på landevejene. 

 

Dog kan landevejscykling være noget ressourcekrævende i forhold til tid, hvorfor du i perioder kan være nødsaget til andre træningsformer, hvorfor løb eller gang er glimrende alternativer.

 

Undervurder aldrig en god gåtur

Selvom det kan lyde en smule underligt, så kan du virkelig få opbygget en god grundform, hvis du går på den rigtige måde. Ikke alle er lige glade for at løbe, og nogle kan faktisk ikke holde til at løbe, pga. den belastning, som kroppen udsættes for. 

 

Griber du gåtræning an på samme måde som du ellers ville gøre det på cyklen, ved at indlægge en masse intervaller, hvor kredsløbet virkelig kommer på prøve, så vil du blive overrasket over, hvor langt du kan komme rent konditionsmæssigt ved blot at snøre dine vandresko, og så ellers komme ud på de danske vandrestier.     

 

Skal ses som et supplement og ikke en erstatning 

Du kan naturligvis ikke komme i god cykelform med gåtræning alene, men det kan f.eks. være i en fase, hvor du har lidt svært ved at komme ud af døren, ikke har så meget tid, eller egentlig gerne vil have opbygget en god kerne grundform.

 

Selvom du naturligvis også er ude i naturen, når du cykler, så kan det være svært at tage alle indtrykkene til sig, når du okser afsted i pedalerne, og er nødt til at holde fokus på vejen, for ikke at risikere et styrt.

 

Når du går, så er tempoet væsentligt lavere, og du vil få en helt anden udendørs oplevelse, hvor du i højere grad sanser miljøet omkring dig. Dette kan også være et energimæssigt boost til humøret, som måske lige er det sidste der mangler, før du for alvor kan begynde din cykeltræning. 

 

Lyt til kroppen

I sidste ende er det altid vigtigt, at du lytter til din krop. Er der en periode med ekstra meget pres på andre fronter, så behøver du heller ikke presse din krop i forbindelse med at cykle. Det kan være en periode, hvor du i stedet skal gå nogle ture, tage ned at spinne i stedet for eller noget andet, hvor du stadig holder kroppen og formen ved lige, men ikke nødvendigvis cykler 120 kilometer på landevejen hver anden dag.

Vi håber i hvert fald, at du har fundet lidt inspiration til, hvordan du også kan holde din cykelform ved lige.