cykling mallorca

3 gode råd til cykelferie på Mallorca

I denne guide dykker vi ned i den smukke spanske ferieø, Mallorca, som hvert år får besøg af flere hundredetusinde cykelturister, der drømmer om en ferie på to hjul.

Hvis du selv har leget med tanken, så læs blot med videre her, hvor vi giver dig nogle af de vigtigste råd, du bør tage med i planlægningen af din egen tur.

1 – Hav styr på alt praktisk hjemmefra

Inden du tager afsted til dit livs cykelferie rundt om den spanske solskinsø, så bør du have ordnet så meget praktisk hjemmefra, som muligt.

Har du behov for rejseforsikring eller skadesforsikringer til turen, så får styr på dette i god tid. Undersøg også, om du har blåt sygesikringskort, om dit pas ikke er udløbet endnu osv.

Derudover kan der være praktiske ting direkte vedrørende cyklingen og turen rundt. Hvis du vil have din egen cykel med, skal du undersøge muligheden for dette hos dit rejseselskab. Omvendt har du også mulighed for at leje professionelle cykler på Mallorca – også diverse udstyr i øvrigt.

Hvis dette mere er dig, bør du også få klaret bestillingen af cykel og evt. udstyr hjemmefra, så du ikke pludselig står dernede og må kigge langt efter et tohjulet transportmiddel, fordi de allerede er udlejet til alle de andre cykelglade turister.

Sidst men ikke mindst kan du vælge at deltage i færdige cykelpakkerejser, hvor ruter er planlagt til hver dag med udgangspunkt fra samme base – f.eks. et hotel i Palma. Alternativt kan du vælge at overnatte undervejs på din ferie og evt. overnatte flere forskellige steder gennem ferien på små Bed and Breakfast-steder. Disse kan du så også booke overnatninger hos allerede hjemmefra, så der er styr på dén del.

2 – Pak kun det mest nødvendige

Det er generelt en god tommelfingerregel før enhver rejse, at du kun bør pakke de allermest nødvendige genstande i kufferten eller tasken.

Men især når det gælder rejser såsom cykelferier eller vandreture, så bør du kun have det absolut mest nødvendige med – særligt hvis du bevæger dig fra sted til sted under rejsen og dermed ikke har samme base gennem hele ferien.

Så er det vigtigt, at du har så lidt og let oppakning med, som det er muligt. Sørg for at pakke de mest nødvendige ting såsom pung, pas, cykelgrej, cremer til cykelturen osv.

Skulle du mod forventning stå og mangler en shampoo, en ny almindelig T-shirt eller andet på ferien, så kan du trods alt altid hurtigt få fat i det i det nærmeste minimarked.

OBS: Du kan med fordel planlægge din ferie, så du får en kombineret oplevelse af cykling og vandreferie. Mallorca har nogle af de smukkeste landskaber og ruter til trekking og fritidsvandrere. Og så længe du sikre dig selv en god og velegnet rygsæk til turen, så er du godt kørende – eller gående.

3 – Overvej din rute på forhånd

Planlæg gerne din rute hjemmefra og i god tid. Der findes mange færdige ruter til de tusindvis af entusiastiske fritidscykelryttere, der hvert år besøger Mallorca for at prøve kræfter med bjergene og landevejene.

Du kan undersøge ruterne nærmere på egen hånd, eller du kan melde dig til en pakkerejse specielt lavet til folk på cykelferie på øen.

Hvis du selv har tænkt dig at slå ruten fast, så overvej ikoniske steder såsom Cap de Formentor, Sa Calobra og Puig Mayor. Sådan kan du sikre dig selv smukke ture langs bjergsiderne på nogle af de stejleste og længste stigninger på øen.

Afhængigt af dit niveau kan du med fordel lægge din rute på den smukke og dramatiske bjergkæde Serra de Tramuntana, hvor vejene tager dig forbi de højeste tinder og de dybe citrus- og olivenlunde i lavlandet.

OBS: Mange vælger at tage på cykelferie på Mallorca i vinterhalvåret – I november finder du f.eks. typisk grader på 15-20 styks, hvilket egner sig godt til cykelture. I det tidlige forår omkring februar og marts kan du endda være heldig at ligge på hjul af nogle af de professionelle cykelryttere og deres teams, når de træner.