Planlæg din cykeltur og cykelrute!

De første par cykelture jeg drog ud på, var blot rundt i mit nabolag – ud og se min bopælskommune på en anden måde end fra bilen… og blot ud og få lidt vind i håret og lidt sol i hovedet… dejligt!

Og alt efter hvor langt du er vant til at køre, så bliver 5 km., 10 km. eller 15 km. pludselig ikke nok – der skal ligesom ske lidt mere, turene må gerne være lidt længere og det kunne også være sjovt at se noget andet end de sædvanlige cykelstier og veje… selvfølgelig er der undtagelser, men det tager vi en anden gang!

Noget som jeg hurtigt fandt ud af, var at jeg skulle planlægge min cykeltur og min cykelrute, inden jeg tog afsted, således at jeg vidste hvor jeg skulle hen, så jeg ikke for vild midt på turen, men det var også vigtigt at kende samlet antal kilometer, således at jeg var sikker på at jeg kunne klare turen fysisk!

Planlæg din cykelrute med Google Maps!

Jeg selv bruger Google Maps når jeg skal planlægge mine cykelruter, det er utroligt nemt at “plotte” sin rute ind på kortet og se hvor mange kilometer ens cykelrute er på.

Start med at skrive https://www.google.dk/maps i din browser, så kommer du ind på dette skærmbillede, som du ser herunder!
Google Maps

google_maps

Oppe i øverste højre hjørne, kan du så skrive din bopælsadresse, din by, eller bare dit udgangspunkt på cykelturen… f.eks. Albertslund Station. Husk at vælge “cyklen” for at cykelstier bliver tilgængelig, når du laver din rute!

google_maps_udgangspunkt

 

 

 

Så klikker du bare på det lille plus du kan se i bunden af “ruteindstillinger” og derefter på kortet, for at lægge din rute – og så får du vist anslået tid og antal kilometer som pågældende rute er.

google_maps_rute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så kan du også se selve ruten på kortet, med de “pejlemærker” som du selv har sat, da du “prikkede” ruten ind!. Det er super nemt at bruge Google Maps til dette, det kan måske godt drille lidt i starten, hvis du ikke er vant til at arbejde på en computer med selve Google Maps – men det er kun i begyndelsen, så det skal du ikke lade dig afskrække af!

google_maps_rute_kort

Hvis Google Maps vælger en rute som du ikke syntes passer rigtigt i forhold til det du måske selv kender til området, så kan du blot trække i de “blå” ruter med musen for at lægge dem på en af de veje eller cykelstier som du selv har et bedre kendskab til…

Planlæg din cykeltur med mad, drikke og frugt!

En vigtig ting hvis du skal ud på en længere tur, er at du har spist forinden – således at du har masser af energi i kroppen og i dine muskler. Nu er en længere tur jo et vidt begreb, men du ved helt sikkert selv i hvilken form du er, så det er noget med at mærke efter på dagen, der er ikke noget værre end at gå helt “sukkerkold” midt på turen, fordi kroppen er tappet for energi og du har “glemt” at spise inden turen!

Husk også altid at tage vand med… Jeg har en kollega som kører i cykelklub og de anbefaler at drikke minimum 0,75 L pr. time der bliver cyklet, er det en meget varm dag, så giver det helt sig selv – du bliver meget tørstig lige pludselig!

Endelig kan du med fordel tage noget frugt med på turen, et æble eller en banan kunne være en mulighed, således at du har lidt “sukker” og energi til kroppen sidst på turen, kan du mærke at du begynder at blive træt og benene ikke rigtigt vil mere.

Det med at benene ikke rigtigt vil mere, kan også skyldes at du er ved at dehydrere… og det må ikke ske. Dehydrering har en stor indvirkning på dine musklers evne til at arbejde, men det har samtidigt også en indvirkning på det mentale – sagt på en anden måde, du bliver svimmel og har svært ved at tænke klart når du bliver dehydreret – så husk vand med på turen, selv en lille tur!

endomondo_vaeskebalance
Foto: Motionscykling.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

For at give en lille idé om hvor meget vand du skal drikke under/efter en cykeltur, kan du se på billedet herover at jeg skulle drikke ca. 0,68 liter vand i forbindelse med den tur jeg har kørt her!

Endomondo!

For at kunne benytte sig af ovenstående informationer, kræver det at har en Smartphone eller en iPhone og du downloader Endomondo App’en fra enten Google Play eller fra App Store!