Min første cykeltur på 75 kilometer

I jagten på de 100 kilometer, gennemførte jeg i dag min første cykeltur på 75 km. Målrettet træning gjorde at jeg gennemførte de 75 km. uden problemer!

Træning og planlægning af cykeltur!

Det giver helt sig selv at du ikke blot skal kaste dig ud i en cykeltur på 75 km. uden forudgående træning og ikke mindst planlægning af din cykeltur og cykelrute.

Træningen for mit vedkommende er ret enkel, jeg cykler simpelthen så meget som jeg kan komme til. Foruden at det selvfølgelig giver en masse motion, så vender du dig også til at sidde på cyklen i længere tid. Noget som godt kan give ondt i bagen, ondt i nakke og ryg, og ondt i håndled og hænder.

Hele vinterperiode har jeg cyklet indendøre hos Fitness World og på den måde holdt mig i form indtil det var muligt at komme udenfor og cykle, her i 2015.

Jeg er rigtigt glad for pulstræning, som for mit vedkommende giver mig et godt indblik i hvilken pulszone min krop fungerer rigtigt godt. Og jeg kører da også med pulsbælte når jeg cykler, hvad enten det er udendørs eller indendørs. Kører jeg udendørs, så bliver min puls læst op for hver kilometer via Endomondo app’en, som jeg bruger til at tracke mine cykelture.

garmin_pulsbaelte
Pulsbælte Softstrap ANT Garmin. Foto: Cykelpartner.dk

Selve planlægningen er cykelruten herunder, foregår via Google Maps, jeg sidder simpelthen og finder ud af hvor jeg vil køre henne og laver en rute i Google Maps.

Som tidligere nævnt her på bloggen, så planlægger jeg altid mine ruter således at hjemturen går gennem et område, eller følger en vej som jeg kender rigtigt godt. På den måde er det nemmere at overvinde eventuel træthed, simpelhen fordi du føler at du næsten er hjemme.

Herunder kan du se den cykelrute (kort fra Endomondo) som jeg kørte…

cykeltur_77_km
Cykeltur på 77 km. Foto: Motionscykling.dk

Husk mad og drikke med på cykelturen!

Hellere have for meget mad og drikke med end for lidt, det med at skulle hen og købe noget på en tankstation eller den hurtige på McDonald’s, det holder ikke rigtigt i længden… så husk at tage lidt ekstra med i lommerne og på cyklen.

Til en tur som ovenstående, havde jeg 2 flasker vand på 0.75 L med, den ene havde jeg puttet en Zero Tabs i, som er en sportsdrik der modvirker dehydrering og tilfører kroppen vigtige elektrolytter som vi mister i forbindelse med vores sved.

ZeroTabs High5 1×20 stk. Bær. Foto: Cykelpartner.dk

Husk på at selv om det ikke 25 grader varmt, så sveder du alligevel, du lægger bare ikke mærke til det.

Desuden havde jeg to stk. af min favorit energibar med, nemlig en energibar fra Purepower, som består af havre, sirup, sukker og smør… og som bare smager rigtigt godt.

Energibar PurePower 60 gram med 47% havre. Foto: Cykelpartner.dk

Hører du til dem (ligesom jeg selv) der godt kan lide havregryn med mælk, så er ovenstående energibar helt sikkert også noget for dig.

Morgenmaden skal selvfølgelig også være i orden inden sådanne en cykeltur på 75 km. Så den bestod af en stor tallerken havregryn med rosiner (istedet for sukker) og minimælk, samt et glas juice og en kop kaffe.

Lad morgenmaden bundfælde sig inden du begiver dig ud på cyklen, vent gerne en lille times tid og begynd så at gøre klar til cykelturen og kom så af sted.

Endomondo giver et fint overblik!

Som nævnt bruger jeg Endomondo til at tracke mine cykelture, efterfølgende giver det mig nemlig et fint overblik, i form af et kort med ruten, distancen, tidsforbrug, gennemsnits hastighed og maksimum hastighed, kalorieforbrug, gennemsnits puls og maks. puls, samt vindhastigheden og fra hvilken retning vinden kom fra på den pågældende dag!

cykeltur_77_km_med_data
Cykeltur på 77 km. med data! Foto: Motionscykling.dk

Hvor lang bliver den næste cykeltur?

Som nævnt i indledningen, så er målet de 100 kilometer. Om det bliver den næste cykeltur, må tiden vise… har dog planlagt et par ruter på både 80 km. og 90 km. som jeg i skrivende stund gerne ville køre inden jeg begiver mig ud på de 100 km.

Men på den anden side, så gik turen i dag helt problemfrit og uden nogen former for træthedstegn at jeg sagtens kunne se mig selv gennemføre de 100 km. som den næste lange cykeltur.

Men det må tiden vise 🙂 Tak fordi du læste med!