Husk regntøjet hvis det bliver regnvejr på cykelturen!

Ligeså skønt og dejligt det er at cykle en varm sommerdag, hvor solen den skinner fra en skyfri himmel – ligeså irriterende er det at cykle i regnvejr – medmindre at du er forberedt med det rigtige tøj, så er det ikke så slemt endda!

Så inden du bevæger dig ud på landevejene og cykelstierne, så skal du sikre dig at du tøjmæssigt er forberedt på en ordentlig regnskylle.

regnvejr-pa-cykelturen
Jeg måtte søge ly for regnen i tunnel på en af mine cykelture! Foto: Motionscykling.dk

Regnjakken!

Inden jeg selv blev rigtigt bidt af cyklingen, havde jeg lige købt mig et regnsæt fra Helly Hansen – jeg skulle bruge det, når jeg cyklede frem og tilbage fra mit arbejde.

Den virker rigtigt fint og holder vandet ude, så i den retning er der ikke nogle problemer. Skal jeg pege på noget som kunne være et “problem”, så er det at regnjakken fylder meget i min taske – så på et tidspunkt skal jeg kigge mig om efter en regnjakke som ikke fylder nær så meget!

Regnbukser!

I det regnsæt jeg købte fra Helly Hansen, er der i sagens natur også regnbukser med… og de er superfine når vi taler om at gå en tur, men på en cykel er de knap så gode!

Skal jeg blot en lille tur, er det helt ok at trække dem udover hverdags bukserne, men er det en længere tur eller blot mine 8.5 km. til og fra arbejdet, kræver det alligevel nogle rigtige cykelbukser som er vand- og vindtætte!

Så jeg kiggede mig om efter nogle cykelbukser som var regntætte og varme og jeg faldt for nedenstående!

Langbuks X-Treme X-Stark Herre Sort. Foto: Cykelpartner.dk

De gør jobbet rigtigt godt! De par gange jeg været ude og cykle i regnvejr så har de holdt mine ben varme og tørre – så det var ikke derfor at jeg måtte søge ly i en tunnel, som vist på billedet herover.

Det var simpelthen grundet mit fodtøj!

Vandtætte sko!

Hundrede procent vandtætte sko, det findes bare ikke, eller måske går det – jeg er ikke sikker! Der findes godt nok et hav at sko med forskellige membraner som f.eks. GoreTex som er vandtætte eller som til dels er vandtætte – men om det også gælder når vi skal bruge dem til cykling, det er jeg ikke så sikker på!

Så er der endelig gummistøvlerne, de er i hvert fald vandtætte, men de er bare ikke til at cykle med på de længere ture!

Og en ting er at skoen er vandtæt, men hvad med strømperne – når vandet begynder at løbe ned at benet eller vandet sprøjter op fra forhjulet, så er det stensikkert at strømperne bliver gennemblødte og det begynder at løbe ned i skoene.

Jeg har prøvet det og det var derfor jeg søgte i ly i tunnellen herover på den pågældende cykeltur.

Løsningen er et skoovertræk som dækker for skoen og som er lukket oppe omkring anklen, således at der ikke kan løbe vand ned i selve skoen.

Jeg har kig på nedenstående skoovertræk, som kan bruges til almindelige sko eller gummisko…

Skoovertræk GripGrab DryFoot. Foto: Cykelpartner.dk

… så vil det forhåbentligt være slut med våde sko og strømper… og ikke mindst kolde fødder med en forkølelse til følge!