Året 2014 bød på gennemførte mål, nye venner og vægttab

Året 2014 var et rigtig godt år for mit vedkommende, jeg gennemførte nemlig rigtigt mange af de målsætninger jeg havde sat mig selv i stævne.

Første målsætning, som også blev startskuddet til denne blog, var at jeg igen begyndte at motionere og det var som bekendt cyklingen der blev den foretrukne form for motion, har du ikke tidligere læst mit lille indlæg, så kan du læse det her – Motionscykling er min nye form for motion!

Og med tiden er det blevet til del indlæg i løbet af året, 33 indlæg i alt for at være helt nøjagtig!

Jeg kom på Endomondo!

Det at jeg kom på Endomondo, var ikke en målsætning – men det var med til at jeg løbende satte mig en række målsætninger.

Jeg mødte nemlig en række flinke og rare personer, som samtidigt også inspirerede mig til at blive bedre til at cykle og motionerer. Jeg kendte godt personerne i forvejen fra mit netværk på Google+, men på Endomondo blev jeg præsenteret for en anden side af disse personer.

Så en stor tak til Flemming, Leif, Svend, Jimi, Michael samt Martin og Martin… Jeg sætter stor pris på vores fællesskab på Endomondo!

Så hvis du selv dyrker motion, hvad enten det er løb, cykling eller lange gåture ect. Så meld dig til på Endomondo og bliv inspireret af det netværk du kan få opbygget der.

Du kan starte med at læse mit indlæg her – Endomondo, min faste cykelmakker! – og så kan du se om det er noget for dig?

Målsætning på 50 km. og 60 km. rute!

I forbindelse med mine daglige cykelture til og fra arbejdet på sammenlagt 17 km. begyndte jeg at køre nogle omveje når jeg skulle hjem. Så det blev løbende til små 30 km. om dagen og så kørte jeg gerne en tur på 40 km. om lørdagen eller søndagen også.

cykelture-september-2014
Cykelture i hele September 2014 – 545 km. i alt. Foto: Motionscykling.dk

I min sommerferie fik jeg kørt en del ture på 40 km. og her begynder målsætningen på de 50 km. at melde sig – jeg kan simpelthen mærke at det mål er indenfor rækkevidde.

Den 20/9 beslutter jeg mig for at køre – Min første cykeltur på 50 kilometer! – og det går bare rigtigt godt! Det gik så godt at jeg meget hurtigt besluttede at prøve med de 60 km. Og da jeg gerne ville gennemføre turen inden vinteren pludselig stod for døren og den udendørs cykel sæson så ville være overstået, så skulle det være snart.

Så den 5/10 satte jeg mig i sadlen sammen med en kammerat og så kørte jeg – Min første cykeltur på 60 kilometer! – det var hårdt, men det gik også godt. Så nu havde jeg gennemført yderligere to målsætninger, jeg havde sat mig selv i stævne.

Og jeg er ret stolt af mig selv, med tanke på at jeg kun havde cyklet i ca. 6 måneder på daværende tidspunkt og jeg har cyklet på en almindelig 7 gears citybike. Men hvor der er vilje, er der vej!

everton-cykel
Foto: Motionscykling.dk

Målsætning om vægttab!

I forbindelse med min cykling, vil jeg som mange andre, gerne tabe mig og komme til at veje lidt mindre. Som forhenværende “bodybuilder” havde jeg en del at slæbe rundt på, så dette skulle gerne minimeres en del. Og lad mig starte med at sige, skal du tabe dig, så sørg for at have en vægt der virker… mere om det senere!

Da jeg startede med at cykle, vejede jeg +87 kg. – troede jeg! Og hen over sommeren tabte jeg mig en små 6 kg. Og min målsætning for 2014 blev at komme under 80 kg. inden årets udgang – så havde jeg tabt mig +7 kg. og det syntes jeg var rigtigt flot.

Da det begyndte at blive koldere udenfor, meldte jeg mig ind i Fitness World for at cykle i deres fitnesscenter og i den forbindelse fik jeg fat i deres app som har et lille vægtprogram hvor du kan taste din vægt ind, på daglig basis.

Som du kan se herunder vejede jeg ca. 82 kg. da jeg startede og ca. 10 dage efter var vægten nede på 80,1 kg. – min målsætning om at komme under 80 kg.  var indenfor rækkevidde.

fitness-world-vaegtprogram
Fitness World vægtprogram – 60 dage! Foto: Motionscykling.dk

MEN… så besluttede jeg mig for at købe en ny vægt! Jeg syntes ikke rigtigt at den gamle vægt virkede så godt mere… Det gjorde den heller ikke, som du kan se herover, så steg jeg i vægt fra 80,1 kg. til 82,8 kg. fra den ene dag til den anden?

Jeg blev en lille smule panisk, så jeg tog alle vores mælk ud af køleskabet og satte på den nye vægt for at se om den vejede rigtigt – og det gjorde den!

Det var den gamle vægt som havde målt forkert, hele tiden! Nu var der pludselig rigtigt langt til målet på under 80 kg. inden årets udgang. Og som du kan se af skemaet herover, så nåede jeg desværre ikke den målsætning, simpelthen fordi at mit udgangspunkt blev flyttet fra +87 kg. til lige omkring de 90 kg.

Jeg fik et lille knæk, det var lidt svært at acceptere at jeg have været så tæt på og så pludselig var jeg alligevel langt fra målet – jeg kunne hurtigt regne ud at jeg ikke kunne nå at tabe mig 3 kg. yderligere inden årsskiftet.

Men så valgte jeg at kigge på det fra den positive side og mindede mig selv om at jeg jo stadigvæk havde tabt mig, nu +8 kg, i skrivende stund. Så det er jeg ganske godt tilfreds med, trods alt 🙂

Målsætninger for 2015

Året 2015 rummer selvfølgelig også nogle målsætninger, jeg har på nuværende tidspunkt 3 mål i tankerne!

  • Udskiftning af min citybike med en rigtig racercykel
  • Køre en eller flere ruter på +100 km.
  • Tabe mig, så jeg kommer under 75 kg. (jeg er 174 cm. høj)

Racercyklen er i sigte, så der kan jeg næsten sætte et kryds ud for dette mål… så er det blot de to næste mål som skal indfries – de 100 km. er jeg ikke så nervøs for, jeg kører nemlig allerede 60 km. uden problemer. Men at tabe mig til 75 kg. – det bliver svært, men jeg har jo 12 måneder til at gøre det, så mon ikke at det vil lykkedes?

Tak fordi du læste med og og har du lyst til at kigge forbi min blog  igen i løbet af 2015 – så skal du være hjertelig velkommen!