I dette indlæg vil jeg præsentere dig for min faste cykelmakker, Endomondo…
For dig som ikke kender Endomondo, kan jeg fortælle at det er en gratis app som du kan downloade til enten iPhone eller Android smartphones. Der findes også en Premium version som i skrivende stund koster 30 dollars for et helt år.
I dette indlæg vil jeg koncentrere mig om at præsentere dig for selve app’en Endomondo og de valgmuligheder du har, i senere indlæg vil jeg gå mere i dybden med de enkelte muligheder!
Herunder kan du se startbilledet, som kommer frem når du starter Endomondo på din smartphone. I gratis udgaven er der reklamer i bunden af skærmen, det er der ikke i Premium udgaven, samt at du også har et ekstra informationsfelt i Premium udgaven.

Menu og indholdsfortegnelse!
I øverste venstre hjørne har du menuknappen, det er det der ligner en burger (de tre vandrette streger), klik på den og menuen og indholdsfortegnelsen glider ind fra venstre side af!
Her finder du alle de muligheder der ligger i Endomondo app’en og det er ens for såvel gratis versionen som Premium versionen – lige med undtagelse af punktet “træningsplan” – dette er kun i Premium versionen.
Lad os kigge på en kort præsentation af alle punkterne herunder…

Træning!
Trænings billedet er det samme som start billedet og standard visning er som herunder i Premium versionen. I Premium versionen får du et ekstra informationsfelt i stedet for reklamen i bunden af skærmen. I mit tilfælde er det “væskebalance” som jeg har valgt at få vist… men dette kan du selv bestemme. Mere om det i et senere indlæg!
Kort fortalt for du vist, tid, distance, antal beregnet kalorieforbrug, beregnet væskebalance (hvor meget du skal drikke i forhold til den motion du har udøvet), hvilken motion du er ved at dyrke og om det er almindelig træning.
Endvidere er der en start, stop og pauseknap og et nedtællingsur (det står på 10 sek.) hvis du har slået dette til under indstillinger!

Nyheder!
Under nyheder, kan du se dine egne cykelture, løbeture, gåture ect. og du kan se dine venners motionsture. Her har du mulighed for at syntes godt om dine venners træningspas og på den måde støtte dine venner med et “klap” på skulderen.
Du har også mulighed for at kommenterer på selve træningspasset og på den måde sige at det var godt kørt, eller tillykke med den nye rekord tid osv.
Det er altid rart med nogle tilkendegivelser og gode råd i forbindelse med motion som du og jeg dyrker!

Historik!
Det er altid rart at kunne se tilbage på de træningspas som du har foretaget dig… og det kan du ender “historik”.
Her bliver der på en simpel og overskuelig måde vist hvad du har lavet, hvornår, hvor langt og hvor hurtigt og endeligt hvor mange kalorier du har forbrændt.
I Premium versionen er der endvidere en udvidet statistik (fanebladet til højre) hvor du kan se dine træningspas på ugebasis, månedsbasis osv. Der er bl.a. en smart feature hvor dine træningspas bliver lagt oven på hinanden, således at du har se om du er foran eller bagud med træningen i forhold til f.eks. sidste uge.
Men mere om “statistik” i et senere indlæg!

Træningsplan!
Træningsplan er forbeholdt for de personer som har løbetræningen som favorit sport, så på nuværende tidspunkt kender jeg ikke nok til denne funktion, så jeg kan skrive om funktionen i dette indlæg. Træningsplan er en Premium funktion!

Fitnesstest!
Fitnesstest er et godt sted at starte, hvis du vil har et tal på for dårlig eller hvor god din form er. Der er 4 forskellige metoder til udfører denne fitnesstest, løbetest 1500m, løbetest 3km, coopertest 12 minutter og endelig en gå test på 1.6 km.
Personlig valgte jeg gå testen, af den simple grund at jeg ikke kan løbe grundet dårlige knæ og testen viste, meget imod min egen viden at mit fitness niveau var udemærket!
Nu skal det så lige nævnes at “udemærket” er det næst dårligste – jeg fik en score på 34 ud af 100. Jeg gik de 1.6 km. på 15:22 minutter og havde en puls på 134 efter endt test.
Så har du lidt at måle op imod, skulle du selv få lyst til at tage fitnesstesten 🙂

Udfordringer!
Udfordringer er faktisk nogle små konkurrencer som du kan tilmelde dig, har du ikke nok i din egen træning – eller kan du bare godt lide at deltage i konkurrencer. I de fleste udfordringer er der præmier på højkant og andre handler det om æren eller blot samværet og sammenholdet på Endomondo.

Ruter!
Når du har været ude på en super lækker løbetur eller cykeltur, så har du mulighed for at gemme den rute du har løbet eller cyklet, under “ruter” (dette gøres på nettet via din pc’er og ikke via app’en på telefonen).
Idéen med at gemme ruterne er at du så på et andet tidspunkt kan vælge at gennemføre den samme rute igen og så se om du er blevet hurtigere eller langsommere siden sidst.
Du kan gemme ruterne både som privat (så er det kun dig der kan se dem) eller som offentligt, så kan alle se dine ruter og har dermed også mulighed for at løbe eller cykle ruten… og se om de kan slå din tid!

Sider!
Udvalgte sider som Endomondo syntes er interessante for dig som bruger. Jeg kunne godt tænke mig at jeg selv havde mulighed for at tilføje nogle sider, men jeg har endnu ikke fundet ud af om hvorvidt den mulighed er til stede!

Venner!
På Endomondo kan du selvfølgelig også få kontakt med ligesindede motionister og det er det hele værd. Et klap på skulderen når det går godt, et par gode råd til at komme godt videre med træningen og endelig et par opmuntrende ord når det ikke går så godt og det måske ser en smule sort ud.
Så gode venner på Endomondo, det er rigtigt rart… også selvom i ikke dyrker den samme form for motion, det betyder ikke noget!

Afslutning!
Jeg håber at du har fået bare et lille indblik i hvad Endomondo app’en er og hvad den kan tilbyde dig.
Her til sidst for du lige et link til selve app’en skulle du have fået lyst til at downloade den om komme igang med at bruge Endomondo.
Du kan også besøge Endomondo’s hjemmeside og læse mere!
Tak fordi du læste med og hvis du gerne vil have besked om det næste indlæg om Endomondo, så kan du følge med her – Motionscykling – som er min profil på Google+