Tørre sko og varme fødder med skoovertræk!

Du kender det godt! Du har planlagt en lille cykeltur, vejrudsigten sagde ikke noget om regn og det er da også tørvejr da du kører hjemmefra.

Men midt på ruten begynder det at regne, det er ikke noget problem da dine cykelbukser er vind og vandtætte og du har en regnjakke med i din rygsæk – men snart opdager du at dine sko og strømper bliver våde og dine fødder bliver kolde.

Hvis du har det ligesom jeg, så er den cykeltur snart forbi og du sætter kursen hjemad – men det behøver ikke at være sådan!

Skoovertræk til dine sko!

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om at du skal huske regntøjet til din cykeltur og der nævnte jeg kort at jeg havde kig på skoovertræk til almindeligt fodtøj!

Og da jeg for ca. 14 dage afbrød en cykeltur grundet regnvejr, besluttede jeg mig for at købe de viste skoovertræk herunder…

Skoovertræk GripGrab DryFoot. Foto: Cykelpartner.dk

… og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

De har allerede været i brug et par gange, en enkelt gang hvor det regnede og en gang hvor det bare så ud til regn – begge gange med stor succes, ingen våde sko og fødder, og som sidegevinst holdt de også mine fødder dejlig varme!

Varme fødder på en kold dag!

Jeg cykler primært i gummisko og det er fint om sommeren, men nu hvor efteråret er kommet er de begyndt at blive for kolde – jeg har svært ved at holde varme i dem.

Men det har jeg ingen problemer med, når jeg bruger disse skoovertræk – de er nemlig også vindtætte.

Og når fødderne er tørre og varme, så er chancen for at du kommer til at fryse meget lille, medmindre du selvfølgelig har alt for lidt tøj på…

Så mine nye skoovertræk er fast inventar i min taske når jeg skal ud og cykle – også når cykelturen kun er til og fra arbejdet – de ligger i fin lille pose og de fylder ikke ret meget!

Skoovertræk GripGrab DryFoot – Overtrækspose. Foto: Cykelpartner.dk

Første gang du trækker dem på!

Jeg bruger størrelse 42 i sko, så jeg købte mine overtrækker i størrelse 42/43 – men jeg blev alligevel i tvivl om hvorvidt jeg havde købt dem for små.

De er rigtigt stramme at trække på skoene, og tanken om at de er for små kommer hurtigt frem i dine tanker, det er lige som om at de ikke kan trækkes ned bag hælen på skoen – men bare rolig, det kan de godt.

Du skal bare trække dem godt til i snuden på skoen og så trække dem om bag ved hælen på din sko, så sidder fast! Med tiden bliver de lidt løsere, så du burde ikke købe dem et nummer større, medmindre at du gerne vil have at de skal sidde løst på dine sko.

skoovertraek_paa_gummisko
Billedet er venligst udlånt af Jan Jensen

Hvorvidt du vil have dem uden på, eller inde under dine cykelbukser er et temperament spørgsmål – jeg syntes det er mest behageligt at have bukserne ud over overtrækkerne!

Skoovertræk GripGrab DryFoot – Reflekser bag på. Foto: Cykelpartner.dk

Såfremt du har dem inde under dine cykelbukser, så kan reflekserne selvfølgelig ikke ses af dine med trafikanter – men prøv dig frem og gør det som du finder bedst og mest behageligt!

Mit bedste indkøb til dato!

Selvom jeg efterhånden har købt en masse forskellige lækre ting, som svedtrøjer, cykelbukser og cykeljakke – så er disse skoovertræk nok mit bedste køb til dato.

Fordi, for mig er der bare ikke noget værre end gennemblødte sko og strømper, når jeg kører på cykel… og så er det lige meget om det kun er i 25 minutter hjem fra arbejdet, eller det er på en længere tur.

Tørre sko og varme fødder, giver bare en større køreglæde!