cykelløb

Sæsonen for cykelløb nærmer sig sin afslutning

Efteråret er begyndt, og dermed er vi ved at nå de sidste cykelløb for denne sæson. De sidste par motionscykelløb finder sted i oktober måned, og det samme gælder for de professionelle løb. Derefter kommer vinteren, og de fleste løb er sat i bero indtil foråret vender tilbage.

Cykler du selv, men er stoppet for denne sæson, kan du stadig nå at se med på nogle af de store, internationale cykelløb. På denne måde er cyklingen ikke helt på pause. Og ellers er der stadig mulighed for at nå et af de få mountainbike-løb, der er tilbage for denne sæson.

Pas og plej din cykel over vinteren

Om vinteren kan regn, sne og frost være hårdt for din cykel. Kabler, kæder og andre dele bliver slidt og kan gå i stykker. Hvis du cykler på saltede veje er der endnu større chance for at din cykel lider overlast, da saltet tærer på cyklens metaldele.

Derfor er det særligt vigtigt at vedligeholde cyklen grundigt om vinteren. Først og fremmest skal den helst parkeres indendørs, hvis det kan lade sig gøre – så den bliver udsat så lidt som muligt for vind og vejr. Udover det skal du sørge for at smøre din cykel noget oftere, end du behøver gøre resten af året. Kæde, tandhjul, gear og alle andre bevægelige dele bør smøres mindst en gang om ugen. Benyt hertil gerne en tyktflydende olie, da den vil være mere resistent overfor vinterens vejr.

Sørg derudover for at vaske din cykel. Om vinteren, når man kører i vådt føre, sprøjtes der meget jord og andet skidt – og eventuelt vejsalt – op på cyklen. Alt dette, især saltet, er med til at ødelægge cyklens dele hurtigere. Derfor anbefales det at vaske cyklen en gang imellem i løbet af vinteren – cirka hver anden uge. Brug sæbe til dette for at fjerne mest muligt. Til sidst tørrer du cyklen, og kan derefter give den polish, som holder den ren i længere tid.

Til sidst er der et par sikkerhedsmæssige ting, der er vigtige at være opmærksom på ved kørsel om vinteren. Slidte dæk kan gøre, at cyklen ikke holder fast på vejen i glat føre. Sørg derfor for at have dæk, der ikke er slidt ned, og som er pumpet helt op. Derudover går bremser, ligesom cyklens øvrige dele, nemmere i stykker om vinteren. Check derfor jævnligt, at de virker, og få dem ellers skiftet – så du ikke pludselig mangler dem i en situation, hvor du har brug for dem.

Cykelnyheder samlet på ét sted

Når vinteren er overstået, og du igen kan følge med i cykelsportens verden, er der en masse medier, der dækker de forskellige løb og hvad der ellers sker. Nemmest er det dog at finde det hele samlet på et sted. På sportnyt.dk kan du holde dig opdateret på nyheder om cykling og aktuelle cykelløb og ryttere – både de danske og de store internationale. Hermed behøver du ikke lede på forskellige sportsmedier for at finde netop de nyheder, du leder efter. Her er det hele samlet på et sted.