Er billige cykler gode nok?

Hvis du trænger til en ny cykel, overvejer du sikkert, om de billige cykler er lige så gode som de dyre. Men som med så mange andre ting er det således, at du får, hvad du betaler for. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få en rigtig god cykel til en lav pris.

Pris afspejler kvalitet

Langt hen ad vejen kan du afspejle kvaliteten i prisen. Der ER forskel på en cykel til 1.200 kr. og en cykel til 6.000 kr. Det giver næsten sig selv. Men der er producenter af gode cykler, der prisfastsætter lavere end andre. Læs tests af de forskellige cykler på internettet, eller få vejledning i en fysisk eller online cykelshop.

Køb en god cykel på tilbud

Har du et budget, der hedder 3.000 kr. til en cykel, kan det godt betale sig at være lidt tålmodig. De nyeste modeller kommer typisk ikke på tilbud, men de ældre kvalitetscykler bliver med jævne mellemrum udbudt med fine besparelse

D. 23. november er det Black Friday, og der kan du med sikkerhed få en god cykel til en meget lav pris.

Hvad skal jeg kigge efter?

En cykel er ikke bare en cykel. Der findes mange forskellige modeller til forskellige formål. Det vigtigste er at finde den type cykel, der passer til dig og dit formål. Skal du bruge cyklen til dagligdagsture og fragt af børn og indkøb, kan en klassisk bedstemorcykel være et godt bud. Har du længere på arbejde og bor i byen, er citybiken et bedre valg. Træner du cykling på landevej, er det en racercykel, du skal have fat i. Vil du hellere en tur i skoven, er det en mountainbike, du skal kigge efter.

Udover cykeltypen skal du naturligvis også finde en størrelse cykel, der passer til din højde.