Sådan holder du formen ved lige, når vejret er dårligt

Du kender med garanti de dage, hvor regnen pisker mod ruden, og du mest af alt har lyst til at springe den træning over, selvom den var planlagt.

Det kan være fristende at droppe træningen, men hvis du vil holde formen året rundt, er der rigtig god grund til at få trænet alligevel.

Der findes heldigvis alternativer til at træne udendørs i regn og kulde. Med få ændringer kan du træne og holde formen ved lige, uanset hvordan vejret er udenfor.

Hop på motionscyklen

Når vejret er dårligt, vil de fleste helst klare træningen indendørs. I det lokale fitnesscenter kan du holde formen ved lige på løbebånd og motionscykler.

Begge dele er gode træningsformer, da du har mulighed for at presse dig selv til det yderste og få pulsen helt op. Men du behøver faktisk ikke at tage i fitnesscenteret for at hoppe på motionscyklen. Det er nemlig slet ikke så dyrt at købe sin egen motionscykel eller spinningcykel.

Der findes et stort udvalg af gode motionscykler til rimelige priser. Med en motionscykel kan du skabe dit eget, private fitnesscenter derhjemme. Du slipper for at finde overskud til at tage ned i fitnesscenteret, hvis du har din egen motionscykel.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den bedste spinningcykel, kan du klikke her for at se en test af spinningcykler og her for at se en test af kondicykler.

Sørg for at have træningsaftaler

Hvis du har svært ved at finde motivationen til at træne, når vejret er dårligt, kan du sørge for at have træningsaftaler i kalenderen.

Du kan eksempelvis melde dig på forskellige hold i et fitnesscenter eller lave faste ugentlige træningsaftaler med en ven. Det er nemmere at holde formen ved lige, hvis du sørger for at have aftaler i kalenderen hver eneste uge. Det er nemlig de færreste, der har lyst til at bryde faste aftaler med andre.

Træningsaftaler kan gøre det lidt nemmere at komme afsted, når det ellers er svært at finde motivationen – og du bliver med garanti glad for det, når du først er kommet afsted.

Styrketræn derhjemme

Årets kolde måneder er rigtig gode til at styrke kroppen med styrketræning og vægtløftning. Hvis du kan lide at styrketræne, kan du klare det hjemme på stuegulvet, når vejret er dårligt. Det kræver blot, at du køber et par håndvægte, som passer til dit niveau.

Det behøver ikke være dyrt at styrketræne derhjemme. Hvis du mangler håndvægte, kan du også fylde et par vandflasker og bruge dem som håndvægte, når du træner. Du kan holde din styrke ved lige ved at bruge tid på at styrketræne derhjemme hver dag.

Find træningsvideoer online

Internettet er guld værd, hvis du gerne vil træne indendørs, når vejret er dårligt. Du kan finde et hav af inspirerende træningsvideoer på Youtube, som kan hjælpe dig med at holde den gode form.

Uanset om du er mest til yoga, pilates, konditionstræning eller noget helt fjerde, kan du med garanti finde videoer, der tillader dig at træne inde i varmen, når det koldt og kedeligt udendørs. Du kan desuden finde træningsprogrammer, der passer til det niveau, du har.

Ofte skal du blot bruge en måtte og et par vægte for at få en god og krævende træning på stuegulvet.

Sæt et mål

Når vejret er dårligt, har mange tendens til at skrue ned for træning og fysiske aktiviteter. Hvis du gerne vil holde formen ved lige, kan du i stedet sætte et mål i de måneder, hvor vejret ofte er dårligt.

Du kan eksempelvis beslutte, at du vil forbedre din løbetid, eller melde dig til et forårsløb, som du skal træne op til.

Et klart mål gør det nemmere at finde motivationen, når vejret er dårligt. Det bliver nemmere at nå målet, hvis du opsætter delmål, så sørg at sætte realistiske mål undervejs. Du kan bruge nogle af de ovenstående muligheder til at holde formen ved lige og nå dine mål.

Du vil med garanti blive glad for det, når vejret igen bliver godt, og du er i bedre form end nogensinde før.