Garmin Connect eller Endomondo

Hvad er bedst, Garmin Connect eller Endomondo? Der er både godt og mindre godt ved begge platforme, så et helt entydigt svar er svært at give!

At gå 100% i dybden vil blive alt for omfattende, så det vil jeg ikke gøre – indlægget her vil være den “hurtige” gennemgang omhandlende de ting der falder mig mest i øjnene.

Garmin Connect og Endomondo App!

Begge platforme har naturligvis deres egen app og her skiller de sig allerede markant ud fra hinanden. Her er det tydeligt at se at Endomondo har førertrøjen på. Deres app er mere veludviklet end Garmin Connect app’en… om det skyldes at Garmin er blevet overhalet indenom eller de bare ikke bruger så meget krudt på deres app skal jeg ikke kunne sige.

Det kan selvfølgelig også skyldes at Endomondo “lever” af at sælge deres app i en Premium version, så der helt naturligt er mere fokus på dette område!

Endomondo!

Som standard kommer du ind på “træningsbilledet” når du åbner Endomondo app’en, hvilket egentligt er ok. Personligt kunne jeg godt tænke mig at jeg selv kunne sætte hvilken side der skulle være default ved åbning, således at jeg kunne bestemme at min default side var “venner” da det er den jeg bruger mest, når jeg ikke er ude og cykle… men det er en helt anden snak 🙂

Menuen er til at overse og nem og hurtig at gå til…

endomondo_app
Endomondo’s app (Android). Foto: Motionscykling.dk

Skal jeg fremhæve noget rigtigt godt ved Endomondo’ app, så er Endomondo’s historik oversigt, den syntes jeg er super lækker. Du får vist antal træningsture i indeværende måned, antal kilometer, antal timer og antal kalorier i én og samme oversigt.

Derudover får du selvfølgelig vist dine oplysninger for hver enkel træningstur direkte nedenunder, med oplysning om kilometer og tid, samt antal likes og antal kommentarer… super lækkert!

endomondo_app_historik
Endomondo’s Historik Oversigt (Android). Foto: Motionscykling.dk

Garmin Connect!

Når du lukker op for Garmin Connect app’en, så er det dette “i dag” billede du møder… og jeg må indrømme at det er ikke særligt lækkert at se på! Måske det bare er mig, så jeg skal ikke lægge ordene i munden på dig – men det virker bare ikke helt færdigt!

Har du ikke været ude og træne, ja… så står der simpelthen ikke noget på den side… det er dælme kedeligt!

garmin_connect_today
Garmin Connect “I dag” (Android). Foto: Motionscykling.dk

Noget så simpelt som et billede at indehaveren af kontoen havde været fint og givet lidt mere liv på siden, men ok – det kan være at det kommer?

Som ønsket var på Endomondo’s app, ville det også være rart at kunne bestemme sin egen “forside” ved åbning af Garmin Connect app’en.

Ligesom menuen på Endomondo er menuen på Garmin Connect også hurtigt overset og nem at gå til, ikke så mange dikkedarer der!

garmin_connect_app
Garmin Connect app (Android). Foto: Motionscykling.dk

Det mest spændende menupunkt er “Fitness” som du kan se herunder. Her dukker der en masse forskellige ting op, men desværre bliver dine trænings data præsenteret på en lidt kedelig og farveløs måde.

garmin_connect_fitness_menu
Garmin Connect Fitness Menu (Android). Foto: Motionscykling.dk

Skulle jeg bestemme hvilken app der er den bedste i skrivende stund, så måtte det blive Endomondo’s app – til trods for at den godt kunne vise nogle flere data, som f.eks. “personlige rekorder” og “vægt”, så syntes jeg alligevel at Endomondo’s app er mere vellykket end app’en fra Garmin Connect!

Garmin Connect og Endomondo website!

Begge platforme har selvfølgelig også egen website og her skiller de sig også markant ud fra hinanden. Og her bytter de roller, fordi her er det tydeligt at se at Garmin Connect har førertrøjen på. Deres website er meget mere veludviklet og brugervenligt end Endomondo’s website.

Endomondo havde ellers opdateret træningsdelen på deres website, men de fik en over næsen af deres brugere og kunder, grundet det nye design. I skrivende stund har Endomondo lavet en feature således at du med et flueben, selv kan bestemme om du vil bruge det nye eller det gamle design, alt imens der udvikles på det nye design i fuld hast.

Men tilbage til Garmin Connect’s website. Det har også fået en ordentlig opgradering og det er et super lækkert design.

Endomondo website!

Herunder kan du se designet på Endomondo’s website, det er et gammelt og kedeligt design, men overskueligt og funktionelt. Overblik over indeværende måneds træning, personlige rekorder og en sjov samlet oversigt i bunden af venstre side.

I midten vises der nyheder, med nyheder menes der de træningsture som dine venner har tracket og der er mulighed for at give “likes” og komme med kommentarer. Siden er helt fastlåst og der er ingen muligheder for at tilføje eller fjerne nogle informationer på forsiden!

endomondo_website
Endomondo website. Foto: Motionscykling.dk

I toppen er der en traditionel menu med forskellige muligheder, blandt andet træningsoversigten, som der har været rigtigt meget debat omkring.

Herunder er det gamle design og selvom det også har set sine bedre dage, så er det guld værd i forhold til det nye design, der var langt mindre overskueligt og meget lidt brugervenligt.

endomondo_website_traeningsoversigt
Endomondo Website Træningsoversigt. Foto: Motionscykling.dk

Garmin Connect Website!

Herunder kan du se designet på Garmin Connect’s website. Det er lækkert, det er overskueligt og det er indbydende. Det er dig der bestemmer hvordan din forside skal se ud og hvilke informationer der er vigtigst for dig at have på forsiden.

Dette gøres med det som hedder “Widgets”… hvilket helt enkelt betyder at du kan “trække” et menupunkt ud på forsiden og placerer det der… helt genialt.

garmin_connect_website
Garmin Connect Website. Foto: Motionscykling.dk

Menuen på websitet minder meget om menuen på app’en, dog er der flere punkter i menuen på websitet. Klik på det punkt som du vil se og du kan så enten få vist selve siden, eller du kan klikke på den lille pil til højre i menuen og tilføje det til dit “instrumentbræt” som de kalder forsiden / siderne for…

garmin_connect_website_menu
Garmin Connect Website Menu. Foto: Motionscykling.dk

Et menupunkt jeg gerne vil fremhæve er “mål”… for i forhold til Endomondo’s website hvor du ikke kan opsætte nogle mål, så kan du det her på Garmin Connect… og det er virkeligt fedt.

garmin_connect_website_maal
Garmin Connect Opsætning af mål. Foto: Motionscykling.dk

Du kan opsætte fire mål. Antal ture, antal timer, antal kilometer og antal kalorier… og du kan vælge imellem mere end 50 forskellige idrætsgrene, så der er sikkert også en der passer til dig!

Og for at holde din målsætning adskilt fra forsiden, så kan du faktisk lave en ekstra side der evt. hedder “Målsætning” hvor du placerer disse fire “målsætnings widgets”… det er da smart!

Fordele og ulemper ved begge platforme!

Jeg kunne sagtens blive ved med at berette om de to trænings platforme, men det nemmeste er jo at du selv kommer i gang med en af dem, eller måske begge to i en periode for selv at danne dig dit eget indtryk.

Der er helt sikkert fordele og ulemper med ved begge platforme og de to væsentlige, som jeg ser det, er følgende…

Endomondo!

Vi har alle sammen en smartphone i disse dage og derfor er Endomondo nemmest at komme i gang med, det er blot at downloade app’en og så er du i gang. En anden fed ting er at Endomondo kan “tale” til dig på turen, du kan få oplyst hastighed, tid, puls og meget andet – det er en super cool feature, netop fordi at vores smartphone ligger gemt væk i lommen.

Med Endomondo bliver dine træningsture opdateret med det samme og det er muligt at følge dig live på Endomondo’s hjemmeside!

Garmin Connect!

Det kan app’en fra Garmin Connect ikke klare. Og du bliver endda nødt til at investerer i en cykelcomputer fra Garmin førend du kan bruge Garmin Connect, men det behøver heldigvis ikke at være så dyrt som det lyder. Du kan faktisk anskaffe dig en Garmin Edge 200 for omkring kr. 650,- og så er du også i gang med Garmin Connect.

Og det at have en cykelcomputer på styret, så du hele tiden kan se hvor hurtigt du cykler, hvor mange kilometer du har cyklet og hvor lang tid du har cyklet, det syntes jeg personligt virker bedre end beskeden fra lommen. Det giver lidt ekstra energi at disse oplysninger hele tiden er visuelle.

Cykelcomputer_Garmin_Edge_200_GPS
Cykelcomputer Garmin Edge 200. Foto: Cykelpartner.dk

Skal du have samme mulighed for at dien venner kan følge dine træningsture live på Garmin Connect, så kommer det an på hvilken cykelcomputer som du investere i… Garmin Edge 200 understøtter desværre ikke denne mulighed, der skal du købe Garmin Edge 510, Garmin Edge 810 eller Garmin Edge 1000.

Så fordelen ved Endomondo er at du allerede har hvad der skal bruges (forudsat at du har en smartphone) og ulempen ved Garmin Connect er at du skal investere i en cykelcomputer.

Et lille tip!

Du kan faktisk godt bruge Garmin Connect uden brug af en cykelcomputer, dette kræver blot at du downloader dine træningsture fra Endomondo og uploader dem til Garmin Connect – så er du med alligevel!

Besøg siderne herunder…

Personligt kan jeg bedst lige Garmin Connect grundet alle de forskellige muligheder der er af data og muligheden for selv at forme sine sider. Når det er sagt, så bliver det spændende at se hvad Endomondo de præsentere af nyt design på et tidspunkt… men indtil da, så vinder Garmin Connect.

Tak fordi du læste med!