Cykelcomputer Garmin Edge 200 GPS

Overvejer du en cykelcomputer til dine trænings ture. Jeg bruger en Edge 200 GPS fra Garmin og den virker bare helt upåklageligt. Et godt og billigt køb!

Den mindste cykelcomputer fra Garmin!

Edge 200 er Garmins mindste cykelcomputer, men til trods for dette er det stadigvæk en GPS-baseret cykelcomputer. Cykelcomputeren Edge 200 indeholder de simple og enkle funktioner, som du kender fra de fleste cykelcomputere. Men med Edge 200 er du helt fri for diverse ledninger, sensorer på forgaflen og magneter på forhjulet.

Det er en enkel cykelcomputer, som alligevel er super lækker at se på, både når du holder den i hånden, men så sandelig også når den sidder på din cykel.

Cykelcomputer_Garmin_Edge_200_GPS
Cykelcomputer Garmin Edge 200 GPS. Foto: Cykelpartner.dk

Med en Garmin Edge 200, kan du måle den hastighed du kører, din gennemsnits hastighed, turens distance, omgangstider, dit anslået kalorieforbrug baseret på hvor langt du kører.

Desuden har den det der kaldes for Auto pause som benyttes til at stoppe tidtagningen, når du f.eks. holder for rødt lys i trafikken!

Det er desværre ikke muligt at bruge puls måling og kadence måling i forbindelse med denne cykelcomputer, da det ikke understøttes – så hvis det er meget vigtigt for dig, så skal du ikke vælge en Edge 200. Så skal du vælge nummeret større, som enten er en Garmin Edge 510, Garmin Edge 810 eller Garmin Edge 1000.

Men så taler vi også om cykelcomputer til lidt flere penge end hvad en Garmin Edge 200 koster!

Udpakning og opladning første gang!

Når du pakker din Edge 200 ud af pakken, så bliver du præsenteret for en masse tilbehør til din cykelcomputer.

Der er en AC-oplader med to forskellige strømstik, en til danske stikkontakter og en til udenlandske stikkontakter, således at det ikke er et problem at få den opladet på ferien. Det er supersmart, de to forskellige strømstik kan monteres helt simpelt på AC-opladeren og afmonteres lige så nemt af igen!

Desuden er der et USB-kabel med som bruges både til opladning og til din computer, således at du kan uploade dine træningsture til Garmin’s træningsportal – Garmin Connect!

Cykelcomputer_Garmin_Edge_200_GPS_tilbehoer
Tilbehør til cykelcomputer Garmin Edge 200 GPS. Foto: Cykelpartner.dk

Der medfølger ligeledes to monteringskit til din cykel, et sæt der passer til styret og frempinden på de nyere racercykler og MTB cykler, samt et sæt der passer til styret og frempinden på f.eks. din almindelige cykel – på den måde kan du blot tage cykelcomputeren med på tur, uden først at skulle skifte monteringskittet fra den ene cykel til den anden.

Første gang du oplader Edge 200, så skal den lade i minimum 3 timer inden du tager den i brug. Når cykelcomputeren er slukket kan du desværre ikke se nogle indikation på hvor langt den er i selve opladningen. Men efter ca. 15-20 minutter kan du godt tænde for den og der kommer så det velkendte batteri symbol frem, hvor der står hvor mange procent batteriet er blevet opladet.

Første gang du tænder for Edge 200, skal du indstille cykelcomputeren med forskellige oplysninger. Det er utroligt nemt og bare at følge informationerne på skærmen. Der følger selvfølgelig en dansk vejledning med i kassen og ellers kan du kontakte Garmin Support, hvor der sidder et serviceminded personale klar til at hjælpe dig… og de taler dansk 🙂

Garmin Edge 200 med på cykeltur!

Første gang du tænder Edge 200 udenfor skal den lige finde GPS positionen og sateliterne som den skal bruge, dette kan godt tage 30-60 sekunder. De efterfølgende gange, tager det blot 5 sekunder at genfinde GPS positionen.

Så klikker du blot på “Tur”  og “Start tur” og så er det bare afsted… under kørsel kan du hele tiden se hvor hurtigt du kører, hvor langt du har kørt og gennemsnits hastigheden på den totale rute. Alt du løbende bliver opdateret med den totale gennemsnits hastighed er super fedt, det er med til at du lige træder lidt ekstra i pedalerne for at komme op på det mål du måske har sat dig i sigte!

Når turen er slut, trykker du blot på “Stop tur” og så vælger du “Gem” for at gemme turen i cykelcomputeren.

Garmin Edge 200 kan gemme op til 130 timers cykling, når hukommelsen er fuld får du en besked om dette og så skal du selv slette de ture som du ikke længere ønsker opbevaret i cykelcomputeren. Dette sker nemlig ikke automatisk. Husk evt. inden du sletter dine cykel data at overføre dem til Garmin Connect.

Et godt og billigt køb!

Til dig der gerne vil i gang med at tracke dine cykelture med en cykelcomputer, så er Garmin Edge 200 et rigtigt godt bud. Den er simpel og nem at anvende og den koster ikke en bondegård.

Og med overførelse til Garmin Connect, så kan du for alvor holde styr på dine cykelture og træningsture. Garmin Connect har fået et helt nyt design og det ser i første omgang meget avanceret ud, men det er det ikke, når du først kommer i gang med at bruge systemet!

Garmin_Connect
Garmin Connect. Foto: Motionscykling.dk

Opdateret 01-06-2016

Som du måske har bemærket, så er Garmin Edge 200 udgået… det kan dog være at der stadigvæk er forretninger på både nettet og i den fysiske handel, der stadigvæk ligger inde med denne cykelcomputer!

Garmin er udmærket klar over at Edge 200 var en rigtig god cykelcomputer til den nye motionscyklist, der blot var interesseret i en billig cykelcomputer, så derfor har de selvfølgelig lavet ikke bare én efterfølger, men hele to.

Garmin Edge 20 er nok verdens mindste GPS cykelcomputer, og det er en cykelcomputer som giver dig mulighed for at registrere hvor mange kilometer, hvor hurtigt du cykler og selvfølgelig også hvor meget du cykler.

Garmin Edge 20 er utrolig nemt at komme i gang med. Der er ingen komplicerede opsætninger som du skal igennem, du tænder for cykelcomputeren, trykker på start knappen og så er cykelcomputeren klar til brug.

Med Garmin Edge 20 har du også mulighed for at downloade ruter eller baner via Garmin Connect og på den måde følge en bestemt rute via cykelcomputeren.

cykelcomputer-garmin-edge-20
Garmin Edge 20 og Garmin Edge 25! Foto: Cykelpartner.dk

Garmin Edge 25 er stort set identisk med Edge 20, på nær to meget væsentlige ting… der er nemlig tilføjet Bluetooth og ANT+, som gør det muligt at parre cykelcomputeren med eksterne sensorer via ANT+ og dermed målde f.eks. puls og kadence.

Du kan endvidere parre din smartphone via Bluetooth, således at du kan overfører din cykeltur trådløst via din smartphone til Garmin Connect Mobile. En funktion som du på sigt vil blive rigtig glad for!