Fra udendørs cykling til indendørs cykling!

Så skriver vi den 25/10-2014 og jeg syntes at cykelvejret ikke længere er til de lange ture, så derfor cykler jeg nu kun frem og tilbage fra mit arbejde – dette er ca. 17 kilometer dagligt!

Men jeg har besluttet at cyklingen ikke må gå i stå henover efteråret og vinteren, jeg vil ikke miste den gode form jeg har kæmpet mig til igennem de sidste 5 måneder og så starte helt forfra igen til april/maj måned til næste år – så derfor har jeg meldt mig ind i Fitness World motionscenter, ikke så langt fra hvor jeg bor!

Der står cykling på motionskalenderen!

Jeg har tidligere, for nogle år tilbage gået i Fitness World og der cyklede jeg også, men dengang hed det opvarmning 🙂

Denne gang bliver det helt anderledes, der bliver det en blanding imellem almindelig motionscykling og så spinning, som jeg aldrig har prøvet tidligere, så det skal nok blive sjovt.

Men jeg lægger ud med den almindelige motionscykling, for lige at vænne mig til at sidde på sådan en cykel, det er nemlig meget anderledes end at sidde på min almindelige cykel.

Du sidder i en meget fastlås position, du har selvfølgelig ikke den samme mulighed for bevægelse som på en almindelig cykel ude på landevejen, så det kræver lidt tilvænning syntes jeg – ikke noget der tager flere uger, men du mærker det med det samme du sætte dig i sadlen!

Samt du mangler virkelig vinden i ansigtet og ikke mindst vinden til at køle kroppen ned. Ikke fordi du sveder mere indendørs, du mærker det bare meget mere!

Mit mål er at komme i motionscentret 3 dage om ugen, to hverdage og en gang i weekenden! På hverdagene vil jeg cykle en time og/eller 25 kilometer og i weekenden vil jeg cykle to timer og/eller 50 kilometer.

Ovenstående er som start, over tid vil jeg gerne udvide disse målsætninger.

To timer på motionscyklen!

Herunder er der tre billeder fra en søndags træning på motionscyklen. Jeg har brugt den funktion der hedder “lynstart” og som blot betyder at du trykker på en knap og så begynder du at cykle, så får således ikke mulighed for at indtaste alder og vægt, så cyklen kan beregne din max. puls og dit kalorieforbrug!

I mit tilfælde gør det ikke så meget, da jeg har et pulsbælte på, så min puls bliver målt igennem Endomondo app’en på min mobiltelefon!

Herunder har jeg trænet med en belastning på ca. 100 watt og jeg holder en kadence/hastighed på ca. 75-80 omdrejninger i minuttet.

Det gav mig en afstand på 25.79 km. på den første time, som du kan se herunder!

indendors_cykling_25_kilometer
25,79 kilometer på en 1 time! Foto: Motionscykling.dk

Efter den første time begynder det at blive lidt nemmere, forstået på den måde , at jeg syntes den første time er den værste – kroppen skal lige igang, pulsen skal op osv.

Så jeg begynder, uden at tænke over det at træde lidt hurtigere i pedalerne, min kadence stiger til  80-90 omdrejninger i minuttet og det giver mig en afstand på km. 40.18 på halvanden times kørsel! Det er faktisk 15 km. på en halv time, eller svarende til 30 km. på en time… spændende om jeg kan holde til det tempo resten af tiden!

indendors_cykling_40_kilometer
40 kilometer på 1 timer og 33 minutter! Foto: Motionscykling.dk

Den hurtige læser kan godt se at jeg ikke holdt farten den sidste halve time, fordi så ville jeg være endt på ca. 55 km. i alt. Nu endte de to timers kørsel på 52.52 km. hvilket jeg var meget godt tilfreds med – specielt da målet var 50 km. på de to timer.

indendors_cykling_52_kilometer
52,52 kilometer på 2 timer! Foto: Motionscykling.dk

Beklager at billederne er lidt rystet, men det var ikke nemt at cykel og fotograferer samtidigt – jeg blev faktisk nødt til at stoppe med at træde i pedalerne, imens billedet blev taget 🙂

Træningen bliver lidt anderledes næste gang!

Ovenstående var første gang jeg cyklede to timer og 50 km. på en motionscykel nogensinde og som skrevet i starten af indlægget, så er det meget anderledes end at køre på en almindelig cykel.

Jeg oplevede at mine ben hurtigere blev “syret” til grundet den ensartet hastighed og kadence, så dette bliver der lavet om på i løbet af de næste par træningsture til Fittness World!

Der skal simpelthen noget højere belastning på (svarende til stigninger og bakker i naturen) og der skal indlægges nogle temposkift – dette er for at få brudt med den ensartethed på motionscyklen, som jeg startede med at køre!

Så “learning by doing” er devisen for at finde ud af hvad der passer perfekt til mig?

Men mere om det og min udvikling i fremtidige indlæg her på bloggen… tak fordi du læste med 🙂