cykel med el

Elcyklen er et godt valg

Når man har besluttet sig for at købe en elcykel, så er det vigtigt, at man ikke bare hurtigt køber den som sælgeren siger er bedst, eller den billigste man finder. Man skal finde den, som passer bedst til ens behov. Der er flere ting som skal tages i betragtning. I forhold til din økonomi, er prisen selvfølgelig en vigtig faktor. Det skal dog blandt andet kombineres med kvaliteten på cyklen, batteriets levetid, god komfort og så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden samt at motoren er støjsvag.

Hvorfor vælge en elcykel?

Der kan være rigtig mange grunde til at du skal vælge en elcykel når du skal cykle udendørs. I forhold til din alder og dit helbred kan den være en stor hjælp, til at du nemmere og hurtigere kan komme fra A til B. Elcyklen kan være et billigere valg i forhold til en lille bil og det hjælper specielt også på vores natur, at tage cyklen fremfor bilen. El elcykel udleder kun ca 9% co2 i forhold til en bil på samme strækning. Hvis turen er lang og kræfterne er ved at slippe op, så træder elcyklen til så turen ikke behøver være så hård. Selvom du får hjælp fra batteriet, så er turen stadig sund for kroppen og du får nydt den danske natur.

Populær blandt kvinderne

På grund af blandt andet den evige modvind på de danske cykelstier, så bliver elcyklen mere og mere populær hos begge køn, men det gælder specielt blandt kvinderne. Af samme grund er størstedelen af elcyklerne på markedet derfor beregnet til kvinder. Selvom køberne ikke kun kigger efter den lave indstigning på elcyklen, så er præcis denne feature faktisk også en grund til, at flere mænd køber dameudgaven. Den lave indstigning er en klar fordel, hvis man har lidt problemer, med at skulle løfte benet over stangen på herreudgaven.

Hvad skal man kigge efter?

Inden du køber din næste elcykel, så sæt dig ned og lav en liste over hvad som er vigtigt for dig og dit behov. Hvad rækker din økonomi til? Hvor langt skal du kunne køre på et opladet batteri? Hvor vigtig er komforten? Skal du bruge cyklen til sport i skoven eller kun til indkøb? Kan du gå på kompromis med kvaliteten og derved ofte prisen i forhold til dine behov? Behov er altid individuelt og der kan være helt andre ting som er vigtige for dig. Nogle vil måske vægte en så støjsvag motor som muligt fremfor alt andet.

Hvor finder jeg et godt udvalg?

Når du har din liste på plads, så er bare med at komme i gang med at undersøge markedet. Vi har snydt lidt for dig og mener, at du kan finde den bedste og billigste elcykel til hende her – på denne side finder du rigtig god information omkring elcykler og samtidig linker de til butikker, hvor du kan købe de cykler, som har været bedst i test.