Er du klar til cykelsæsonen 2015

Så skriver vi den første april og cykelsæsonen 2015 må anses for at være skudt i gang. Spørgsmålet er om du og din cykel er klar til at tage hul på cykel sæsonen 2015?

Uanset om du skal ud og nyde naturen på en almindelig cykel eller du skal ud og cykle på enten en racercykel eller en mountainbike cykel, så er det rart at være forberet.

Har du cyklet hele vinteren og trænger din cykel til en lille forårs rengøring, så kan du starte med at læse dette lille indlæg her – Er din cykel forårsklar – der gennemgår jeg de mest basale ting på cyklen, som skal være i orden inden du starter op på en frisk sæson.

Og har du styr på den del, så er det værd at overveje om hvorvidt du trænger til noget cykeltøj? Og har du slet ikke noget cykeltøj, fordi du er helt ny inden for motionscykling, så læs blot videre!

Det er stadigvæk koldt derude!

Er du ordenligt klædt på, kan du holde varmen? Rigtigt mange cyklister cykler i almindelige cowboybukser, almindelig tøj og vinterjakker. Jeg har selv prøvet det og jeg må indrømme at jeg havde svært ved rigtigt at holde varmen om morgenen.

Hvis du også kan nikke genkendende til dette, så skal du bare læse videre og få et par gode råd og henvisninger til det cykeltøj som jeg selv syntes er uundværlig i det daglige og med de temperature vi har her ved sæsonens start.

Cykelbukser

I skrivende stund er det stadigvæk lidt småkoldt, cirka 5-6 graders varme – vi har haft varmere dage hvor temperaturen har været oppe på ca. 10 grader… men det er trods alt stadigvæk koldt derude. Så lange cykelbukser er stadig påkrævet.

Selvom du cykler på en helt almindelig cykel og altså ikke cykler på enten en racercykel eller en mountainbike, så vil jeg kraftigt anbefale dig et par rigtige cykelbukser. Du kan bedre holde varmen, det er mere bekvemt og du skal ikke have et par svedige eller måske regnvåde cowboybukser på hele dagen på arbejdet efterfølgende.

Svedtrøje

Da det stadigvæk er lidt småkøligt om morgenen, så gælder det om ikke at blive kold på selve kroppen. Dette kan nemt klares med en svedundertrøje, da denne fjerner sveden fra kroppen, således at du ikke bliver kølet ned at den kolde vind.

Så tag en svedundertrøje på og en almindelig t-shirt uden på denne til at “suge” sveden, så forbliver din krop dejlig tør for sved og du kan fint holde varmen i evt. kold modvind.

Cykeljakke

For at holde kulden helt ude, så kan du med fordel tage en cykeljakke på. En cykeljakke kan du sagtens have indenunder en almindelig vinterjakke eller en vindjakke. En cykeljakke er med andre ord ikke en tyk og tung jakke, det er en let jakke som er rigtig god til at holde på varmen når du cykler.

De fleste cykeljakker er vindafvisende på forsiden, dette er med til at forhindre den kølige vind til at trænge igennem jakken og forhindre således at du bliver kold.

En god cykeljakke er langt bedre end en almindelig træningstrøje eller blot en trøje som vi normalt tager under vores vinterjakke o.lign.

Jeg bruger selv den viste cykeljakke herunder, det er en rigtig dejlig cykeljakke, som jeg varmt kan anbefale!

cykeljakke
Cykeljakke Blå Astral Softshell. Foto: Cykelpartner.dk

Huer og hjelmhuer

Endelig skal vi også sørge for at holde varmen om vores hoved. Fryser vi om hovedet og ørerne, så er der nemlig meget større chance for at vi også begynder at fryse på resten af kroppen.

Så derfor, på med en hue… så siger du måske! Det er der ikke plads til under cykelhjelmen? Men jo, det er der… der er fint plads!

Jeg bruger selv hjelmhuen herunder og den er rigtigt dejlig varm og der er fint plads under hjelmen, når du lige får skruet nakkespændet helt ud og justeret ind igen med huen på.

Hjelmhue_X-Treme_unisize_Sort
Hjelmhue Xtreme unisize Sort. Foto: Cykelpartner.dk

Kom godt i gang med cykelsæsonen 2015

Som jeg startede med at skrive, så kan det være at du allerede er godt forberedt, men ellers har du fået et par små tips til klargøring af din cykel og et par gode henvisninger til cykeltøj som jeg selv syntes er helt uundværlig ved cykel opstart efter vinterpausen.

Sidste år (2014) startede jeg selv op uden ovenstående cykeltøj, så derfor lige dette lille indlæg til dig som kunne være interesseret – ordentlig beklædning kan nemlig lige spare dig for et par sygedage!

Tak fordi du læste med!