fundet cykel

10 gode grunde til at cykle

Der er så mange gode grunde til at cykle, uanset om det er til og fra arbejde, på indkøb eller ned efter børnene i institutionen. Her får du 10 gode grunde til at lade bilen stå og hoppe på den tohjulede i stedet.

1.    Du får motion

Det siger lidt sig selv, men ikke desto mindre er det en vigtig pointe: Du får motion ved at cykle; det gør du ikke ved at sidde i en bil. Vælger du at cykle permanent, er det pludselig rigtig mange kilometer, du får bevæget dig hver eneste dag.

2.    Det øger din mentale sundhed

Motion, frisk luft og mindre stress er alle faktorer, du får glæde af ved at cykle, og det gør dig mentalt sundere og gladere.

3.    Det er godt for miljøet

Udstødningsgasser er belastende for miljøet – og det er rigtig mange andre ting i bilproduktionsindustrien også. Derfor er det meget gavnligt for miljøet at cykle frem for at køre i bil. Og det er også mere gavnligt at cykle frem for at tage offentlig transport.

4.    Du undgår trafikpropper

Der er ikke noget værre end at ende i morgen- eller eftermiddagstrafikken og enten komme for sent på arbejde eller for sent ned efter sønnike i børnehaven. Det undgår du med en cykel.

5.    Det er godt for helbredet

At få motion og frisk luft er godt for helbredet, og begge dele anbefales hver eneste dag til alle. Det kan dog være svært at presse både motion og frisk luft ind i en ellers presset hverdag, og det får mange til at hoppe over, hvor gærdet er lavest.

6.    Det forbedrer koncentrationen

Igen er det både dét at røre sig og få frisk luft, der har en positiv indvirkning på koncentrationen. Det gælder både for børn og voksne.

7.    Du sparer penge

Det er dyrt at starte bilen op og køre til og fra arbejde. Det er fuldstændig gratis at cykle, så spar penge på benzinen og brug dem på noget mere fornuftigt. Læs mere om økonomi på Kviklanet.dk – lån penge nu.

8.    Du sparer tid

Det lyder måske fjollet, men du sparer tid, hvis du undgår de overfyldte veje og dét at sidde i kø. Oftest er det hurtigere på cykel – især i storbyerne. Derudover sparer du tid på at motionere ved at kombinere det med transporttiden.

9.    Det er hyggeligt

Cykl med dine børn i skole eller med en kollega på arbejde. Det er hyggeligt at småsludre undervejs.

10. Det er nemmere at finde parkering

Der er stort set altid parkering at finde til cykler – det er typisk ikke tilfældet med biler.