fundet cykel

Fundet cykel: Hvad gør jeg?

Hvis du har fundet en cykel og ikke helt ved, hvad du skal stille op, så er du langtfra alene. Der er nemlig mange, som er en smule forvirrede over den korrekte på at håndtere sådanne episoder på.
Hvis du finder en cykel, eller hvis du finder andre former for hittegods, så kan du med fordel følge den nedenstående guide, som kan hjælpe dig til at tage de korrekte beslutninger, således at personen, som savner sin cykel, kan få den tilbage.

Først og fremmest skal det lige defineres, hvad hittegods er: Hittegods er ting, som er blevet tabt eller efterladt et sted, og herefter fundet af en anden person.

Det er naturligvis en gråzone, om man skal indberette alt, hvad man finder, men som tommelfingerregel er det en god ide at spørge sig selv om dette: Hvis jeg selv havde mistet denne genstand, ville jeg så have den tilbage?
Så hvis du finder en billig paraply eller en 5’er i bussen, så behøves du altså ikke at følge den nedenstående guide.

Dette gør du, hvis du støder på hittegods af nogenlunde værdi:

  • Orienter dig. Er der nogen i nærheden, som kunne have tabt dette? Hvis det er tilfældet, så er du velkommen til selv at aflevere genstanden.
  • Befinder du dig et sted, hvor der er en kundeserviceafdeling? Dette kan for eksempel være et storcenter eller en forlystelsespark? Så aflever genstanden her.
  • Hvis ingen af de ovennævnte ting er mulige, så bør du kontakte din lokale politikreds.

Læs meget mere om det Hittegods hos Politet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistet min cykel?

Hvis du selv har mistet din cykel eller en anden genstand, så er det muligt at efterlyse denne. Det er dog kun muligt, hvis genstanden har et serienummer eller et andet unikt kendetegn.
Heldigvis findes der serienumre på alle cykler, så hvis du har en cykel stående udenfor, så kan du med stor fordel nedskrive serienummeret allerede i dag.

Pas på dig selv, når du cykler

Når du i det foregående afsnit bliver rådet til at nedskrive eller tage et billede af dit serienummer, så er dette simpelthen, fordi det altid er en god ide at tage sine forholdsregler, så man er sikret bedst muligt.

Det gælder også, hvis din cykel ikke er blevet stjålet. Der sker nemlig stadig alt for mange uheld, hvor folk kommer til skade, når de færdes i trafikken på cykel. Ligeledes er der lavet hundredevise af undersøgelser, som viser en klar løsning på dette store problem.

Når du stiger på cyklen, så kan du for din egen sikkerhed tage cykelhjelmen på først. Det bliver heldigvis mere og mere almindeligt for både voksne og børn at anvende en cykelhjelm, og dette er naturligvis en meget positiv ændring. I 2017 lancerede Høvding Den Usynlige Cykelhjelm, og den har virkelig fået gennembrud.

Så hvis du har fundet tabte genstande, så ved ud nu, hvordan du skal agere. Og hvis du selv skal ud at cykel, så gør dig selv en tjeneste, og tag hjelmen på – alt andet ville være at tabe hovedet.