Undgå at blive kold når du cykler!

Hvis der var noget jeg hurtigt fandt ud af, da jeg begyndte at cykle på arbejdet – var det at jeg svedte, det kunne jo i sagens natur ikke undgås – men selvom jeg svedte, så frøs jeg også!

Det er du sveder er faktisk ikke noget problem i den forstand, det er nemlig en nødvendighed for at kroppen kan komme af med den overskudsvarme som kroppen generer ved fysisk aktivitet, i dette tilfælde cykling!

Nej, problemet med at du sveder når du cykler, er at du hurtigt for følelsen af at du bliver kold og du begynder at fryse – det lyder mærkeligt, fordi du får jo virkeligt trampet igennem på pedalerne på din cykel. Men der skal ikke ret meget til, den mindste modvind eller blot lidt skygge kan være med til at du begynder at fryse eller føle dig kold…

Så fakta er altså, du bliver kold – og det skal vi for alt i verden undgå, for ikke at blive forkølet eller det der er værre – men hvordan undgår vi så at blive kolde når vi er ude og cykle?

Du skal investere i en svedundertrøje!

En svedundertrøje er lavet af et bestemt stof eller en bestemt sammensætning af stof, som hjælper dig med at få transporteret sveden væk fra kroppen, ud igennem svedundertrøjen og ud til den trøje eller t-shirt som du har uden på svedundertrøjen.

På den måde kan du undgå at blive kold, simpelthen fordi sveden ikke bliver på din hud og på den måde er med til at køle dig ned, imens du kører… det er penge der er givet godt ud!

Der findes et hav af forskellige mærker på markedet og nogle er selvfølgelig bedre end andre – jeg startede med at køre en tur ud til Heino Cykler på Roskildevej i Brøndby og købte den trøje du kan se herunder, jeg skulle simpelthen prøve det af og mærke om det vitterlig gjorde en forskel… og det gjorde det virkelig!

svedundertrøje
Foto: Motionscykling.dk

Du kan altså ikke få den samme effekt med en helt almindelig undertrøje i 100% bomuld, det virker simpelthen ikke – herunder kan du se et nærbillede af selve vævningen på min svedundertrøje, og den er rigtigt nok fuld med huller.

Dette er også en faktor som er medvirkende til at trøjen kan transporterer sveden væk fra kroppen og holde dig varm – jeg plejer gerne at sige at det er hullerne der varmer 🙂

svedundertrøje_mønster
Foto: Motionscykling.dk

Bemærk at ovenstående svedundertrøje er en primær sommertrøje, det betyder at når du cykler om efteråret eller foråret, kan du have brug for en anden type af svedtrøje – måske en trøje med vindstopper på forsiden, som blokerer for vinden og holder dig dejlig varm – når solen ikke længere kan hjælpe til med det.

Svedundertrøje med vindstopper!

Jeg skulle have en svedtrøje mere, således at jeg havde et par stykker at skifte imellem og jeg ville være lidt smart og købe en jeg også kunne bruge når efteråret kommer – det er jo næsten lige om hjørnet. Så jeg kiggede mig omkring efter en trøje med vindstopper og købte modellen herunder, en trøje fra firmaet Astral som vores egen Rolf Sørensen har været med til at udvikle.

Og hvis det er godt nok til Rolf Sørensen, så er det også godt nok til mig 🙂

Svedebluse Astral Korte ærmer Sort. Foto: Cykelpartner.dk

Hold da helt op hvor er den varm… pyha! Da jeg fik den, skulle den selvfølgelig afprøves med det samme og lige præcis den pågældende dag, viste solen sig fra sin mest gavmilde side – vindstoppet holdt virkelig hvad jeg havde forventet, der kom ikke den mindste brise igennem trøjen og når jeg holdt stille, så var trøjen så varm, at jeg mest af alt havde lyst til at tage den af.

Det er en svedtrøje jeg glæder mig til at bruge her til efteråret og vinter!

Skal du selv have anskaffet dig en svedundertrøje?

Inden jeg fandt frem til Heino Cykler i Brøndby (tip fra en kollega) var jeg rundt i diverse sportsforretninger for at se om de kunne hjælpe mig, det kunne de ikke her i byen hvor jeg bor, så jeg endte som nævnt i en rigtig cykelforretning – og det er også der du skal hen, hvis du skal have en rigtig svedundertrøje.

Efterfølgende fik jeg som sagt, købt trøjen fra Astral hos Cykelpartner.dk og skal du selv på jagt efter en svedtrøje, kan du starte med at se udvalget af svedundertrøjer her – det er et godt sted at starte!

Det var lidt om hvordan du undgår at at blive kold når du cykler, tak fordi du læste med!