Pas på hovedet – brug cykelhjelm!

Jeg skal ikke have en cykelhjelm, jeg ligner jo et fjols med sådanne en cykelhjelm på hovedet. Måske kan du nikke genkendene til ovenstående, det kunne jeg i hvert fald!

Så det første stykke tid, der kørte jeg uden cykelhjelm og tænkte egentlig ikke nærmere over at det faktisk kunne være rigtigt farligt, såfremt uheldet var ude. Hvad kunne der ske, jeg kørte jo kun på cykelstierne og ikke på vejene, lige med undtagelse af nogle enkelte steder, hvor jeg bare skulle krydse vejen eller på vores egen lille vej hvor jeg bor!

Jeg indrømmer gerne at jeg tænkte mere på hvordan jeg ville se ud med sådanne en “cykelhat” fremfor at den ville gavne mig ved et eventuelt styrt. Og som dagene gik og jeg kørte dagligt på arbejdet, mødte jeg selvfølgelig andre cykellister som havde hjelm på – og de så jo ikke dumme ud, eller lignede et fjols, det var helt naturligt i gadebilledet at cykellisterne havde cykelhjelm på… det fik mig overbevist og jeg bestemte mig for at købe en cykelhjelm til min kone og jeg.

Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?

For pokker, det er er en jungle derude, hvor skal du starte med at lede, hvad skal du kigge efter og hvordan “tages der mål” til sådan en fætter osv.?

Fra min netværk på Google+ var der især et navn som jeg var stødt på, når det handlede om cykler og tilbehør… og det var Cykelpartner.dk – så jeg besluttede mig derfor at starte med at kigge på deres udvalg.

Hold da op, hvor var der mange forskelige typer og varianter af cykelhjelme – du kan se deres udvalg af cykelhjelme her!

Efter lang tids søgen og ikke mindst læsning om rigtigt mange af de forskellige cykelhjelme, faldt valget på hjelmen herunder – en ABUS med integreret regnslag – så hårrødderne forbliver tørre i regnvejr!

Magnetspænde, rød LED lampe i nakken var blot nogle af de features jeg faldt for – samtidig var hjelmen en videreudvikling af en anden ABUS hjelm, som havde været testvinder hos forbrugerrådet TÆNK – så den måtte da være god – og det er den også!

Cykelhjelm Abus Pedelec med integreret regnslag Matsort/Blå. Foto: Cykelpartner.dk
Cykelhjelm Abus Pedelec med integreret regnslag. Foto: Cykelpartner.dk

Hvordan tager du mål til en cykelhjelm?

Jeg kunne jo nok regne ud at det måtte være noget med et målebånd rund omkring hovedet, men hvor på hovedet skulle der måles – det skulle helst være rigtigt ved første måling, således at jeg ikke skulle til at returnere cykelhjelmene igen, fordi jeg ikke havde gjort mit forarbejde godt nok!

Hvordan du måler og ikke mindst hvor du måler henne på dit hoved, kan du se i denne størrelsesguide her!

De hjelme vi har købt, findes i to størrelse – str. 52-57 cm og str. 56-62 cm. – måler dit hovedet 57 cm. så skal du tage den størrelse der hedder str. 56-62 cm. fordi så har du mulighed for at løsne hjelmen lidt under kørsel, hvis du skulle få behov for dette. Jeg har selv nydt den mulighed på de rigtigt varme dage – der var det rart at løsne hjelmene bare en lille smule.

Hue og cykelhjelm til vinter?

En anden årsag til at du skal vælge en størrelse hjelm som du kan justere på, er muligheden for at have en tynd hue på inden under når det bliver koldt til vinter, eller du kan – ligesom jeg – vælge at købe en vinterindsats i fleece til din cykelhjelm, forudsat at hjelmen er beregnet til dette.

Dette var også en af årsagerne til at jeg valgte ABUS hjelmen ovenover…

Herunder kan de hvordan sådan en vinterindsats ser ud, den er med velcro og er lige til at montere i hjelmen hvor de små puder sidder – den tager du blot ud og sætter vinterindsatsen i istedet!

Hjelmhue Abus vinterindsats. Foto: Cykelpartner.dk

Det lykkedes til sidst!

Det tog lidt tid at finde frem til den cykelhjelm jeg ønskede, jeg fik kigget på en masse forskellige typer og modeller, vurderet for og imod, kigget på evt. tilbehør… det er et stort arbejde, men det er det hele værd.

Har du selv en cykelhjelm, ellers må du se at få dig anskaffet en – så du kan passe på dit hoved, skulle uheldet ske!