elcykler

Nyd foråret på din elektriske cykel

Den elektriske cykel bliver et mere og mere populært valg blandt danskerne.

En elcykel er ikke ligeså fordomsfuldt som det var engang. Går man bare fem år tilbage, ville elcyklen være noget man forbandt med pensionisten. I dag er det alle mands eje, og det er på ingen måde kun noget den ældre målgruppe ejer.

De elektriske cykler har rigtig mange fordele. Ikke kun fordi det er en fantastisk måde at komme fra A til B på, men også fordi at den sikrer at endnu flere faktisk vælger at prioritere cyklen frem for offentlig transport eller bilen. Sågar er elcyklen blevet et valg mellem den, eller bil nummer 2. Og her hælder flere og flere til at vælge elcyklen, eftersom det er nemmere, billigere og sågar hurtigere i de største danske byer.

Hvad siger cykelforhandleren selv?

Også hos en af landets største cykelforhandlere, Cykelexperten, der netop gør rigtig meget i elcykler bemærker man den stigende efterspørgsel for de elektriske modeller.

Én ting er at mulighederne er blevet større, modellerne er blevet billigere i takt med teknologien er blevet bedre, samt konkurrencen større. Når de enkelte brands fornemmer et marked i udvikling, kommer der automatisk flere om buddet, hvilket helt logisk er med til at presse priserne.

Udover at priserne er blevet bedre og modellerne flere, er det også kommer flere muligheder. En elcykel, er ikke bare elcykel længere. Cyklen produceres også målrettet til den individuelles brug – det kan være mountainbikes, eller til pendleren med +10 km til-og-fra arbejde, som har behov for en model der kan komme endnu hurtigere frem. Her ser man blandt andet de omtalte Speed Pedelecs der kan køre helt op til 45 km/t. Alt sammen udstyret med en elektrisk motor.

Godt for miljøet

Det skal naturligvis heller ikke være en hemmelighed, at hvis man vælger elcyklen frem for bilen, eller den offentlig transport, har det en positiv indvirkning på miljøet. Det er noget man er ekstra opmærksom på i dag, og vi ønsker også at være en inspiration overfor resten af verdenen. Det er ikke kun cyklerne der er elektriske, men det er jo også biler som produceres i stor stil – enten med elmotorer, eller hybrid.

F.eks. så man for første gang nogensinde elbilerne overstige salget af almindelig brændstofs-kørende-biler i Norge i år. Noget selveste Elon Musk også fik delt på sin Twitter konto. Dette beskriver meget godt hvilken udvikling vi står overfor, og hvad fremtiden er – højst sandsynlig elektrisk.