Klamper til Shimano SPD-SL systemet

Klamper Shimano SPD-SL systemet!

Klampen er det der forbinder skoen og pedalen. Det helt specielle og unikke ved Shimano pedaler og klamper, er at de er udviklet til at arbejde og fungere sammen som et system, og de kan sættes helt præcist sammen, sagt på en anden måde – de passer bare sammen og dette er for at sikre dig en optimal kraftoverførsel og ikke mindst sikkerhed.

Klamper kan selvfølgelig blive slidt når de bruges, og især hvis du går meget på dem. Derfor skal klamperne udskiftes regelmæssigt, for at de opretholde komforten og sikkerheden. Hvad der er regelmæssigt er helt individuelt, men når du kan mærke at de ikke rigtigt holder dig fastspændt som tidligere, skal du nok overveje en udskiftning.

Klamper Shimano SPD-SL – Gul

Denne klampe fra Shimano har en bevægelses frihed på 6 grader. Dette betyder at din fod ikke er 100% fikseret i en bestemt stilling, du har mulighed for at dreje foden en lille smule fra side til side, samt også at flytte foden sideværds fra side til side.

  • Pivot center: Centrum af klampen
  • Flydende vinkel: +/- 3 grader (6 grader totalt)
  • Sideværds bevægelse: +/- 1,6 mm

En rigtig god begynder klampe! Dem bruger jeg selv, da jeg godt kan lide bevægelsesfriheden på pedalen.

Klamper_Shimano_SPD-SL_Gul
Klamper Shimano SPD-SL Gul. Foto: Cykelpartner.dk

Klamper Shimano SPD-SL – Blå

Denne klampe fra Shimano har en bevægelses frihed på 2 grader. Dette betyder at din fod ikke er 100% fikseret i en bestemt stilling, du har mulighed for at dreje foden en lille smule fra side til side, men du kan ikke flytte foden fra side til side.

  • Pivot center: Forsiden af klampen
  • Flydende vinkel: +/- 1 grader (2 grader totalt)
  • Sideværds bevægelse: Ingen

En klampe for den let øvet rytter, som er vant til at køre med klamper!

Klamper_Shimano_SPD-SL_Blaa
Klamper Shimano SPD-SL Blå. Foto: Cykelpartner.dk

Klamper Shimano SPD-SL – Rød

Denne klampe fra Shimano har en ingen bevægelses frihed. Dette betyder at din fod er 100% fikseret i en bestemt stilling, du har ingen mulighed for at dreje foden en lille smule fra side til side, og du kan heller ikke flytte foden fra side til side.

  • Pivot center: Ingen
  • Flydende vinkel: Ingen
  • Sideværds bevægelse: Ingen

En klampe for den meget øvet rytter, som er vant til at køre med klamper og som vil være 100% fikseret til pedalen! Samt har fået monteret klamperne helt præcist i forhold til kørestilling ect.

Klamper_Shimano_SPD-SL_Roed
Klamper Shimano SPD-SL Rød. Foto: Cykelpartner.dk