kassette aftrækker

Kassette aftrækker

Vedligeholdelse af din cykel er særdeles vigtigt, hvis du ønsker at cykle optimalt i flere sæsoner uden at opleve problemer. I den forbindelse er en kassetteaftrækker et vigtigt redskab, så du kan skifte din gamle og slidte kassette ud med en ny.

Se priser på kassette aftrækkere på Cykelpartner.dk

Værd at vide om kassetteaftrækkere

Når du skal skifte din kassette ud, skal du både bruge en frikransholder og en kassetteaftrækker for at udføre arbejdet. Du kan ikke anvende enhver aftrækker, når du skal skifte din kassette. Kassetteaftrækkere bliver fremstillet til forskellige kassetter, og derfor skal du undersøge, om aftrækkeren passer til en Shimano-, SRAM- eller Compagnol-kassette. Køber du den forkerte, kan du ikke fjerne kassetten fra cyklen.

Nedenfor har vi givet en beskrivelse af en kassetteaftrækker, der kan anvendes til både Shimano- og SRAM-kassetter. Hos Cykelpartner.dk finder du et stort udvalg af kassetteaftrækkere – også til Campagnolo-kassetter.

PRO – Kassette aftrækker til Shimano- og SRAM-kassette

aftrækker sæt til kassette

Denne PRO-kassetteaftrækker er fremstillet til cykler udstyret med Shimano- og SRAM-kassetter. Værktøjet er nemt at anvende, og kæden er fremstillet til at holde kassetten fast, mens kassetteaftrækkeren bruges til at løsne låseringen på kassetten.

Køb den hos Cykelpartner.dk.

Guide: Sådan skifter du din kassette

At skifte din kassette er ikke nogen svær opgave. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du gør.

Ønsker du at se, hvordan en kassetteaftrækker skal anvendes, kan du med fordel benytte dig af denne video fra Netcyklen.dk.

Afmontering af kassette

Først skal du afmontere din gamle kassette ved brug af kassetteaftrækkeren. Sæt denne yderst på din kassette, og sæt derefter kædepisken på den inderste klinge. Så drejer du hver sin vej, hvormed kassetten løsner sig.

Montering af kassette

Den nye kassette sætter du på cyklen, hvorefter du blot kan nøjes med at bruge kassetteaftrækkeren til at spænde kassetten med.