Positionering af styret!
Positionering af styret er en blanding af højden, afstanden og bredden, hvor langt der er til bremserne (og lejlighedsvis den individuelle cyklists armes rækkevidde). Stillingen kan nemt ændres ved at øge / mindske længden og højde af frempinden, bredden af styret, og frem / tilbage og indad / udad stilling til bremserne og gearvælgerne.
Helt enkelt skal du placerer hænderne i den position, du oftest kører. Den mest behagelige kørestilling for de fleste cyklister er, der hvor vinklen mellem overkrop og overarmen er omkring 90 grader. Du skal have en svag bøjning i albuerne, ca. 15 graders vinkel (næsten strakte arme) for at maksimere komforten og kontrollen. Denne bøjning kan stige, hvis du lægger dig mere ned over cyklen for at blive mere aerodynamisk, hvis du f.eks. kører efter en bestemt tid, kører løb eller cykler i en virkelig stærk modvind.
Når du har fundet din ynglings position kan du begynde at fin justere denne position. Glem ikke at flytte dine hænder rundt om på styret for at afprøve forskellige positioner og stillinger. Husk også på at du skal kunne stå op i pedalerne på en komfortabelt måde, når du f.eks. skal sprinte eller køre op af bakker og lignende.
Hvis du foretrækker at køre mere oprejst, så vil vinklen ved skulderen være mindre end de 90 grader. Denne 90 graders vinkel er en tommelfinger der bruges ved kørsel på racercykler, almindelige cykler, spinning cykler.
Men husk at komforten skal være din guide, når du justerer højden på styret. Hos den erfarne cyklist (racercykel) der vil toppen af styret være under sadel højde, da dette giver en mere aerodynamisk køre stilling, men ikke specielt komfortabelt . For begynderen vil toppen af styret enten flugte med sadel højden eller være over sadel højden.

En justerbar frempind er en rigtig god måde at finde din ultimative, komfortable stilling på styret. Der findes et hav af forskellige frempinde og det er kun dig der kan afgøre hvilken en der er bedst for dig og din kørestilling.
Bredde på styret!
Som udgangspunkt, skal styret have samme bredde som dine skuldre, men da det handler om komfort – så kan det godt være at du bedre kan lide et styr der enten er smallere eller bredere! Men bemærk der er forskel på bredden af styret, alt efter type af cykel det skal sættes på!
Så derfor er den nemmeste måde at vælge et styr med den korrekte bredde, at prøve nogle forskellige bredder i butikken. Flyt dine hænder rundt fra bunden af styret til ovenpå styret. Prøv både smalle og brede styr.
Siddende med begge hænder på styret, flytter du hænderne ned i nærheden af din talje, stræk armene lige ud foran dig, og derefter tilbage til brystet, dette simulere bevægelser du laver når du cykler.
Gør du dette med nogle forskellige styr, så vil du normalt hurtigt finde et styr, der føles bedre end de andre. Hvis du stadig er usikker imellem to bredder, så prøv at sætte styret op til dine armhuler og vælg så det styr, der passer bedst i dine armhuler (racerstyr).

Rotation af racerstyr!
Tilbage i tiden var den hyppigst anvendte metode til bestemmelse af styrets rotation, at sætte bunden af styret (bøjningen) parallelt med jorden. Denne holdning er ikke særlig behageligt for de fleste cyklister. Rotationen af dit styr bestemmes alene af, hvad der er behageligt, ikke styrets tilpasning til jordens overflade.
Roter dit styr opad, indtil du opnår en mere neutral håndleds position. Husk at lade komforten være din guide til at finjustere dette, din krop vil helt automatisk guide dig til den bedste position. Denne enkle justering hjælper med at forbedre hånd komfort og reducerer følelsesløshed.
Højde af styret!
Højden af styret bestemmes af komforten og hvilken type cykling du laver. For eksempel har nogle cyklister tilpasset højden af ders styr udfra at de altid ligger helt ned i bunden af racerstyret, imens andre cyklister aldrig køre i den stilling, men foretrækker at køre med deres hænder ovenpå styret eller på bremserne / gearvælgerne.
Juster højden på styret til hvad du syntes der er mest komfortabelt. Nogle montører eller bikefittere bruger måling af din kropshøjde til at bestemme styrets højde. En måling kan være nyttigt og et godt udgangspunkt, men det bør ikke anvendes som den eneste afgørende faktor.
Dette indlæg er skrevet som inspiration ud fra en artikel på www.bikefit.com… tak fordi du læste med!