Følg dine venner på Endomondo!

Endomondo er ikke kun en app som du bruger til at tracke dine træningspas… Nej, Endomondo er også et social medie, et samlingssted for venner og bekendte, en social platfom for folk med samme interesse, nemlig motionen og det at holde sig i form!

Klik på burgermenuen i øverste venstre hjørne og denne menu og indholdsfortegnelse glider ind fra venstre side af!

Tryk på *”Nyheder” for at se dine venner og bekendtes sidste træningspas eller blot deres sidste updates, har de blot skrevet en sådanne!

Endomondo-menu-indholdsfortegnelse
Endomondo: Menu og indholdsfortegnelse! Foto: Motionscykling.dk

Nyheder!

Herunder har du se hvordan skærmbilledet ser ud under “Nyheder” – jeg har brugt mine egne træningspas som eksempel, men jeg er sikker på at du vil få en god fornemmelse af hvordan det hele fungerer!

Der bliver vist de sidste to træningspas som du og de venner du følger har foretaget jer. Herunder er de viste nyheder, begge to fr mig af – men det kunne ligeså godt havde været mine venners træningspas der blev vist!

Du kan med det samme se om der er nogen der har “syntes godt om” din tur eller om der skulle være nogen der har kommenteret på din tur! Herunder kan du se at der er en af mine venner der har “synes godt om” om tur (jeg har fjernet navnet for anonymitetens skyld).

Klik på teksten eller på selve kortet og du får en ny oversigts skærm frem… samt nogle ekstra faneblade i toppen af skærmen!

Endomondo: Nyheder! Foto: Motionscykling.dk

Turoversigt!

Oversigtsbilledet kender du, det er det samme som bliver vist ved en afsluttet løbetur eller cykeltur ect.

Men foruden fanebladet “oversigt” er der også 3 andre faneblade – “social”, “grafer” og “omgange”. Har du Premium versionen er der også et faneblad, der hedder “pulszoner”.

Endomondo-turoversigt
Endomondo: Turoversigt! Foto: Motionscykling.dk

Sociale kommentarer og likes!

Under “social” kan du se alle de likes (hjerter) du har fået og fra hvem du har fået dem. Og du kan se alle de kommentarer som er skrevet af dine venner på Endomondo.

Og her har du også selv mulighed for at tilføje en kommentar og svare tilbage på de kommentarer der er skrevet til dig – og på den måde, får du en god kontakt til de venner og bekendte som du følger… og som følger dig på Endomondo.

Endomondo-social
Endomondo: Sociale kommentarer og likes! Foto: Motionscykling.dk

Grafer!

Fanebladet “grafer” er en visning af din hastighed, din rutes højde, din puls (har du et pulsbælte og endelig dit tempo / kadence (har du en kadence måler) på din cykel.

Endomondo-grafer
Endomondo: Grafer! Foto: Motionscykling.dk

Pulszoner!

Har du Premium versionen af Endomondo og har du ligeledes et pulsbælte, så kan du også få vist de forskellige pulszoner som du befinder dig i under dit træningspas.

Jeg har selv et pulsbælte, magen til dette herunder!

Pulszonerne er individuelle alt efter hvor gammel du er og hvor i god eller dårlig form du er! For mit eget vedkommende er de forskellige pulszoner inddelt på denne måde i skrivende stund!

  • Hvile 0 -116 pulsslag/min.
  • Opvarmning 116 – 127 pulsslag/min.
  • Fedtforbrænding 127 – 138 pulsslag/min.
  • Aerob 138 – 150 pulsslag/min.
  • Anaerob 150 – 161 pulsslag/min.
  • Maxium 161 – 172 pulsslag/min.

Som du kan se af søjlediagrammet herunder, så lå jeg primært i zonerne 2 og 3 på denne cykeltur – dvs. min puls lå imellem 127 – 150.

Jeg syntes det er skægt med pulsmåler og at jeg kan se hvordan jeg ligger på min tur – så det kan jeg godt anbefale. Blot husk at det kræver Endomondo i Premium versionen for at kunne dette!

Endomondo-pulszoner
Aerob Endomondo: Pulszoner! Foto: Motionscykling.dk

Omgangstider!

Fanebladet “omgangstider” siger sig selv, det er simpelthen for hurtigt eller hvor langsomt du har kørt eller løbet 1 km. på din rute!

Kører du f.eks. 1 km. pr. 3 minutter – så svarer det til en hastighed på  20 km/t.

Endomondo-omgangstider
Endomondo: Omgangstider! Foto: Motionscykling.dk

Nu har jeg brugt mig selv om eksempel i ovenstående, men du kan se præcis de samme informationer på dine venner og bekendte – og så er der jo altid noget at tale eller skrive om til vedkommende 🙂