Husk cykellygter på cyklen i den mørke tid!

Nu er den mørke tid kommet, det er mørkt når vi kører hjemmefra om morgenen og det er mørkt når vi kører hjem fra arbejdet igen. Så nu er det med at huske cykellygterne på cyklen og nok så vigtigt… de skal kunne ses på afstand og være godkendte!

Jeg har en magnetdrevet forlygte på min cykel, så det er bare at tænde for forlygten og begynde at cykle, så kommer der lys. Min baglygte er en almindelig baglygte som sidder monteret på min bagagebærer og den bruger batteri.

De virker ok, helt efter hensigten, men jeg syntes nu alligevel at jeg gerne ville kunne ses lidt tydeligere, så jeg kiggede mig omkring efter nogle cykellygter på nettet.

Jeg havde nogle krav til cykellygterne som var…

  • De skulle være genopladelige, dvs. ikke med udskiftelig batteri!
  • De skulle kunne blinke!
  • De skulle være nemme at montere og afmontere!
  • Det skulle være med LED pærer!
  • De skulle være godkendte cykellygter!

Jeg fandt dem på dem på Bajk.dk

Måske har du læst mit indlæg om håndlavede cykelstyr i træ som netop Bajk.dk er forhandler af… og det var netop på samme webshop som jeg fandt de cykellygter som jeg nu bruger i det daglige!

Det der fangede min interesse var videoen herunder, som viser hvor nemt det er at montere / afmontere cykellygterne på din cykel.

Og det er faktisk lige så nemt at montere / afmontere cykellygterne som videoen viser, så det er ikke fordi at de har øvet sig på videoen.

For mit eget vedkommende, så kan jeg ikke benytte mig af muligheden med montering på sadelpinden, simpelthen fordi jeg har en cykelkurv bagpå til mit regntøj osv. Men så lægger jeg blot baglygten nederst i kurven og min pose ovenpå – det går helt fint alligevel, du kan sagtens se baglygten af den grund.

Men til sommer, når min citybike bliver udskiftet med en racercykel, så ryger baglygten på sadelpinden og regntøjet i en ryksæk 🙂

Opladning via USB stikket på din pc’er!

Jeg syntes det er lidt smart med opladning via USB stikket på computeren. For mit vedkommende har jeg gjort det, at jeg har taget det ene stik med ud på mit arbejde, fordi så har jeg mulighed for at oplade cykellygten der, skulle jeg være så uheldig at den eller de løber tør for strøm på vej til arbejdet… det er lidt cool med den mulighed!

cykellygter-usb-opladning
Foto: Motionscykling.dk

Men indtil nu har jeg faktisk kun opladet cykellygterne en enkelt gang, til trods for at jeg har brugt dem dagligt frem og tilbage til arbejdet i den sidste uges tid. Jeg har ca. 25 minutter frem og tilbage på arbejdet, så mon ikke en opladning er nært forestående?

Cykellygterne findes i 4 flotte farver!

Hvid og sort er så ordinært, så valget stod imellem rød eller gul… jeg valgte at stikke helt ud og tog den gule 🙂

Herunder kan du se de 4 flotte farver som Owleye genopladelige LED cykellygter findes i…

 

cykellygter-gult-saet-510x650
Foto: Bajk.dk
cykellygter-hvidt-saet-510x650
Foto: Bajk.dk
cykellygter-roedt-saet-510x650
Foto: Bajk.dk
cykellygter-sort-saet-510x650
Foto: Bajk.dk

Overholder dine cykellygter den nye lygtelov?

Der er 5 krav der skal overholdes i den nye lygtelov og dem kan du høre Kasper Kammersgaard fra webshoppen Bajk.dk fortælle om i videoen herunder!

Så ved du lidt mere omkring den nye lygtelov, så nu er der ingen undskyldning 🙂

Og husk så at få de cykellygter på cyklen, der er desværre alt for mange der ikke har lys på cyklen, både om morgenen og om aftenen når jeg kører til og fra arbejdet!