Dehydrering og tab af vigtige elektrolytter

Forebyg dehydrering og tab af vigtige elektrolytter med ZeroTabs fra High5. High5 ZeroTabs er udviklet til at modvirke dehydrering. Og hjælper dig med at beholde de vigtige elektrolytter, som kroppen udskiller ved dehydrering. Elektrolytter er mineraler, som hjælper muskler og krop med at fungere.

Jeg har tidligere skrevet et lille indlæg om dehydrering, nemlig “Undgå dehydrering og kramper, drik vand” men vand gør det, desværre ikke alene. Jeg har derfor prøvet ZeroTabs fra High5 for at teste om det også havde en effekt på mig… og det havde det!

Hvad er ZeroTabs fra High5?

ZeroTabs_High5_1x20_stk_Citrus
ZeroTabs High5 1×20 stk Citrus. Foto: Cykelpartner.dk

ZeroTabs er den mest benyttede elektrolyt tablet til sports drikke i England. Det er en velsmagende drik med nul kalorier. ZeroTabs indeholder kun naturlige smagsstoffer, ingen kunstige farvestoffer og konserveringsmidler.

ZeroTabs indeholder Vitamin C og 5 vigtige elektrolytter, blandt andet natrium, magnesium og kalium som bidrager til opretholdelse af elektrolytbalancen og på den måde modvirker træthed og udmattelse ved træning.

Vitamin C i ZeroTabs bidrager til et sundt immunforsvar, er en vigtig antioxidant og reducerer ligeledes træthed og udmattelse.

Magnesium i ZeroTabs er en af de vigtige elektrolytter som netop bidrager til elektrolytbalancen, magnesium er medvirkende til at reducerer træthed og udmattelse, samt støtter protein syntesen i vores muskler.

Magnesium er utroligt vigtigt for kroppen, læs evt, mere om magnesium her på Netdoktor.dk - så sørg for at få din daglige dosis, uanset om du dyrker motion eller ej.

Undersøgelser viser at  et væsketab på kun 2 % kan formindske / nedsætte din ydeevne med hele 20%. Derfor er det utroligt vigtigt at mindske dit væsketab, for at kunne forbedre dine resultater og træning.

ZeroTabs fra High5 indeholder ikke sukker og kalorier, og derfor kan du med fordel bruge dem, såfremt du ønsker at træne med et vægttab som din målsætning.

ZeroTabs_High5_1x20_stk_Orange
ZeroTabs High5 1×20 stk. Orange. Foto: Cykelpartner.dk

Hvor mange tabletter pr. gang?

Doseringen er en tablet til 750 ml. Eller to tabletter hvis du ønsker en stærkere blanding og smag. Tabletter er det som kaldes “Easy-break”, det betyder at du nemt kan knække / dele tabletter for at tilpasse din blanding og smag.

Smid blot en ZeroTabs i din sports flaske og den bliver opløst meget hurtigt. Der er 20 tabs i en tube og det er nok til 15 liter drikke, så det er ikke fordi at det er dyrt i brug.

Forbrænd 41% mere fedt!

En uafhængig undersøgelse i 2010 på Universitet i Glasgow, foretaget med 22 personer, som trænede med moderat intensitet i en time, viste at ved at drikke vand med ZeroTabs i stedet for almindelig sports drik, forbrænder du 41 % mere fedt under træning.

Du kan læse mere om undersøgelsen her (på engelsk).

ZeroTabs_High5_1x20_stk_Grapefrugt
ZeroTabs High5 1×20 stk. Grapefrugt. Foto: Cykelpartner.dk

Hvad har jeg selv oplevet?

Jeg har smagt ZeroTabs med bær- og citrussmag og det smager rigtigt godt. Jeg har blandet det op i en hel liter vand og dette gør smagen en anelse mildere, men stadigvæk okay smag.

Jeg kan ikke sige om jeg har opnået en fedtforbrænding på yderligere 41%, men jeg kan tydeligt mærke at jeg ikke har svedt alle mine elektrolytter ud under træningen. Hvordan det?

Tidligere kunne jeg godt være lidt utilpas om aftenen efter træning, lidt som at have tømmermænd, dette har jeg ikke oplevet de dage hvor jeg har taget ZeroTabs – og dette til trods at jeg har drukket den samme mængde vand, kørt de samme antal kilometer og trænet med den samme intensitet osv. Eneste forskel var at jeg havde taget én ZeroTabs under træning.

Så ergo må der være noget om snakken, ZeroTabs virker imod tab af elektrolytter og modvirker dehydrering. Så Zero skal helt sikkert være en fast bestanddel når jeg er ude og cykle.

ZeroTabs_High5_1x20_stk_Bær
ZeroTabs High5 1×20 stk. Bær. Foto: Cykelpartner.dk

ZeroTabs med koffein!

Tabletterne findes også i en version med koffein, som virker opkvikkende, og øger din koncentration og din reaktionstid. Indholdet er identisk med de ovenstående og viste ZeroTabs, blot med tilsat koffein. De findes i to smags varianter, bær og grape.