Armvarmere eller løse ærmer, som det rent faktisk er… er en rigtig dejlig ting at have med i lommen på cykelturen, uanset om det er forår, efterår eller det er om sommeren!
Tag armvarmere med på cykelturen!
Du kender det sikkert godt, du er ved at gøre klar til en længere cykeltur og vil måske afsted omkring kl. 09:00 og så være hjemme igen til frokost omkring kl. 12:00 – 13:00. Vejret ser lidt gråt og kedeligt ud fra morgenstunden og det er en smule køligt, selvom vi har taget hul på sommer sæsonen.
Så det ender med at du tager den langærmede cykeltrøje på, for ikke at komme til at fryse om armene på cykelturen! Men naturen og solen vil det anderledes, så en time efter du er cyklet hjemmefra, bryder solen frem og det bliver alt for varmt til den langærmede cykeltrøje… du ville nu ønske at du havde taget en kortærmet cykeltrøje på!
Og her er det så at armvarmene eller de løse ærmer kommer til sin gode ret! Havde du haft sådanne et par på sammen med en kortærmet cykeltrøje, så havde du nu blot kunne rulle dem ned over armen, enten tage dem helt af eller blot have dem siddende på håndleddet, klar til at rulle op igen skulle solen skifte mening og ryge om bag nogle skyer igen!
Kan bruges til mere, udover at holde på varmen!
Armvarmere kan sagtens bruges til andet end blot at holde varmen – selvom det er det der er formålet med dem. Hvis du ligesom jeg selv bliver hurtigt rød og forbrændt af solen, så er armvarmere helt ideelle som beskyttelse imod solen.
Armvarmere er nemlig ikke varmere at have på end en almindelig langærmet cykeltrøje. Så derfor kan de sagtens også bruges til dette formål!
Så efter et par timer hvor solen har stået højt på himlen og du måske har yderligere to timers kørsel hjem, så er det bare på med de løse ærmer og på den måde undgå solskoldning!
Størrelse og pasform!
Lad os bare slå fast, armvarmere er ikke det mest avancerede stykke beklædning. Men der er alligevel et par småting du skal være opmærksom på ved bestilling af dine armvarmere.
Du skal måle omkredsen på dit håndled, omkredsen på din overarm (skal være strakt) og endelig længden på din arm fra håndled til lige over din biceps.
Det er vigtigt at dine armvarmere ikke er for stramme ved overarmen, da dette på sigt vil blive ubehageligt – dog må de heller ikke være for løse, da de så hele tiden vil ryge ned under kørslen.
De fleste armvarmere er inddelt i størrelser som du kender det, nemlig i small, medium, large, x-large ect. Men det kan også forekomme at størrelserne er inddelt mere samlet, nemlig i small/medium og large/x-large.
Armvarmere findes selvfølgelig også i forskellige materialer. Enten SuperRoubaix som er et komfortabelt og varmt tekstil, der har en høj elasticitet, har en god og stærk holdbarhed, er åndbar og føles dejlig blød mod huden og med en super pasform (jeg bruger selv denne type imod solskoldning)..
Eller også laves de af en blanding af polyamide, polyester og elastane som også er en varm og komfortabelt tekstil, der ligeledes er åndbar med er tyndere end f.eks. SuperRoubaix. Alt efter sammensætningen af disse tre materialer kan armvarmerne være mere behagelige og kølige at have på om sommeren i forhold til f.eks. SuperRoubaix.
Så nogle armvarmere er varmere end andre og igen er nogle mere åndbar end andre. Det er selvfølgelig smag og behag… og måske slet ikke noget som du går så højt op i eller for den sags skyld ville lægge mærke til på cykelturen.
Endelig bliver armvarmene holdt fast på overarmen ved hjælp at en silikonekant som du kender det fra dine cykelshorts. Du kan se forskellige kvaliteter af armvarmere herunder!