Undgå en sort, fedtet og beskidt kæde

Du kender det godt, efter nogle lange cykelture, begynder kæden at blive sort, fedtet og beskidt – hvordan du “næsten” kan undgå sådan en beskidt kæde, kan du læse mere om herunder!

Det er meget simpelt… du skal prøve Squirt Lube på din cykelkæde. Squirt Lube er et voks- og vandbaseret smøremiddel, som indeholder hele 40% voks. Andre voksbaserede smøremidler på markedet indeholder normalt ikke mere end 15-20%.

Almindelig kædeolie og kædespray efterlader typisk en våd, fedtet og klistret overflade, som desværre tiltrækker en masse støv og snavs fra vejen og dette sætter sig på din cykelkæde, din bagskifter og din kassette.

Undgå en beskidt kæde med Squirt Lube

Dette sker ikke med Squirt Lube smøremiddel, der undgår du denne våde, fedtet og klistret cykelkæde, da vandindholdet i smøremidlet fordamper.

Squirt Lube lægger en hinde på din cykelkæde, og denne hinde afviser skidt og snavs fra vejen – og du undgår en beskidt kæde!

Når jeg skriver at du “næsten” kan undgå en beskidt kæde, så er det fordi at du selvfølgelig ikke kan undgå at kæde bliver en lille smule støvet og snavset – men det er meget minimalt i forhold til hvordan kæden ellers ville se ud med brug af almindelig kædeolie og spray.

Squirt_voksbaseret_smoeremiddel
Undgå en beskidt kæde med Squirt Lube voksbaseret smøremiddel. Foto: Cykelpartner.dk

Sådan bruger du Squirt Lube

Du kan bruge Squirt Lube i både tørvejr og regnvejr. Det der er vigtigt inden du kommer Squirt Lube på din kæde, er at den er fuldstændig ren og helt tør.

Så smører du cykelkæden på indersiden, dvs. den side der vender ned mod tandhjulene på din kassette og de forreste klinger. Du får det bedste resultat ved at lade kæden tørre efterfølgende, således at smøremidlet/voksen rigtigt kan sætte sig fast på kæden og tørre helt ind – på den måde bliver der laver den bedste beskyttende hinde.

Når du kommer hjem efter en dejlig cykeltur, så kan du blot nøjes med at tørre kæden af i en tør klud og påføre et nyt lag, således at cyklen er klar til næsten gang du skal ud og cykle.

Du bruger lidt mere Squirt Lube i forhold til den almindelige kædeolie eller kædespray, men du kan springe en cykelvask over en gang imellem, da din kæde, kassette og dine forreste klinger ikke bliver nær så beskidte som hvis du brugte almindelig kædeolie eller kædespray.

Men hvis du ligesom jeg godt kan lide det hyggelige ved en cykelvask, så er cyklen, gear og transmissionen meget nemmere at gøre ren… og det er jo også værd at tage med 🙂