Skift batteri på Garmin pulsbælte

At udskifte batteri på pulsmåleren på din Garmin Softstrap er ikke svært, men det kræver en speciel stjerneskruetrækker for at komme ind til batteriet.

Det er nemlig en meget lille stjerneskruetrækker der skal bruges til de bitte små skruer der sidder på pulsmåleren og selve størrelsen på skruetrækkeren, kaldes for PH00. Skal dette oversættes til millimeter, så er det 1,5 mm… og det er ikke ret meget.

Det rigtige batteri!

Batteriet som du skal bruge er et 3V Lithium batteri, som har nummeret CR2032. Det er vigtigt at du sørger for at du får et batteri med det rigtige nummer CR2032, da der findes mange andre 3V batterier som til forveksling ligner CR2032, forskellen er blot at de er tyndere og vil derfor ikke passe i pulsmåleren.

3V_Lithium_batteri_CR2032
3V. Lithium batteri CR2032. Foto: Cykelpartner.dk

Den rigtige skruetrækker!

Som tidligere nævnt, skal du bruge en speciel stjerneskruetrækker i størrelsen PH00. Forkortelsen “PH” står for Philips, som en skruetrækker med stjerne/kryds kærv også kaldes for… og “00” er blot størrelsen på selve stjerne/kryds kærven.

Det er desværre ikke en skruetrækker du bare kan købe i “løs vægt” så at sige, det er i hvert fald ikke lykkedes mig at finde en forretning hvor det var muligt. Så jeg blev glædeligt overrasket over at finde den i et skruetrækkersæt hos Harald Nyborg.

Selvfølgelig er det lidt i overkanten at købe et helt skruetrækkersæt, blot for en enkelt skruetrækkers skyld, men sammenligner du udgiften med bare to besøg hos en urmager for at få skiftet batteri, så er pengene givet ganske godt ud.

Skruetraekker_stjerne_philips_ph00_640x360
Stjerneskruetrækker PH00. Foto: Motionscykling.dk

Skift batteriet i Garmin pulsmåler!

Start med at klikke selve pulsmåleren af din Garmin Softstrap…

Garmin_pulsmaaler_forside_640x360
Garmin Softstrap pulsmåler (forside). Foto: Motionscykling.dk

… så vender du den om, således at du kan se de fire små skruer som vi skal have skruet løs, så vi kan få selve dækslet af…

Garmin_pulsmaaler_bagside_640x360
Garmin Softstrap pulsmåler (bagside). Foto: Motionscykling.dk

… så løsner du forsigtigt de små skruer i hvert hjørne. Pas godt på dem, fordi de er altså meget små og der skal ikke meget til før end de falder på gulvet eller lignende. Så læg dem eventuelt på et hvidt stykke papir eller ned i en lille pose, så du er sikker på hvor de er…

Garmin_pulsmkaaler_adskilt_640x360
Garmin Softstrap pulsmåler (adsklit). Foto: Motionscykling.dk

… så tager du batteriet ud af pulsmåleren og så skulle det meget gerne se ud som på billedet herover.

  1. Pulsmåler
  2. Dæksel
  3. CR2032 Batteri
  4. 4 stk. skruer.

Pas på ikke at beskadige den røde pakning når du tager batteriet ud. Når du sætter det nye batteri i din pulsmåler, så husk at “plussiden”, den side med plusset (+) på, skal vende opad.

CR2032
3V. Lithium batteri CR2032. Foto: Motionscykling.dk

Når du har skiftet batteri på din pulsmåler, så skal du parre pulsmåleren med din Garmin enhed igen.

Tak fordi du læste med!