Husk en energibar til cykelturen, det er nemt og bekvemt!

Måske har du selv prøvet det… at løbe tør for energi på din cykeltur. Du begynder at blive træt og dine muskler gider ikke rigtigt arbejde længere! Det kan enten være grundet væskemangel eller mangel på kulhydrater (sukker) i dine muskler.

Kulhydrater er kroppens brændstof, det er sukkerstoffer som består af en række kemiske forbindelser, som indeholder kulstof, ilt og brint.

Kulhydrater får vi igennem vores daglige mad og det har en stor indflydelse på kroppens energistofskifte og uden disse kan hjerne og muskler ikke arbejde optimalt!

Mange forskellige kulhydrater!

I daglige tale, kalder vi dem blot for kulhydrater, men der findes mange forskellige slags kulhydrater!

De mest almindelige er druesukker, frugtsukker, bordsukker og mælkesukker, som også kaldes for de simple kulhydrater.

Den anden type kulhydrater, kaldes for komplekse kulhydrater og stammer fra grøntsager, ris, gryn, korn og pasta ect.

Tidligere har der været talt om hurtige (simple) og langsomme (komplekse) kulhydrater, i forhold til kroppens optagelsesevne – dette er forskerne dog gået lidt fra igen, da forskning har vist at der ikke er den store forskel på kroppens optagelse af disse to typer kulhydrat!

Vi har dog brug for begge typer af kulhydrater for at opretholde et stabilt blodsukker niveau.

Og faktum er desværre… løber vi tør for energi når vi motionerer, så skal vi have noget nyt energi i kroppen, hurtigst muligt!

Energi i lommen!

Hvis du ikke spiser ret meget fordi du gerne vil tabe dig, så er det ikke sikkert at du får fyldt dine energi depoter helt op fra den ene cykeltur til den anden – og så er det godt med lidt ekstra energi i lommen på cykelturen.

Det kan være et æble, en pære, en banan eller anden form for frugt eller også et stykke chokolade, men det kan også være en energibar som indeholder den fornyet energi som du skal bruge!

Energibar PurePower 60 gram med 47% havre. Foto: Cykelpartner.dk

Jeg har for nylig prøvet energibaren herover og jeg må sige at jeg er ganske godt tilfreds – smager dejligt af havregryn (syntes jeg smager godt) og sirup. Den er dejlig mættende og du kan mærke at den lige giver dem ekstra energi som du har behov for… og så er den jo også sundere end et stykke chokolade 🙂

Feder en energibar ikke?

Til dette spørgsmål vil jeg sige, både og… det kommer an på hvor meget du spiser ved siden af! Men sådan er det jo med alt andet vi spiser, mad feder kun hvis vi overdriver vores kalorie indtag i forhold til den energi vi bruger i dagligdagen!

Denne energibar har et kalorie indhold på 290 kcal. – til sammenligning indeholder en Ritter Sport ca. 500 kcal.

Så lad være med at spise 3-4 energibarer og andre energiprodukter om dagen, hvis målet er at tabe sig i forbindelse med din daglige motion!

Spis dem enten som et mellemmåltid som erstatning for noget andet, eller nøjes med at spise dem på din cykeltur, skulle behovet være tilstede!